Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj ste začele z uvajanjem hrane

kdaj ste začele z uvajanjem hrane

imam 4,5 mesečnika ki ga samo dojim, vendar imam občutek da ko midva jeva bi on tudi, ali mu lahko že dam kaj zajesti na žlico in kaj ste dajali in kako prosim za kakšen topel nasvet
hvala

Tudi jaz sem začela z dodajanjem hrane pri cca. 4ih mesecih, ker mi je mleko pojenjalo. Ker ni bilo nobenih sledi o kakšni alergiji, sem s tem nadaljevala. Je pa imela opoldanski zelenjavni ali sadni obrok do 6tega meseca, potem sem pa število obrokov povečala.

kaj ste dajali od zelenjave in kako ste pripravili, to je moj prvi otrok in še nevem kako je treba zaćeti

Mi smo začeli pri 4 mes…

Rilžolino z adaptiranim (lahko svojim) mlekom, potem kuhan brokoli, kuhana cvetača, jabolček (lahko kuhan, če je možnost alergij), zmiksani albert keksi z jabolčkom, banana, ….

Vse zmiksano na začetku, zdaj pa pretlačeno…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ker sem imela dovolj mleka in smo se ravno odpravljali na dopust sem jo dojila do dopolnjenega 6-tega meseca. Potem sem začela dajati gosto hrano. Najprej kuhano jabolko, potem kakšne kašice s svojim mlekom, spasiran riž, počasi vso zelenjavo in ostalo sadje (najprej prekuhano, potem pa surovo), počasi še ostale stvari – saj ti pediatrinja malce pove kako in kaj ter kdaj.

Tudi sama imam 4,5 mesečnico, hrnico – kašice dopoldan in zelenjavo popoldan – muči pa me vprašanje – koliko kašice naj poje takšen otrok, ne vem cel mali frutek, pol ali celo jabolko ??
Koliko krompirčka in cvetače ?

Mi smo se samo dojili do enega leta, ker princeska ni bila pripravljena za druge obroke. Jaz sem bila zelooo zaskrbljena, pa me je pediatrinnja pomirila, da enkat bo začela…Potem je čez noč začela vse jest in še danes pri treh letih vse je…

Lep praznični pozdrav in veliko sonca,
Kaja

Sama sem ji dajala jabolka (bolj sladke sorte), korenje, ogromno kolerabe, kasneje banane (ker je niso zapirale), vmes pa sem nabrizgala svojega mleka. V začetku vem, da je pojedla le nekaj žličic.

Mi pa ni žal, da sem začela z gosto hrano dokaj hitro. Veliko mamic, ki so z dodajanjem začele bolj pozno, so se pritoževale, da otroci hrane ne marajo, pri nas pa ni bil problem.

Glede na to,da sva se dojila le prva dva meseca in da mi je zacel flaso zavracat ze pri 3,5 mesecih,sem ze takrat poskusla z gosto hrano..danes pri 8 mesecih papca ze cisto vse…

Pri obeh začela pri 5,5 mesecih in v nekaj dneh takoj prešli na en poln obrok. Začela z zelenjavo, ker baje se je potem ne otepajo. Sestrična mi je tako svetovala, češ, da če bom začela s sadjem, se lahko zgodi, da ne bo hotel zelenjave. Obema sem na začetku kuhala krompirček z različnim dodatkom (koleraba, brokoli, bučke, listi zelja, špinača, prvem tudi korenje, ki pa ga drugemu ne dajem zaradi zaprtja). Ker imamo s prvim slabo izkušnjo z nekakanjem drugemu ne dajem banan in korenja, tudi riža še ni poskusil. Mu pa dajem zdaj vsak drug dan kašo iz predhodno namočenih suhih sliv, v katero zdaj vmešam kakšno žlico sadnega frutka – da poje vsaj malo sadja, ker je v bistvu ljubitelj zelenjave.

Na tvojem mestu bi počakala še kakšen mesec, da prebavni trak še malo dozori in potem začela z mešano prehrano. Slišala sem, da nekateri začnejo prezgodaj ko otrok še ni pripravljen, prav tako se mi zdi, da lahko začneš tudi prepozno (po 7 m) pa bi se morda potem hotel samo dojiti še naprej. Tudi naš je cmokal, ko je nas gledal pri jedi, ampak po moje še ne vedo v čem je point.

New Report

Close