Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj voščite mama: dan žena, materinski dan?

Kdaj voščite mama: dan žena, materinski dan?

Kdaj voščite svojim mamam: dan žena ali materinski dan ali oboje?

Ženske, voščite še komu, razen mami?

Moški verjtno voščite mamam in partnerki ali tudi še komu drugemu?

Mame, voščite hčeram? Bratje, voščite sestram?..

Praznik se vedno vosci vsem, ki praznujejo.

Torej materinski dan se vosci mamam, dan zena pa zenskam.

Zdaj, ce ze nekaj kupujes in podarjas, obdarujes menda samo najblizje, ni tako?

V mojih mladih letih smo poznali samo dan žena. Nisem nikoli slišala za materinski dan.

Nisem pa nikoli drugim ženskam voščila za dan žena, samo mami.

Kako drugi?

Mami voščim za 8. marec. Stvar navade in tradicije. 25. marca zaradi navezanosti na religijo ne priznavam za praznik.

Mami podarim kako malenkost, največkrat rožo, za materinski dan. Ko je bila babica še živa sem tudi njej.

Za dan žena ne voščim nikomur. Če kdo meni, rečem hvala enako (če je ženska, seveda ;))

Odgovor na objavo uporabnika
Tradicionalistka, 11.03.2022 ob 08:35

Mami voščim za 8. marec. Stvar navade in tradicije. 25. marca zaradi navezanosti na religijo ne priznavam za praznik.

Hecno je, da jaz kot otrok sem morala hoditi k maši in verouku pa nikoli slišala za materinski dan. Zdaj v zadnjih letih šele.

Pa prej smo imeli navado, da se mami vošči za dan žena. Zadnje čase pa brat tudi za materinski dan. Jaz pa ne.

Oboje. Pa tud kolegicam, sodelavkam za dan zena.

Samo mami, za dan žena. Mi je pa mimo, da bi drugim ženskam voščila.

Niti nisem opazila, da bi ženska, ženski voščile? Mi je skoraj tako smešno, ko ženska, ženski vošči za Valentinovo.

Dan žena tako mami kot prijateljicam in sodelavkam, materinski dan v mladosti nisem poznala, zato nanj ne trznem.

Tiste, ki voščite dan žena kolegicam, sodelavkam… kako to zgleda? Vsaki date rožico? Ali greste do vsake, date roko in rečete: vse naj naj za dan žena ali kako?

V službi za novo leto zgleda pri nas tako, da se vse navzkriž vošči, lupčka…

A ene za dan žena tudi tako prakticirate ali kako?

Odgovor na objavo uporabnika
tiste ki voščite, 11.03.2022 ob 09:33

Tiste, ki voščite dan žena kolegicam, sodelavkam… kako to zgleda? Vsaki date rožico? Ali greste do vsake, date roko in rečete: vse naj naj za dan žena ali kako?

V službi za novo leto zgleda pri nas tako, da se vse navzkriž vošči, lupčka…

A ene za dan žena tudi tako prakticirate ali kako?

S prijateljicami in sodelavkami si ne kupujemo daril niti rož. Ko prideš zjutraj v pisarno veselo glasno vzklikneš “Čestitke za dan ženaa” in se prismejijo iz svojih pisarn in gremo na kavo:)

Prijateljicam voščim z zabavnim smsjem.

New Report

Close