Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kdo bi sedanji kriznih časih najbolj vodil vlado?

Kdo bi sedanji kriznih časih najbolj vodil vlado?

Kdo bi v sedanjih kriznih časih najbolje vodil vlado?

Odgovor Glasov Odstotek
Borut Pahor 78 5.01{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Janez Janša 800 51.38{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Gregor Golobič 176 11.30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Zoran Janković 245 15.74{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Katarina Kresal 100 6.42{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Janez Potočnik 158 10.15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
SKUPAJ 1557 100.00{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

http://www.finance.si/247637/Spletna_anketa_Kdo_bi_v_sedanjih_kriznih_{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}E8asih_najbolje_vodil_vlado

Zanimivo, da je še KK dobila več glasov od BP…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Zanimivo, da niso v anketo vključili tudi Bajuka, Peterleta, Ropa, Kučana …….
Razmerje v tej anketi je “LEVI” : “DESNI” 5:1, kar seveda spet ni pravično.

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

HJa…pravično ali ne….ampak tukaj imajo “desni”(če misliš JJ) na račun enega samega več kot 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Kako je Janša vodil državo, smo videli, pa sploh kriznih časov ni imel. Sicer pa bi jaz državo zaupala v vodenjem ekonomskim in pravnim strokovnjakom, ki jih izjemno cenim, ne bi pa tukaj naštevala njihovih imen, ker bi jim delala krivico, če bi jih omenjala ob zgornjih imenih.

nekomunistka..kje pa so ti strokovnjaki???? Ali jih sedanja vlada ne zna najti?…Ali jih sedanja vlada nima za strokovnjake? …..Kaj ti to pove o sedanji vladi?

Jih je mogoče našla prejšnja vlada? In kaj mi to pove o prejšnji vladi? O vseh vladah mi pove to, da si dobro plačana delovna mesta delijo po principih, ki nimajo prav veliko opraviti s strokovnostjo. Sicer pa, povem tudi to, vrhunski strokovnjaki se ne bodo sramotili s tem, da bi za takšne ljudi zastavljali svoje dobro ime.

HJa….vrhunski strokovnjaki si res ne bodo mazali imena s politiko….so pa izjeme, ki utopično pričakujejo, da bodo imel vpliv….pa pogorijo….in imajo srečo, če si s politiko (ki je pregovorno kurba)ne umažejo imena……

Marsikdo si ga je..pa ne bova tukaj o imenih…….a ne….

Niti eden predsednik vlade do sedaj vključujoč sedanjega ni vodil državo tako uspečno kot jo je JANEZ JANŠA !!! Ima zelo pozitivno energijo, katere se seveda bojijo nesposobni, ki do sedaj niso za Slovenijo in narod naredili čisto nič, lahko bi celo rekel, da so mu več vzeli !!! JANEZ JANŠA bi moral imeti na raspolago vsaj dva mandata skupaj, kjer bi imel apsolutno večino. Sedaj je samo vprašanje, kaj lahko storimo mi, da se to udejanji !?

Prejšnja vlada je imela Mića Mrkaića. Samo je ta kmalu spoznal, da se s slovenskimi bebci (levimi in desnimi) ne bo več ukvarjal.

hahaha, od kdaj pa tako verjamete anketam, hmmm sem mislila da jim ne!!!:)))

hja o strakovnakih pa lahko rečem, da jih ima ta vlada mnogo več od prejšnje, pa če vam je všeč al pa ni, je to vaš problem!!!

če merite uspešnost prejšnje vlade z zadolževanjem potem pa ja, se strinjam z vami!!!

Tako zelo uspešni predsedniki vlade ne izgubijo volitev. Narod ni nor, da bi zamenjal nekoga, ki zanj naredi toliko dobrega.

Pa saj vam je v tistem govoru povedal, kaj morate narediti – revolucijo oziroma državni udar. Vidim, da ste nekateri več kot pripravljeni.

Mislim, da sta besedi “državni udar” res prehudi.
Iz tvojega sporočila gre razbrati, da Janez Janša pripravlja državni udar, veš @nekomunistka jaz se ne bi igral s takšnimi besedami, ker to so pa že hude obtožbe za slovenskega politika.

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

Iz tvojega sporočila gre razbrati, da Janez Janša pripravlja državni udar, veš @nekomunistka jaz se ne bi igral s takšnimi besedami, ker to so pa že hude obtožbe za slovenskega politika.[/quote]

kritik,
ha,ha,ha …. a da sta besedi državni udar prehudi. Daj no, kaj ne poveš. Ja tudi jaz se ne bi igrala s takšnimi besedami, kot se J. Janša, ki je javno pozival, da če drugače ne bo prišel nazaj na oblast, pa s pomočjo ljudi, ki bodo šli na ulice. To niso nobene obtožbe, to so dejstva.

Ja @kritik, če hočeš biti kritičen je potrebno imeti zelo širok spekter znanja in predvsem zelo široko obzorje.

valček,
saj nočem biti nesramna. Ampak glede na to, da je zadnjič Primož govoril o (ne)kulturi dialoga, pa si drznem še jaz pripomniti, da je zelo nekulturno oziroma nedopustno, da nekdo ki napiše pet vrstic hvalospeva J. Janši, pri tem naredi več kot 15 pravopisnih napak.

Saj sploh ni pomembno kaj je komu všeč. Jaz samo upam, da bodo tile “strakovnaki” začeli že kaj delat tudi v korist države ali pa državljanov, ne pa da se samo sami s sabo ukvarjajo. Saj menda že dobivajo plačo, mar ne?

se kar strinjam,
pa tudi ko sešteješ prvega in zadnjega in deliš z dva, da ta rezultat še vedno Janezu prednost pred zasledovalcem.

kakorkoli je, Janez je trenutno zame najboljši, želel pa sem si še boljšega.

Iz tvojega sporočila gre razbrati, da Janez Janša pripravlja državni udar, veš @nekomunistka jaz se ne bi igral s takšnimi besedami, ker to so pa že hude obtožbe za slovenskega politika.[/quote]

To pa ne, jaz nisem napisala, da ga pripravlja, jaz sem napisala, da je v govoru namigoval nanj, nikjer nisem napisala, da ga kani narediti ali celo načrtuje. Kakor pa lahko vidiš, tako razmišljajo nekateri njegovi pristaši. Jaz si kritikovih besed drugače ne znam razlagati.

“JANEZ JANŠA bi moral imeti na raspolago vsaj dva mandata skupaj, kjer bi imel apsolutno večino. Sedaj je samo vprašanje, kaj lahko storimo mi, da se to udejanji !?”

Mi vsi zelo dobro vemo, da se to po demokratični poti ne bo zgodilo. Sploh pa, ta morasam po sebi pomeni odsotnost demokratičnosti. Nekateri bi ga, vidim, radi imenovali za doživljenjskega vodja. In, ironijo, to so tisti isti, ki imajo toliko za povedati o doživljenjskih voditeljih.

nekomunistka,

jaz sem tudi nekomunistka. Samo ne upoštevajo mi tega, da nisem.

Kaj praviš, če si nadenem št. 2, ta pa 1, saj bom itak kmalu odpadla. 🙂

Lepo se imej, lep vikend ti želim, jaz bom v senci.

No, Katarinca lepo pridobiva. Od začetka je moj adut in danes si upam trdit, da bi od vseh teh bila najboljša, bila bi druga Angela Merkel. Še malo počakajte, mi boste pritrdili. Ženska je delavna, disciplinirana… in vse to zahteva tudi od svojih podrejenih; da je pametna smo pa že itak jemal.

hehehe, a tega pa ne bo nihče komentiral, a???:)))

*če merite uspešnost prejšnje vlade z zadolževanjem potem pa ja, se strinjam z vami!!!*

Zame je to ista neumnost kot to, da člana SDS nista ne Gregor Virant in ne Žiga Turk :).

Poslovni.Dnevnik.si Poslovni dnevnik
Kranjec: Nesolventnost Slovenije ni nemogoča

Poslovni dnevnik – sobota, 23.05.2009 Tekst: Dragana Stanković

Otočec – Banka Slovenije je s povečanjem svojih bilanc zagotovila funkcioniranje finančnega sistema. Toda glavni cilj, to je finančna stabilnost, ostaja. Enkrat se bo treba odločiti, kdaj se s to politiko prekine, je na 21. Forumu odličnosti na Otočcu povedal guverner Banke Slovenije Marko Kranjec.

* Natisni članek »
* Pošlji članek »
* Povečaj pisavo

Top iz rubrike

*

Trgovanje na Ljubljanski borzi se je začelo pozitivno

*

Delavci Steklarske nove bodo v torek prejeli pogodbe o prekinitvi delovnega razmerja

*

Lastnik modne znamke H&M bo za 28 milijonov evrov kupil idilično britansko vasico

Zadnje objavljeno

*

Liga NHL: Rdeča krila letijo proti finalu

*

Liga NBA: Nova zmaga Orlanda, ki v zmagah vodi z 2:1

*

Jelko Kacin: Širitev EU na Zahodni Balkan je naš strateški interes

Preberite tudi

*

Banka Slovenije želi umiriti “depozitno vojno” med bankami

*

Vlada želi bankam ohraniti možnost podaljšanja posojil

*

Banka Slovenije proti “tajkunskim” omejitvam

Guverner Banke Slovenije Marko Kranjec (na sliki) je skeptičen do tega, da bi Sloveniji uspelo v kratkem času znižati proračunski primanjkljaj na tri odstotke BDP, kot zahtevajo maastrichtski kriteriji. Opozarja pa tudi, da bi ob zvišanju inflacije v dolgem roku država lahko postala nesolventna.

Oglas

Denarna politika sama ne more rešiti finančne krize, opozarja Kranjec. Tako kot druge države je tudi Slovenija uvedla nekatere ukrepe za stabilizacijo finančnega trga in med drugim deklarirala poroštvo za 16 milijard evrov za vloge prebivalstva in za zadolževanje bank. Vse to bo, tako Kranjec, vodilo v velik proračunski primanjkljaj. Znašal naj bi pet odstotkov BDP. Pri odgovoru na vprašanje, ali je to visok odstotek ali ne, pa se je treba vprašati, v kolikšnem času ga bo mogoče znižati na maastrichtsko zahtevane tri odstotke. Že če ga znižujemo za pol odstotka na leto, to pomeni več kot 200 milijonov evrov. Torej bo morala država proračun v prihodnjih letih zmanjšati za od 800.000 do milijardo evrov. “Na Banki Slovenije ocenjujemo, da je to velik problem, in lahko se zgodi, da tega kriterija ne bomo dosegli. Ne poznam države, ki bi uspela znižati proračunski primanjkljaj v tako kratkem času v tako velikem obsegu,” pravi Kranjec.”

Lepa prihodnost se nam piše. Ta primanjkljaj bo treba financirati, kaj misliš na kakšen način? Z omejevanjem zelo malo ostalo so krediti in to se bo vleklo daleč čez Pahorjev mandat.

ma boss, govorim o zadolževanju prejšnje vlade, koliko so se zadolžili verjamem da veš, ja in tako lepo so namontirali zapadlost prvih obrokov, da bodo zanje morale skrbeti vse nadaljnje vlade!!! Boš rekel da ni res!!!:)

ko sem jaz trobila da visok BDP ni nujno dober, si mi pa očital da tolčem po vladi, kaj sedaj!!!:)

No jaz pa sem ti dal odgovor z zadolževanjem sedanje vlade pa ti zopet ni prav ker je veliko hujše od prejšnje. Primanjkljaj je bil spravljen pod 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kar je omogočilo sedanji vladi da se je zadolžila čez vse meje. To je seveda vredu. Prejšnja vlada je načrtovala še en mandat tako , da to natolcevanje, da so načrtovali zapadlost obrokov ravno v obdobju nove vlade je pa pritlehno celo za tebe.

New Report

Close