Kdaj zaužiti magnezij?
Ker sem zadnje čase včasih zelo utrujena, sem začela jemati magnezij v obliki prehranskega dopolnila (Krka direkt). Izboljšanja ne opažam in se sprašujem, ali ga morda jemljem ob napačnem času in se zato ne absorbira popolnoma? Zaužijem ga namreč po kosilu. V navodilih nič ne piše, kdaj zaužiti. Samo 1 vrečka na dan.
Obstaja pa seveda tudi verjetnost, da gre za nateg ….
Prehransko dopolnilo, 22.04.2025 ob 10:57
Ker sem zadnje čase včasih zelo utrujena, sem začela jemati magnezij v obliki prehranskega dopolnila (Krka direkt). Izboljšanja ne opažam in se sprašujem, ali ga morda jemljem ob napačnem času in se zato ne absorbira popolnoma? Zaužijem ga namreč po kosilu. V navodilih nič ne piše, kdaj zaužiti. Samo 1 vrečka na dan.
Obstaja pa seveda tudi verjetnost, da gre za nateg ….
Ravno danes sem nekje brala o dodatkih magnezija. Baje, da je najbolje, da se ga vzame zjutraj po zajtrku. Jih je pa vec vrst in baje (tako navaja clanek) je nakboljsi magnezijev bisglicinat.
Jaz uporabljam Krkinega..pa ne vem ce je kaksen ucinek. Ga pa jemljem cca 3 tedne.
Magnezij ti pomaga, če imaš mišične krče, utrujene mišice.
Če se počutiš na splošno zelo utrujeno, razmišljaj bolj v smeri vitamina D in B kompleksa ter pomanjkanja železa. Z vitaminom D moraš biti pazljiva, da ga ne predoziraš, ker se v telesu nalaga. Najbolje, da se o tem pomeniš s svojim zdravnikom ali s farmacevtko v lekarni in ti dajo ustrezno dozo. Ne bi bilo slabo, da greš na testiranje krvi za pomanjkanje železa. Želez o moraš vedno vzeti s C vitaminom, da se bolje absorbira.