Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kdaj ste se ženske začele vidno starati?

Kdaj ste se ženske začele vidno starati?

Imam 45 let, vedno sem bila bolj suha , nikoli pa nisem bila presuha ali koščena, in imela lepo postavo, v obraz pa sem delovala precej mlajša, tak baby face sem imela .izgledala sem 10 let mlajša. Zadnje leto pa opažam da se je koža postarala, bolj povešena je , najbolj se to vidi na slikah. Nisem pa presuha ali koščena, imam neko normalno težo ( 170 cm, 61 kg).. Kdaj ste se ve postarale vidnejše? Kakšno kremo uporabljate, jaz imam zelo suho kožo, uporabljam olja za obraz.

Stara sem 42. Ker sem zaradi zdravil zadnjih 10 let imela tak napihnjen, okrogel obraz, se mi staranje ni nikjer poznalo. 2 leti nazaj sem samovoljno prenehala z zdravili in shujšala precej in ja, obraz je izgubil na volumnu in pridobil gubice. Tudi sama imam precej suho kožo in poleg tega občutljivo, saj mi 99% proizvodov niti ne ustreza. Uporabljam pa od Afrodite nek serum in ta mi zaenkrat paše toliko, da ne zateguje več kože.
Gubice so zaenkrat še take nežne :-), ampak jih opazim, sploh ko se namrščim. Okolica komentira, da mi prav pašejo, ker obraz končno paše k letom. In res, niti se ne sekiram toliko, vem da so leta tu in to je to. Po botoksu in polnilih ter podobno pa ne mislim posegat.

Kolegice so leta začele kazat tam nekje po štiredesetem, večina jih je zdaj okoli 45 in več in ja, jih tudi kažejo toliko

staraš se od rojstva do smrti.
meni se zdi, da sem skozi ista, ko pa pogledam stare slike, pa se mi realnost pripelje mimo.
Se pa zaradi zdravstvenih težav, ki so res jeba, zaradi videza ne sekiram toliko.
Kaj bi ti lahko počela tačas, ko se gledaš v ogledalu?

Najbolj se postarajo v obraz presuhe koščene zienske. Obraz mora biti malo napet, če ne vse visi. Jzati pravijo da moraš par kg gor dobiti po 40 en letu. Jaz sem tudi bolj suha, ne morem se zrediti, pa se tudi pozna na koži, uporabljam zelo hidrarantne kreme, da je dosti vlage, avokadov olje ( če ti ni premastno).

Po koži se mi niti ne pozna, imam take gene pa bolj mastno kožo, ampak fizionomija obraza se spremeni tam nekje okoli 50ega leta.

Fizionomija obraza se spreminja že od rojstva dalje in nekdo je lahko ljubek, samosvoj na lep način, če si ga sposoben tako videti. Poznam babico, ki se je od srca nasmejala vnuku, ki jo je pogledal čisto od blizu in jo vprašal: “Babi, zakaj si ti tukaj zmečkana?

Želim si le čim manj “sitnih” gubic. In še te, upam, bom znala pobožati, saj so (že od nekdaj) del mene.

Drastično po 50.
Ni res, da so starikave bolj suhe ženske. Poznam kar nekaj okroglih žensk, ki zgledajo starejše, kot so, in jim kožo zaradi preveč maščevja vleče dol. To je gravitacija in ne moreš kaj dosti, je pa seveda manj izrazita, če je na obrazu manj materiala. Logično.
Meni se zdi, da nas bolj postara okornost kot pa gube. Pa kakšna frizura za gospe pa to.

Kar dolgo časa sem se dobro držala. Še pri 50. letih nisem imela niti ene sive lase in nisem bila nič nagubana. Drastična sprememba je nastala po 60. letu. Precej sem osivela, obraz se mi je nagubal, pridobila sem kakšen kilogram, predvsem okrog pasu. Zdravstveno stanje se je bistveno poslabšalo.
Ni kaj, prišla je starost.
Sem pa rekla mojim otrokom: sedaj je važno to, da se ne zredim, da ne bom škrbasta, da ne bom imela brk pod nosom in ne bom hodila okrog z mastnimi lasmi. No in da bom zmeraj čista in primerno oblečena.

To, o deset let mlajsa, se samo tebi zdi. Verjemi, da nisi zgledala 10 let mlajsa. To je bilo samo v tvoji glavi. Nam je bilo najbolj smesno, ko je predavateljica na faksu omenila, da ona izgleda 10 let mlajsa. Mi smo se pa samo debelo gledali od kod njej to. Zgledala je kvecemu starejsa. Nobena ne zgleda 10 let mlajsa, niti ti 😀!

To, o deset let mlajsa, se samo tebi zdi. Verjemi, da nisi zgledala 10 let mlajsa. To je bilo samo v tvoji glavi. Nam je bilo najbolj smesno, ko je predavateljica na faksu omenila, da ona izgleda 10 let mlajsa. Mi smo se pa samo debelo gledali od kod njej to. Zgledala je kvecemu starejsa. Nobena ne zgleda 10 let mlajsa, niti ti 😀!
[/quote]

Brez skrbi, da izgledajo. Nekatere 10 let mlajše, druge 10 let starejše. Po 1 primeru ne moreš soditi. Jaz pa takšne poznam.

Po štiridesetem letu.

Lasje niso več svilnato gladki.
Koža je pričela dobivati globoke zareze (gube) na določenih predelih.
Zgornje veke so se mi malce spustile.
Začela sem pridobivati kg okrog trebuha.
Gube na kolenih.
Siveti sem začela že pri 30 ih.

Zjutraj, ko se zbudim v ogledalu vidim obraz, ki je “zmečkan” in občutek zakrčenega telesa.
Nič hudega. To sem JAZ.

Popijem 0,6. tople limonade na tešče.
Klorela alge in selen.
Pozdrav soncu in dihalne vaje.
Potem grem pod tuš, sledi umivanje obraza z mrzlo vodo, nanašanje hidrolata Nerolija ali Damaščanske vrtnice.
Čez 10 minut nanesem na obraz čisto Jojobino olje.
Sledi minimalni make up in krtčenje las.

Sodelavci in stranke mi laskajo, kako žarim in jih kažem 10 let manj.
Jim verjamem?
NE!
Imam 45 let in toliko jih tudi kažem. Res pa je, da sem negovana in se imam rada.
Z gubami, sivimi lasmi in viška kilogrami vred.

Jaz se v svoji koži in letih dobro počutim. Staram se. So what?
Samozavestno in modrejšo me dela življenje, ki me nikoli ni šparalo, ampak brusilo.
In ta moja iskrena samozavest navdihuje ljudi okrog mene.
That it.

Ne potrebujem silikonov, botoksa, umetnih trepalnic in kilo fasade na obrazu, zato, da bi se lahko počutila dobro, bila FAKE samozavestna in skrivala staranje, ki je NARAVNI proces vsakega človeka.

Žalostno je videti ženske, ki se ne zmorejo in ne želijo DOSTOJNO starati.

Vidno opazim staranje zlasti takrat, ko gledam svoje stare fotke 🙂 Pa to ni hec. Poskusi, boš videla, kako te vržejo na realna tla. Kljub temu, da imaš celo življenje lep obraz, se tudi ta stara.

Brez skrbi, da izgledajo. Nekatere 10 let mlajše, druge 10 let starejše. Po 1 primeru ne moreš soditi. Jaz pa takšne poznam.
[/quote]

Jih poznaš figo. Koža po 40 izgubi elastičnost in lesk, česar se ne da prikrit. Da 40-letnica izgleda kot 30-letnica ali 50-letnica kot 40-letnica, je pravljica. Lahko komentiram samo tako, da očitno že dolgo nisi videla, kako izgleda 10 let mlajša ženska od te, ki ji pripisuješ 10 let manj. To v naravi ne obstaja – samo s pomočjo noža in polnil. Pa še tisto izgleda umetno.

Opazila sem najbolj okoli 43 leta – lasje so se začeli redčit in veke so se povesile. Zdaj imam 48 let in ni moje vrstnice, pri kateri ne bi opažala podobnega, bolj ali manj izrazito. Tako da taka ženska NIKOLI ne kaže 38 let, ko so lasje še polni, koža pa napeta. Gube so še najmanjši problem.

Med 34 in 35 :/

Tak je bla lepa, vsak dan mi je stal na njene FB slike. Ko je novo sliko dala gor pa ni bla več lepa tak. Še vedno lepa ampak obenem pa naenkrat stara

Jih poznaš figo. Koža po 40 izgubi elastičnost in lesk, česar se ne da prikrit. Da 40-letnica izgleda kot 30-letnica ali 50-letnica kot 40-letnica, je pravljica. Lahko komentiram samo tako, da očitno že dolgo nisi videla, kako izgleda 10 let mlajša ženska od te, ki ji pripisuješ 10 let manj. To v naravi ne obstaja – samo s pomočjo noža in polnil. Pa še tisto izgleda umetno.

Opazila sem najbolj okoli 43 leta – lasje so se začeli redčit in veke so se povesile. Zdaj imam 48 let in ni moje vrstnice, pri kateri ne bi opažala podobnega, bolj ali manj izrazito. Tako da taka ženska NIKOLI ne kaže 38 let, ko so lasje še polni, koža pa napeta. Gube so še najmanjši problem.
[/quote]

O, pa se. Kar poglej kakšno fotko z obletnice valete.
Nikoli ne bi dal vseh žensk v en letnik, komot pa deset gor ali dol.
Imaš tipe pri 40., ki so fit in zgledajo mlajši, imaš plešaste zavaljenkote, ob katerih se mimogrede zmotiš za 15 let (plusa).

O, pa se. Kar poglej kakšno fotko z obletnice valete.
Nikoli ne bi dal vseh žensk v en letnik, komot pa deset gor ali dol.
Imaš tipe pri 40., ki so fit in zgledajo mlajši, imaš plešaste zavaljenkote, ob katerih se mimogrede zmotiš za 15 let (plusa).
[/quote]

Sem dala že kar nekaj obletnic skozi in ne, niti slučajno nihče ni kazal 10 let manj. Ne se hecat. :)) In če se nekdo lepo stara in je pri 50 šarmanten, to ne pomeni, da kaže 40 let. Za moške to velja še toliko bolj, ker so lasje v najboljšem primeru krepko redkejši, v najslabšem pa še pobriti na balin, da se ne vidi tistih treh las. Moški še težje zblefira leta. Mogoče se še najbolj pozna razlika med 60 in 70. Pri nekaterih se tam staranje na videz ustavi, medtem ko so drugi že starčki. To je edini argument, ki ti ga priznam.
Je pa tudi res, da nekateri za živo glavo ne znate uganit let.

Staramo se ves čas, a po mojih opažanjih se struktura obraza pri večini ljudi (ne glede na spol) najbolj začne spreminjati po 60. letu starosti.

Ja po 25 se začnete vidno starat. po 40 ste pa stare. Oz. po domače ko je konc z fjuk fehtanjem.
Drugo je kar ve mislite.

Skrbim za svoj obraz, vrat, dekolte in roke za dolgo časa. Uporabljam pa
Cetaphil čistilna emulzija–zvečer
Cerave hidrantna krema-zjutraj
Laroche posay krema, retinol – pred spanjem
Laroche posay serum C vitamin- zjutraj
Araganovo ali šipkovo olje za masažo obraza 3x tedensko
Krema faktor 30 plus poleti
1xdo 2x letno si privoščim profesionalni piling obraza.

En mesec nazaj me je stranka pomladila za 6 let 🙃🤗😁

Do 50. sem se dobro držala, potem pa se je kar nekaj začelo dogajat. Sicer se barvam, a sivih las nimam veliko, tudi gub ne, postava v mejah normale, povešene kože ni videti. Nobenega konkretnega znaka starosti, a vendar na fotkah in v ogledalu delujem letom primerno – stara. Nekako utrujena, znucana, obledela. Ni tiste napetosti obraza, vitalnosti, ki se vidi v očeh, prožnosti telesa.
Trudim se skrbeti zase, a mi vedno ne uspeva.

Sem dala že kar nekaj obletnic skozi in ne, niti slučajno nihče ni kazal 10 let manj. Ne se hecat. :)) In če se nekdo lepo stara in je pri 50 šarmanten, to ne pomeni, da kaže 40 let. Za moške to velja še toliko bolj, ker so lasje v najboljšem primeru krepko redkejši, v najslabšem pa še pobriti na balin, da se ne vidi tistih treh las. Moški še težje zblefira leta. Mogoče se še najbolj pozna razlika med 60 in 70. Pri nekaterih se tam staranje na videz ustavi, medtem ko so drugi že starčki. To je edini argument, ki ti ga priznam.
Je pa tudi res, da nekateri za živo glavo ne znate uganit let.
[/quote]

Sori, en moj sošolec na 30. obletnici OŠ je zgledal 20 let mlajši od nas. Sej a misliš, da mu nismo bili vsi fovš? Lasje gosti, nič sivi, luškan, postaven, s tem, da nam v OŠ sploh ni bil všeč, se nam je zdel eno otroče. Dejansko ljudje, ki ga ne poznajo dobro in ga vidijo s sinom, mislijo, da sta brata. Vem, ker me kdo vpraša, če z bratom skupaj delata. Povem, da dela skupaj s sinom 🙂 In ne morejo verjet.
Ampak to so redki primeri.

Huh…vedno sem izgledala starejša, pa po obnašanju tudi ..tam od 35.leta pa sem dejansko opazila prve sive lase, gubice, kilogrami so se začeli nabirati, … od takrat gre iz dneva v dan na slabše, če dam puder izgledam še starejša. Nobene kreme niso pomagale, ne nič. Sem obupala. Staram se. Pika. Sem se prenehala ličiti, ne rihtam se več kot nekoč, hodim okoli v športni opremi, važno da je udobno, raje klasično kot moderno.. ampak iskreno? Če se ne pogledam v ogledalo, se počutim šele sedaj, kot bi imela 24, 25 :)) Sem srečna, zadovoljna in znam izkoristiti življenje in vsak trenutek, ki mi je dan. Cenim malenkosti in čas namenjam res samo tistemu, kar me veseli in osrečuje. Zdaj so mlade pupe na vrsti, da kradejo poglede. Jaz sem ta del dala skozi in zelo neobremenjeno z zunanjostjo korak naprej proti 50, 60… :)) La vita è bella

kdaj pa boš bila postarana,imela povešeno kozo če ne pri 45????
staranje se začne pri 24 letih.

kdaj pa boš bila postarana,imela povešeno kozo če ne pri 45????
staranje se začne pri 24 letih.
[/quote]

Ja pri 70. menda. Prej ni vse skup nič od nič.

[/quote]
koža izgubi elastičnost pri 30 in ne šele pri 40 .
in ja ženska komot izgleda 10 let mlajša z filerji in botoksom.
in ne prav nič ne izgleda umetno če seveda ne pretiravaš.
starejše ki imajo estetske centre se jim prav vidi da so umetne že na daleč ker so brez ene same gube pri 45 +

New Report

Close