Kdo bi jih razumel…
Pri skoraj 27ih živim še vedno v svoji sobi v hiši s starši. V tem, da bi se selila na svoje v neko stanovanje z najemnino se zaenkrat ne vidim…
Danes sem izrazila željo, da bi šla v sobo kjer je bil prej brat, je bolj prostorna, ima boljšo lego, moja sedaj je na senčni strani in ni skoraj nobene svetlobe. Njegova soba ima še kopalnico, hodnik in ločen vhod. Jaz imam sedaj sobo poleg dnevne in sem jim stalno na očeh. Še taka sta, da se rada v vse vtikata, tudi če grem samo ven iz hiše takoj dobim kam pa greš…
No danes sem rekla, da bi šla dol, seveda sem prej še uprašala. Potem sem rekla še, da bi rada malo prenovila. Druga vrata, tla, to je šlo. Potem ko sem omenila, da bi drugo sobo to pa ne, ker je trenutna ki je tam še čisto uredu. Ma soba stara čez 30 let… sem rekla, da mi ni všeč, ja boš pa tapete dala čes. Ma kakšno bo tisto no… Denar naj raje šparam za ne vem kaj ne za sobo. Ne vem pri sedemindvajsetih pa se obnašata z mano kot z otrokom, ne vem kako vsaj malo ne pomislita na to, da sem že nekaj stara… zakaj enkrat ne data sebe pri mojih letih na moje mesto, samo dvomim če bi dojela.
..haha…si pa slika, jah, najbrž se jima svita, da pri teh tvojih idejah, ne boš niti pod točko razno šla na svoje – in tudi ti to veš, sicer ne bi imela “apetitov” po konketnejših obnovah; si zih, da je brat dobil svoj del?, si zih da si stari želijo da s doma?, si zih, da nimajo kkašne druge ideje, kaj z viškom etaže ..itd ..itd… (kar očitaš njima, vprašaj najrepj sebe :D)..
Če so normalni odnosi se da vse lepo zmenit. Imamo malo stanovanje, sinova v eni sobi, jaz v dnevni. Počasi obnavljamo in starejši ( 25 ) ima drugačne želje in jaz to spoštujem. Je skromen, gleda tudi na ceno in smo opremili komplet sobo po njegovem okusu. Zakaj pa ne, če on tam večino časa preživi, naj mu bo prijetno. To, da starši ” bremzajo” in ne dovolijo sprememb je totalno nezrelo in egoistično. Časi se spreminjajo, tako da dajte mladim možnost,da si vsaj sobice preuredijo po svoje, če že do stanovanja ne morejo
Si kdaj pomislila,da je to njuna hisa in njun dom in da imata vso pravico delati v njem kar hoceta.Mogoce noceta,da bi ti bilo tako udobno,da bi kar ostala v hotelu mama.Tako kot sta si onadva ustvarila vse je sedaj cas,da se ti zbrcas in gres na svoje.Tam bos lahko urejala kot bos hotela….ne kritiziraj drugih kaj delajo v tem,kar so sami ustvarili ker imajo pravico ziveti kakorkoli zelijo.Ti pa tudi,a v svojem in ne njunem domu.
Se pravi sta ti starša rekla, da šparaj denar za kaj drugega kot za prenovo otroške sobe?
Veš kaj, prav imata. Šparaj za polog, da si boš kupila svoje stanovanje! Sklepam, da imaš že nekaj našparano. Torej si boš lahko čez 1, 2 leti kupila stanovanje na kredit, ki ti ga bodo odplačevali najemniki. Ti boš še vedno lahko v svoji sobi doma, šparat ti ne bo več treba, ker ti bodo kredit pokrili najemniki, ti pa boš imela celo plačo zase. In jo boš lahko uporabila za to, da si privoščiš kaj drugega ali pa faking spet začneš šparat, da prenoviš sobo, za kar boš definitivno v krajšem času prišparala kot pa za polog za kredit.
Makaceva, 29.04.2025 ob 13:46
Pri skoraj 27ih živim še vedno v svoji sobi v hiši s starši. V tem, da bi se selila na svoje v neko stanovanje z najemnino se zaenkrat ne vidim…
Danes sem izrazila željo, da bi šla v sobo kjer je bil prej brat, je bolj prostorna, ima boljšo lego, moja sedaj je na senčni strani in ni skoraj nobene svetlobe. Njegova soba ima še kopalnico, hodnik in ločen vhod. Jaz imam sedaj sobo poleg dnevne in sem jim stalno na očeh. Še taka sta, da se rada v vse vtikata, tudi če grem samo ven iz hiše takoj dobim kam pa greš…
No danes sem rekla, da bi šla dol, seveda sem prej še uprašala. Potem sem rekla še, da bi rada malo prenovila. Druga vrata, tla, to je šlo. Potem ko sem omenila, da bi drugo sobo to pa ne, ker je trenutna ki je tam še čisto uredu. Ma soba stara čez 30 let… sem rekla, da mi ni všeč, ja boš pa tapete dala čes. Ma kakšno bo tisto no… Denar naj raje šparam za ne vem kaj ne za sobo. Ne vem pri sedemindvajsetih pa se obnašata z mano kot z otrokom, ne vem kako vsaj malo ne pomislita na to, da sem že nekaj stara… zakaj enkrat ne data sebe pri mojih letih na moje mesto, samo dvomim če bi dojela.
Glej, stanovanje oz. hiša je njuna. Čisto razumem, da čakata na to, da bosta končno imela lastno življenje z odraslimi in odseljenimi otroki. Vprašanje je, kakšne načrte imata in morda le vljudno čakata, da greš že vendar na svoje.
Saj vem, da je dandanes težko, ampak pri 27-ih živeti pri starših ni ok ne za starša, ne zate. Ne moreš se samouresničiti, ne moreš odrasti.
(Mimogrede: sem najemnica celo svoje odraslo življenje.)
Jaz sem bila pri 21 na svojem poberi cunje in pejdi na svoje boš imela mir in svoje življenje .od kolegice moz je bil tak do svojega sina ko se je pri tvojih letih ubil oz.naredil samomor zaradi nadzora ni smel nič za ven ga je moral vprašati za dovoljenje povedat kam gre skom gre kdaj pride ..punce ni smel pripeljati ker mu ni odgovarjala itd ..in potem je bil že tolko na tleh da je šel v smrt zato čim prej spakiri in pejdi …