Kdaj uživati Magnezij – s hrano ali na tešče?
Že nekaj časa uživam magnezij v kapsulah, od različnih proizvajalcev.
Nekateri v navodilih navajajo, da ga je potrebno vzeti ob obroku (s hrano),
drugi pa, da ni pomembno kdaj.
Zdaj sem pa res v dilemi kaj je pravilno.
Če ne vzamem na pravi način, se potem ne bo absorbiral oz. ni učinka?
A kdo kaj več ve o tem?
Zelo bi bila hvaležna za pravo informacijo.
Saj so ti povedali, Mgcl2, to je magnezijeva sol, iz Mrtvega morja, kupiš v kristalih, zmešaš nekaj žličk z nekaj žličkami vode, kar imenujemo magnezijevo olje in mažeš po telesu.
Te pride poceni.
Transdermalno mgcl2 je oblika, ki se najbolje absorbira v telo, bolje, kot oralno.
Zaobide prebavni sistem, ni driske in še ledvica.
Lahko pa tudi uživaš. 1čž te mg soli in nekaj vode, 2 do 3dl in piješ preko dneva. Kar je dnevna potreba telesa po magneziju, 600mg.
Kar je več, ga telo samo izloči.
Tisti s prenizkim krvnim tlakom naj uporabijo pol doze, ker znižuje krvni pritisk, ga ureja.
Tisti, z ledvičnim popuščanjem, naj ga oralno sploh ne jemljejo, pri transdermalni, čezkožni uporabi naj bodo pazljivi in prenehajo, če jim delovanje ledvic magnezij še dodatno otežuje.
Magnezij urejuje 300 encimov, zdravi vse od opeklin kože, do vseh mogočih kroničnih obolenj.
Zdravi oz pomaga pri vseh virusnih in bakterijskih obolenjih, celo ošpicah, otroški paralizi, ki jo na začetku ozdravi že v 48urah.
Urejuje kalcij, torej je nujen pri vseh težavah s kostmi, zobmi, kalcinacijah.
Zdravi diabetes. Preprečuje infarkt, kap, pomaga kurativno. Itn.
Brez dovolj magnezija se D3 ne more absorbirati v telesu.
Ja, pojdimo na morje ali si ga doma napravimo v kadi ali v lavorju namočimo noge, ter pustimo, da deluje čez kožo.
To začutimo kot prasketanje po koži.
Veliko zdravja vam vsem.
Pijete ga lahko kadar želite, mažete enako. Večkrat dnevno, kot ustreza vam.
Zvečer zaziba v spanec, zjutraj daje energijo.
Ja, deluje tudi na možgane in živce.
Saj so ti povedali, Mgcl2, to je magnezijeva sol, iz Mrtvega morja, kupiš v kristalih, zmešaš nekaj žličk z nekaj žličkami vode, kar imenujemo magnezijevo olje in mažeš po telesu.
Te pride poceni.
Transdermalno mgcl2 je oblika, ki se najbolje absorbira v telo, bolje, kot oralno.
Zaobide prebavni sistem, ni driske in še ledvica.
Lahko pa tudi uživaš. 1čž te mg soli in nekaj vode, 2 do 3dl in piješ preko dneva. Kar je dnevna potreba telesa po magneziju, 600mg.
Kar je več, ga telo samo izloči.
Tisti s prenizkim krvnim tlakom naj uporabijo pol doze, ker znižuje krvni pritisk, ga ureja.
Tisti, z ledvičnim popuščanjem, naj ga oralno sploh ne jemljejo, pri transdermalni, čezkožni uporabi naj bodo pazljivi in prenehajo, če jim delovanje ledvic magnezij še dodatno otežuje.
Magnezij urejuje 300 encimov, zdravi vse od opeklin kože, do vseh mogočih kroničnih obolenj.
Zdravi oz pomaga pri vseh virusnih in bakterijskih obolenjih, celo ošpicah, otroški paralizi, ki jo na začetku ozdravi že v 48urah.
Urejuje kalcij, torej je nujen pri vseh težavah s kostmi, zobmi, kalcinacijah.
Zdravi diabetes. Preprečuje infarkt, kap, pomaga kurativno. Itn.
Brez dovolj magnezija se D3 ne more absorbirati v telesu.
Ja, pojdimo na morje ali si ga doma napravimo v kadi ali v lavorju namočimo noge, ter pustimo, da deluje čez kožo.
To začutimo kot prasketanje po koži.
Veliko zdravja vam vsem.
Pijete ga lahko kadar želite, mažete enako. Večkrat dnevno, kot ustreza vam.
Zvečer zaziba v spanec, zjutraj daje energijo.
Ja, deluje tudi na možgane in živce.
[/quote]
Jaz sem si z uživanjem magnezija (3 x dnevno po 300 mg) uredila prebavo.
Več let sem imela probleme z zaprtjem. Poizkusila sem vse od Donata, Indijskega trpotca,
primerne hidracije in ne nazadnje tudi odvajal … a ni bilo nobenega efekta.
Po 4 mesecih uživanja magnezija odvajam redno vsak dan.
Jaz sem si z uživanjem magnezija (3 x dnevno po 300 mg) uredila prebavo.
Več let sem imela probleme z zaprtjem. Poizkusila sem vse od Donata, Indijskega trpotca,
primerne hidracije in ne nazadnje tudi odvajal … a ni bilo nobenega efekta.
Po 4 mesecih uživanja magnezija odvajam redno vsak dan.
[/quote]
Hvala ti za tvoje izkušnje. Katero vrsto mg uporabljaš in način?
Tudi meni ureja zaprtje zaradi nepravilno delujoče ščitnice, tudi, če ga uporabljam le občasno, imam redno in normalno prebavo.
Poleg tega pomaga proti bolečinam, npr v križu, le namažem predel in bolečina izgine.
Pred mesecem dni mi je pomagal prebroditi težko virusno obolenje, v kombinaciji s še nekaterimi drugimi minerali in se ogniti pljučnici.
Pred leti pa me je iztrgal iz depresije in vrnil spomin.
Pravzaprav nam ureja toliko težav, da se zavemo tega šele kasneje.
Sama si kupi magnezijev klorid v kristalih, pakiranja v kilah, mogoče še boraks, vrzi v kad par pesti obojega in se namakaj. Sama si napravi mešanico za mazanje.
Deluje še lepotno in pomlajuje.
Ne pomaga, ker imaš v telesu še vedno prenizek nivo magnezija, ker ta, ki ga uporabljaš, ne gre v telo, temveč se izloči ven.
Čez kožo se magnezij najhitreje in najbolje absorbira kot magnezijev klorid. Tudi v manjših količinah.
Najhitreje preko limf, pazduhi in dimelj, lahko tudi predel črevesja, križa, trebuh, hrbet, ledveni predel.
Sama si kupi magnezijev klorid v kristalih, pakiranja v kilah, mogoče še boraks, vrzi v kad par pesti obojega in se namakaj. Sama si napravi mešanico za mazanje.
Deluje še lepotno in pomlajuje.
Ne pomaga, ker imaš v telesu še vedno prenizek nivo magnezija, ker ta, ki ga uporabljaš, ne gre v telo, temveč se izloči ven.
Čez kožo se magnezij najhitreje in najbolje absorbira kot magnezijev klorid. Tudi v manjših količinah.
Najhitreje preko limf, pazduhi in dimelj, lahko tudi predel črevesja, križa, trebuh, hrbet, ledveni predel.
[/quote]
Imam mg klorid v spreju. Na steklenički piše približno, koliko se dozira.
Tukaj zgoraj se piše o namakanju v kadi v raztopini. Ni strahu pred predoziranjem? To je najbrž nevarno?
Tukaj zgoraj se piše o namakanju v kadi v raztopini. Ni strahu pred predoziranjem? To je najbrž nevarno?
[/quote]
Oba posta sta moja, vendar hitro pozabim nik.
Ne, ni. Pri magneziju ne.
Poskusi si najti povezavo na http://www.health-science-spirit.com magnesium chloride,
lahko tudi walter last, magnesium chloride.
Tam je obširno vse navedeno.
Njega, je biokemik, Nemec, se ga splača brati, njegovo spletno stran. Poleg knjig.
Za tiste, ki težko berejo v tujem jeziku, naj si odprejo v chromu in dajo na prevajalnik, ki je pogojno ok.
Priporočam vsem, tudi za druge bolezni, težave in z drugimi minerali in sredstvi.
Meni je ta stran že veliko pomagala.
Oba posta sta moja, vendar hitro pozabim nik.
Ne, ni. Pri magneziju ne.
Poskusi si najti povezavo na http://www.health-science-spirit.com magnesium chloride,
lahko tudi walter last, magnesium chloride.
Tam je obširno vse navedeno.
Njega, je biokemik, Nemec, se ga splača brati, njegovo spletno stran. Poleg knjig.
Za tiste, ki težko berejo v tujem jeziku, naj si odprejo v chromu in dajo na prevajalnik, ki je pogojno ok.
Priporočam vsem, tudi za druge bolezni, težave in z drugimi minerali in sredstvi.
Meni je ta stran že veliko pomagala.
[/quote]
Ja, povezavo odpre.
Na dnu strani je razpredelnica, kliknite na TELO, kjer se pokažejo članki, o magneziju sta kar dva.
Vsi članki so za študij, s povezavami o znanstvenih dosežkih, ter z nasveti za nemoteno uporabo, kot za laike, ki jih uporaba naravne medecine zanima.
Za nespečneže je celo samostojni članek.
[/quote]
Nekje sem zasledila, da se Mg ne sme razprševati (olje) po kožnih znamenjih. Mojega moža konkretno boli roka. Naj bi se našpricalo z Mg oljem, a kaj ko ima ravno tam en kup znamenj.