Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj z otrokom prvič na baletno predstavo?

Kdaj z otrokom prvič na baletno predstavo?

6 letno hčerko bi rada odpeljala na baletno predstavo Hrestač. Ta balet in seveda njegovo pravljično zgodbo poznam, sem že gledala, nimam pa pravega občutka, če bi bilo otroku všeč ali ne. V kino drugače ne gre preveč rada, ker ji je preglasno, v lutkovno gledališče pa rada hodi, tudi glazbo rada posluša. To bi bil njen prvi obisk “pravega” gledališča. Je katera slučajno z otroci že bila na kakšni taki predstavi in kako je bilo? Ker sama zelo rada hodim v gledališče, bi rada tudi njej približala te stvari, vendar tudi ne bi rada forsirala, zato me zanimajo vaše izkušnje. Hvala.

Naši sta bili stari 5in 7, gledali smo Pickota in Packota, premajhni otroci so jokali,ker jih je bilo strah.

Naša uživa na baletnih predstavah že od četrtega leta, ko smo jo prvič peljali gledat Kdo je najmočnejši na svetu.
Vsako leto sem zamudila nakup kart za Hrestača, ker je zelo hitro razprodan.

Letos sem šla v akcijo septembra, tako da tokrat karte že imam! :))))

Predstave se veselimo!

Hrestač traja 2 uri, je kar dolgo za otroka, če ni vajen sedeti in gledati. Jaz bom peljala svojo 6 letnico, ker vem da jo bo zanimalo, ker gremo večkrat v gledališče ni problema z njo – jo zanima. Pa ji kljub temu na trenutke zmanjka koncentracije, ampak se hitro spet utiri.
Balet Picko in Packo je je gledala tudi mlanjša (skoraj 4 je bila takrat), ampak je dosti krajši, pa zgodbo je tudi poznala in je bilo brez problemov. Pa je na Hrestača ne bom peljala, se mi vseeno zdi predolgo za njo.

Drugače pa, če boš videla da ne bo zdržala in se ti ne zdi škoda denarja, pač predčasno odideta. Glede na to da bo tam veliko otrok, verjetno ne bi bila edina :). Ma menda je vmes še kar precej dolg odmor.

Sicer ni tema, ampak, a karte so pa še? Ko sem jaz kupovala pred 3 tedni je bilo že kar precej zasedeno, boljši sedeži pa sploh.

hrestač, kart ni več (je res hitro razprodano), govorim za Maribor. Smo jih nabavili že pred časom.

Hvala vsem do sedaj mnenja.

Odvisno seveda od otroka in svojega pač človek najbolj pozna.
Pri teh letih zna res biti problem v dolžini predstave. Nekateri tako majhni otroci ne zdržijo tako dolgo. Je pa bilo na predstavi, ki sem jo sama nazadnje obiskala, skoraj polovica otrok, tudi zelo majhnih.

prezgodaj
dosti bolj bo uživala, bolj polno uživala če bo malo starejša.

Srčno upam, da ne bomo na isti predstavi Hrestača kot vi. Ker se redno dogaja, da potem otroci jokajo, se presedajo, klepetajo, saj je predstava predolga. Sploh pa so nekatere predstave šele ob 19.30 in ura nikakor ni primerna za otroke. Baletna predstava se dogaja v Operi oz. v Cankarjevem domu in otroci pač ne pašejo sem. Je treba kdaj pomislit tudi na ostale, ki pridejo na predstavo in si jo želijo v miru ogledati. Picko in Packo sta bila namenjena otrokom, Hrestač pa ni.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

No, tega, da otroci ne pašejo v Opero ali CD, sploh ne bi komentirala.
Sem pa že velikokrat na takšnih krajih, ki naj bi bili namenjeni odraslim, doživela odrasle, ki se tud ne znajo obnašat (šumijo s papirčki bonbonov, kašljajo kot sloni, se tud kaj pomenijo, kak telefon kje zazvoni …). To je neprimerno bolj moteče.

Sem pa že zgoraj napisala, da je bilo na zadnjem Hrestaču, ki sem si ga ogledala (zadnje leto še v Operi) skoraj pol dvorane otrok, pa se ne spomnim, da bi bili prav hudo moteči.

povprečna 6letnica pa bi po moje že komot zdržala Hrestača… mi smo ga gledali, ko je bila hčerka stara 6,5 let, sin pa skoraj 4 leta… oba navdušena dolgoletna gledalca raznoraznih lutkovnih in podobnih predstav, zato že približno vemo, kaj je zanju primerno… zaradi sina sem kupila vstopnice v prvi vrsti, sedeli smo tik pod odrom in nad orkestrom, mogoče ga je prav zato tako noter potegnilo, da se je pri odmoru in na koncu prav zdrznil, ko smo ga “zdramili” iz zgodbe… skratka, uživali smo vsi, tudi tisti okoli nas 🙂

poznam pa otroke, ki pri 10ih letih ne zdržijo na 25minutni lutkovni predstavi…

o odraslih nekulturnih obiskovalcih raznih predstav tokrat ne bi…

Pozdravljeni, hčerko sem prvič peljala na baletno predstavo Labodje jezero , ko je bila stara 4 leta. Celo predstavo je z zanimanjem gledala do konca. Takrat mi je blagajničarka rekla:”Če si želi in vam ni škoda plačati karte, poiskusite. Boste pa preje odšla ven, če ne bo šlo. Ne vemo, če ne poiskusimo.”

Še danes sem ji hvaležna za ta nasvet.

Topel pozdrav

Majda

New Report

Close