Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kdaj ste se ženske začele vidno starati?

Kdaj ste se ženske začele vidno starati?

To, o deset let mlajsa, se samo tebi zdi. Verjemi, da nisi zgledala 10 let mlajsa. To je bilo samo v tvoji glavi. Nam je bilo najbolj smesno, ko je predavateljica na faksu omenila, da ona izgleda 10 let mlajsa. Mi smo se pa samo debelo gledali od kod njej to. Zgledala je kvecemu starejsa. Nobena ne zgleda 10 let mlajsa, niti ti 😀!
[/quote]
2 sodelavki, isto stari. Ena zgleda 40 letnica, druga pa 60 letnica.

2 sodelavki, isto stari. Ena zgleda 40 letnica, druga pa 60 letnica.
[/quote]
koliko kdo izgleda -postaran je odvisno or različnih dejavnikov:
-način življenja
-dednost
skrb za kozo.
sonce je pa seveda najhujši sovraznik.
in seveda da bo zenska izgledala bolj postarana če nič ni dala nikoli na obraz v primeravi v tisto ki vsakodnevno skrbi za osnovno nego.
kako bosta pa 2 ki skrbita za nego koze izgledali je pa odvisno ze od dednosti,prehrane…

Razlike so lahko kar velike. Večinoma jih ne opazimo toliko med tistimi, ki živijo približno enak stil življenja. Zgarana fizična delavka, ki si komaj privošči kakšno poceni kremo, nima časa, niti ni vajena kaj dosti poskrbeti zase in dobro situirana ženska istih let, ki ima tudi precej časa za razne tretmaje (sploh ne nujno botoks ipd) in ukvarjanje s seboj, bosta izgledali zelo različno.
Bistvena pa je genetika.

Realno zenske rahlo postarane zgledajo po 25 letu, ocitno pa ze pri 30ih.

koža izgubi elastičnost pri 30 in ne šele pri 40 .
in ja ženska komot izgleda 10 let mlajša z filerji in botoksom.
in ne prav nič ne izgleda umetno če seveda ne pretiravaš.
starejše ki imajo estetske centre se jim prav vidi da so umetne že na daleč ker so brez ene same gube pri 45 +
[/quote]

Ker imamo na celem telesu samo predel, kamor je vbrizgan botoks? Starost človeka izdaja še marsikaj drugega. Ajde, 30-letnice res niso stare, to je mlada ženska in nekaj filerji mogoče zblefira kakšno leto, 40-letnica pa sigurno nikoli ne izgleda kot 30-letnica, kaj šele 50-letnica kot 40-letnica. Tukaj so roke, dekolte, stanje lasišča. In koža kot taka. Najhujše so igralke po kemičnem pilingu in botoksu. Koža je sicer res napeta, ima tak rdečkast sij, nikjer gube, ampak sori, meni izgledajo kljub temu kot spake. Vidno ženska v zrelih letih z gladko kožo na obrazu in zgubanim vratom – me kar zmrazi. V živo pa tega res še nisem videla.

Za primer – poglejte Demi Moore. Ko je hodila z Ashtonom Kutcherjem, so vsi govorili, kako je ohranjena za svoja leta. Pa poglejte, kako drugačna je bila v vsakem desetletju in kakšna norost je reči, da je kadarkoli izgledala mlajša 10 let, če pogledate, kako je dejansko izgledala pred 10 leti. Vsakih 10 let se ji krepko pozna.

https://www.pinterest.com/pin/441423200968071388/?nic_v2=1a5bHj3i6

Pri 32ih

Ker imamo na celem telesu samo predel, kamor je vbrizgan botoks? Starost človeka izdaja še marsikaj drugega. Ajde, 30-letnice res niso stare, to je mlada ženska in nekaj filerji mogoče zblefira kakšno leto, 40-letnica pa sigurno nikoli ne izgleda kot 30-letnica, kaj šele 50-letnica kot 40-letnica. Tukaj so roke, dekolte, stanje lasišča. In koža kot taka. Najhujše so igralke po kemičnem pilingu in botoksu. Koža je sicer res napeta, ima tak rdečkast sij, nikjer gube, ampak sori, meni izgledajo kljub temu kot spake. Vidno ženska v zrelih letih z gladko kožo na obrazu in zgubanim vratom – me kar zmrazi. V živo pa tega res še nisem videla.

Za primer – poglejte Demi Moore. Ko je hodila z Ashtonom Kutcherjem, so vsi govorili, kako je ohranjena za svoja leta. Pa poglejte, kako drugačna je bila v vsakem desetletju in kakšna norost je reči, da je kadarkoli izgledala mlajša 10 let, če pogledate, kako je dejansko izgledala pred 10 leti. Vsakih 10 let se ji krepko pozna.

https://www.pinterest.com/pin/441423200968071388/?nic_v2=1a5bHj3i6
[/quote]
seveda da 40 letnica izgleda kot 30 letnica.
z filerji.ki ti ne vzamejo le kakšno leto ampak veliko več.globoke gube ti lahko precej zmanjšajo.
staranje se najprej pokaze na obrazu,zaradi sonca pa tudi koza je drzgačna kot na drugih delih telesa.ne pozabi,da so drugi deli telesa prekriti z oblačili.
pa tudi drugače te vsak gleda v obraz ne drugam kako si postaran.
pa ženska pri 40 tudi še nima postaranega vratu ima kar lepo gladkega…

Jaz bom kmalu 60, pa še nisem opazila, da se staram.
Se imam pa fuuul lepo in uživam v življenju.

stare ste, ker se nažirate s crkovino. Moja koža je brez ene gube pri 50+. So pa še boljše od mene, fenomenalne 70+ letnice, ki zgledajo 35 let.

https://www.youtube.com/watch?list=PLEsHOpphnMtFVrO7alRdg3h42gxCT0p4j&v=O6oJA_xhTa8

Brez skrbi, da izgledajo. Nekatere 10 let mlajše, druge 10 let starejše. Po 1 primeru ne moreš soditi. Jaz pa takšne poznam.
[/quote]

To samo pomeni, da ne znaš oceniti let. Jaz leta vedno zadanem, tudi pri tistih, za katere ‘vsi pravijo, da zgledajo 10 let mlajše’:))) nehajte se smešit, no.

Tudi meni dosti ljudi reče, da zgledam 10 let mlajša, ali pa so ful presenečeni, ko povem, koliko sem stara in da res ne zgledam toliko, pa se samo režim, ker vem, da to ni res in da samo ne znajo let ocenit. Imam svetlo in bolj mastno kožo, zato je manj gub in zgleda vse bolj napeto in mlado. Ampak kdor zna videt, bo jasno vedel, da imam 40+ let:)))

Malo je odvisno od tega, kako se človek tudi nosi in drži – imam znanko, ki je pri 50+ vedno športno oblečena, barva se na svetlo (svetli lasje avtomatsko pomladijo) in nosi mladostniško frizuro, precej ljudi jo oceni za mlajšo. Meni je smešna, ker se ji na obrazu in rokah (če ne drugega, te izdajo roke) jasno pozna, da je preko 50, a ona se oblači kot najstnica in misli, da je ful mladostna:)))

Teh zgodb o ‘večno mladih ženskah’ je cel kup, a realnost je nekaj drugega:)

Pri 63 sem imela neko operacijo, posledično sem precej shujšala. Na obrazu se je zelo poznalo. Kasneje semm dobila nekaj kg nazaj, a koža ni bila nikoli več enaka.

Sori, en moj sošolec na 30. obletnici OŠ je zgledal 20 let mlajši od nas. Sej a misliš, da mu nismo bili vsi fovš? Lasje gosti, nič sivi, luškan, postaven, s tem, da nam v OŠ sploh ni bil všeč, se nam je zdel eno otroče. Dejansko ljudje, ki ga ne poznajo dobro in ga vidijo s sinom, mislijo, da sta brata. Vem, ker me kdo vpraša, če z bratom skupaj delata. Povem, da dela skupaj s sinom 🙂 In ne morejo verjet.
Ampak to so redki primeri.
[/quote]

Ja, to je dobra genetika- t.i. mladostni geni. Poznam to. Ko si tak “baby face” do nekje 25 leta – pa ne glede na to, ali si moški ali ženska.

Tudi zame in za hči sprašujejo, če sva sestri 🙂 Tudi moja mama in oče oba izjemno mladostna, po 40. letu se je vizuelno staranje praktično ustavilo; Mama je sedaj skoraj 70, pa jih vizuelno kaže nekje 55. Pa zanimivo – celo življenje za nego obraza in dekolteja samo navadna Solea krema in pa kokosovo olje za telo :). Smo pa vsi tudi nekadilci.

Tudi oba moja otroka sta še vedno taka baby face-arja v primerjavi s svojimi vrstniki.

Ena takale mi je pr 35 rekla, da sem 23 in bila še pametna, da kako se pa ja vidi, da sem 5 let starejša od svoje sestrične (tedaj 18).

So me leta dohitela, pri 40 kažem 40. So pa definitivno obdobja pri določenih osebah, ko kažejo bistveno manj.

Sem dala že kar nekaj obletnic skozi in ne, niti slučajno nihče ni kazal 10 let manj. Ne se hecat. :)) In če se nekdo lepo stara in je pri 50 šarmanten, to ne pomeni, da kaže 40 let. Za moške to velja še toliko bolj, ker so lasje v najboljšem primeru krepko redkejši, v najslabšem pa še pobriti na balin, da se ne vidi tistih treh las. Moški še težje zblefira leta. Mogoče se še najbolj pozna razlika med 60 in 70. Pri nekaterih se tam staranje na videz ustavi, medtem ko so drugi že starčki. To je edini argument, ki ti ga priznam.
Je pa tudi res, da nekateri za živo glavo ne znate uganit let.
[/quote]

Imam znanko, ki je že na faksu zaradi obraza (baby face) zagledala kot srednješolka, po tridesetem kot studentka, ko je imela pri 32 otroka, so se starejše gospe obračale in komentiral, kako mlada mamica je… V istem bloku živi soseda, 5 let mlajša, pa če ju postaviš skupaj, deluje 10 let starejša od te moje znanke. Veliko je odvisno tudi od energije. Nekateri imajo tako mladostno energijo vse življenje, zato zagledajo mlajši.
Ampak da pa govorite, da zagledajo 40 letnice stare, s tem se pa ne strinjam. Pri večini, ki jih jZ poznam, jih izdaja le morda par gubic na čelu, ostalo je še vedno mladostno… Koža na vratu gladka, nobene viseče kože, postava čvrsta, pC odvisno od tega, koliko skrbijo zase. Seveda delujejo tudi nekatere 40 letnice utrujeno, ampak ni pa to pravilo. Kako dolgo ohrani posameznik mladostni videz je v prvi vrsti odvisno od nje go ega stila življenja, od tega kako skrbi za kožo, telo, prehrano in kondicijo, pa od energije ki jo poseduje in končno od genetike. Genetika je z razlogom napisana na zadnjem mestu, saj jo lahko s trudom premostimo, čeprav marsikomu predstavlja priročen izgovor.

To je vrat starke – ženska torej izgleda kot starka – kakorkoli mladostna.

[/quote]
v mladosti že,kasneje pa ne.
sem imela sošolko,drobno,majhno z milim obrazom,ki je pri 20 izgledala kot 15 letnica.
ampak po 30 je pa kar lepo kazala svoja leta.

leta izdajo gube ob nosu proti ustom.in pri 35 imajo že vse to gubo očitno.lica se povešajo.
in vsaka ima pri 35 to gubo.genetika gor ali dol.

sem imela sošolko,drobno,majhno z milim obrazom,ki je pri 20 izgledala kot 15 letnica.
[/quote]

Ona je v mladosti izgledala mlajša, nekatere pa izgledajo mlajše tudi kasneje.

Bi vas, tiste, ki ste tako glasne, prav rada videla, kako pravilno bi ocenile starost 10 naključno izbranih žensk. Vam garantiram, da bi vsaj pri polovici vsaj 5 let falile. V plus ali minus. Pa saj nismo po jusu, no. Že zdrava kmečka pamet ti pove, da je hitrost staranja odvisen od več dejavnikov. Ne živimo vsi pod enakimi pogoji in nimamo vsi enakih genov, da bi bila naša leta s strani zunanjega opazovalca tako natančno določljiva. Nekdo lahko sklepa le na podlagi povprečja, v realnem življenju pa konkretni primeri zelo varirajo.

Ona je v mladosti izgledala mlajša, nekatere pa izgledajo mlajše tudi kasneje.

Bi vas, tiste, ki ste tako glasne, prav rada videla, kako pravilno bi ocenile starost 10 naključno izbranih žensk. Vam garantiram, da bi vsaj pri polovici vsaj 5 let falile. V plus ali minus. Pa saj nismo po jusu, no. Že zdrava kmečka pamet ti pove, da je hitrost staranja odvisen od več dejavnikov. Ne živimo vsi pod enakimi pogoji in nimamo vsi enakih genov, da bi bila naša leta s strani zunanjega opazovalca tako natančno določljiva. Nekdo lahko sklepa le na podlagi povprečja, v realnem življenju pa konkretni primeri zelo varirajo.
[/quote]
ja ampak staramo se….koza se stara…
in ne ne moreš ustaviti 10 let življenja….
lahko imaš lepšo kozo ampak let ne moreš prikriti.
koza 20 letnice je čisto drugačna kot 30 letnice.
18,20 letnica ima še mile poteze 20 letnica pač ne.
med 20 in 40 je pa tudi velika-gromozanska razlika.
lahko ženska še tako skrbi za kozo(osnovne nega doma) uporablja botoks,filerje,laserje,si operira veke ampak let ne more skriti se ji vidijo leta kar lepo na kozi …
od tega komu koliko leta daš je pa tudi odvisno od tega kako se spoznaš na staranje…
nekdo mi lahko zadene leta,drug fali 5 gor ali dol tretji bo pa falil 10 let gor oz dol.
ampak izgledam pa priblizno isto.(glede na starost)
ne glede na način življenja ne bo oseba zaradi npr zdravega načina življenja izgledala 10 let mlajše.
pa lahko ti povem da kdor se pomlajuje se ne hvali okoli lahko pa sklepaš da če da veliko nase se tudi pomlajuje.

Tole gospo so kar lepo zrihtali brez filerjev in botoksa: https://youtu.be/OAMVDIEPEjs

kljub vsej maski in frizuri, še vedno zgleda stara tako kot prej oz. celo več, saj šminkanje starih bab zgleda groteskno.
še vedno ima sključeno hrbtenico – ravno to je tudi eden od pokazateljev staranja. Če pogledate angleško kraljico, kakšna sveča je bila, sedaj pa je pač zlezla skupaj.
sicer je to prepiranje okrog pripisovanja let precej otročje.

Tako je. Vendar mladost lahko različno dolgo traja. Grem kar stavit, da je tole gospo “postaral” nek stresen dogodek, težka okoliščina ipd… drugače v 5ih letih pač ne bi dohitela vrstnic.
[/quote]

Kako lahko zgleda celo starejša kot prej, če pa praviš, da vsi kažemo točno svoja leta…

kljub vsej maski in frizuri, še vedno zgleda stara tako kot prej oz. celo več, saj šminkanje starih bab zgleda groteskno.
še vedno ima sključeno hrbtenico – ravno to je tudi eden od pokazateljev staranja. Če pogledate angleško kraljico, kakšna sveča je bila, sedaj pa je pač zlezla skupaj.
[/quote]

[/quote]

nič ne pravim, da se da ocenit do leta natančno, oz. to se mi zdi skrajno otročje. ženska je naravno stara na začetku in umetno stara na koncu posnetka. Je pa tipično za tiste babe, ki res čisto nič drugega v življenju nimajo za pokazat kot svojo domnevno mladostno fufljo.

[/quote]

Ta hrbet tik pod vratom je izdajalski. Tam se tisi velikokrat začne nabirati maščoba.
Sama imam pri šestdesetih le 3 kg več kot pri 25 in kasneje, nikjer izrazite maščobe, a je postava čisto drugačna kljub zmernemu gibanju.

New Report

Close