Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kdo bi sedanji kriznih časih najbolj vodil vlado?

Kdo bi sedanji kriznih časih najbolj vodil vlado?

katera vlada se je zadolžila nad vse meje???(malo si poglej)

seveda je načrtovala, ampak prejšnji vladi bi ti verjel da je vsega kriva recesija, kaneda!!!

Narobe ninej, ti verjameš sedanji vladi da je vsega kriva recesija. Prosim spreglej že enkrat da ne bo pristanek preveč boleč na koncu. Dela se stihijsko brez načrtov, glavni ki govori pa je kar minister Gregor.

ma hudiča boss, saj je zadnjič tudi Janša govoril v parlamentu, da se moramo povezat ravno zaradi recesije, kaj zdej???

ni res, dela srednjeročno in se strinjam z njo, ne pomaga blažiti posledice recesije za 3 mesece in tako vsak mesec sporoti! Pomaga le premišljena in dodelana strategija!Ta pa se ne izdela čez noč!!!

kaj sproži nepremišljena poteza pa imaš danes en lep šolski primer v vinjetah, pa še kje!!!:)

Mislim, da sta besedi “državni udar” res prehudi.
Iz tvojega sporočila gre razbrati, da Janez Janša pripravlja državni udar, veš @nekomunistka jaz se ne bi igral s takšnimi besedami, ker to so pa že hude obtožbe za slovenskega politika.[/quote]

To pa ne, jaz nisem napisala, da ga pripravlja, jaz sem napisala, da je v govoru namigoval nanj, nikjer nisem napisala, da ga kani narediti ali celo načrtuje. Kakor pa lahko vidiš, tako razmišljajo nekateri njegovi pristaši. Jaz si kritikovih besed drugače ne znam razlagati.

“JANEZ JANŠA bi moral imeti na raspolago vsaj dva mandata skupaj, kjer bi imel apsolutno večino. Sedaj je samo vprašanje, kaj lahko storimo mi, da se to udejanji !?”

Mi vsi zelo dobro vemo, da se to po demokratični poti ne bo zgodilo. Sploh pa, ta morasam po sebi pomeni odsotnost demokratičnosti. Nekateri bi ga, vidim, radi imenovali za doživljenjskega vodja. In, ironijo, to so tisti isti, ki imajo toliko za povedati o doživljenjskih voditeljih.[/quote]

To ironijo sem večkrat zapisala na forum. Zanimivo zanj, predvsem pa zanimivo, da to počne tudi Janša že cel čas, od samostojnosti.
Ampak draga nekomunistka, ravno takšni politiki so imeli najbolj zveste privržence v celotni politični zgodovini, zato je nesmiselno jim kazati ogledalo.

Dela na dolgi rok tako, da odločbe ki jih sprejme sploh ne zaživijo oz. traja tudi 5 mesecev pa še niso speljana v prakso.

Da se vlada zaleti v izjavo o reševanju pa sploh ne ve kako bo to izvedla in s čim!

Rešuje stvari tako, da njen gospodarski minister na svojem blogu razlaga kaj bi vlada morala storiti! Kdo potem sploh vodi to državo če ne ministri.

Povezati pa se moramo to je res. Upam pa , da veš kaj ta beseda pomeni tudi v praksi. Za KGB se je to videlo na izredni seji o predlaganih ukrepih s strani SDS. Ali pa je mogoče mišljeno z izjavo ministra, da so z lansiranjem neke ideje samo testirali ljudstvo in njegov odziv.

boss, pa ti res verjameš da se da prej???

ne vem no, iz lastnih izkušen ti lahko povem, da 10x premislim, kaj se mi splača in kaj je najbolje zame, kaj šele če bi imela zaradi slbo izvedenih reform na grbi celo slovenijo, hmmm ne smem niti pomislit!!!:)

Verjamem. Zakone niso spisali na ulici klošarji, ampak “strokovnjaki” s tega področja. Če pripraviš nek zakon potem moraš pripraviti tudi vse podzakonske akte da ga boš lahko vpeljal v prakso. In ravno pri tem delu šepa, vsa stvar predolgo stoji na mestu. Smo pač v situaciji ko moramo hitro ukrepati in te začasne ukrepe podpreti z dolgoročnimi.

pa res misliš da bi Janševem strokovnjakom zneslo prej, hmmm???

Ne vem. Lahko samo špekuliram, da bi jim pač zneslo. Mogoče zato ker se nebi ukvarjali z vsem drugim kot se sedanji.

Glede na predvolilne obljube bi pač človek pričakoval da vedo kaj delajo in da imajo vizijo. Pa se je pokazalo da so lagali.

ma daj boss, o tem sva že mnogokrat, kater politik govori resnico pred volitvami, ne bi pa rekla da vsi enako lažejo, nekateri samo preveč obljubijo, sicer pa na besede prejšnje vlade, bi morali imeti zaloge vsaj za eno leto., če ne več, pa se je izkazalo, da smo globoko v minusu (tudi brez recesije)!!!!

vizija se dela na dolgi rok, v pol leta pa še doma ne narediš veliko!!!

Ne vemo. Najbrž ne.
Vemo pa, da Pahorjevim zagotovo ni.

V vsakem primeru pa vemo, kdo plača.

Presežek denarja je šel v pokrivanje minusa v blagajni. In ko je bilo tega primanjkljaja manj kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ga je ta spravila na 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} minusa. Na žalost ste skregani z matematiko še posebaj bančno. Pa si zamisli kaj bi se zgodilo če bi prejšnja vlada pustila za seboj takšen minus kot ga bo sedanja svojemu nasledniku?

– vlada izgleda, da ni resna. Kar dva ministra bi šla rada v Bruselj. OK! Bom volila zanju, da že enkrat gresta, eden od njiju itak nenehno grozi, da bo odstopil – ne vem zakaj že ni, če je tako neresen.

boss, malo si poglej kdaj zapadejo krediti, ki jih je prejšnja vlada naklepala!!!

2 odstotni točki, sta iz tega naslova!!!

Hm, torej, če prav razumem tvoj zapis, nastane minus šele z zapadlostjo kredita! Sem prav razumel?

Če si prebrala strukturo proračuna lahko razbereš tudi to, da se bo v blagajno steklo toliko denarja porabilo pa se ga bo toliko. In razlika med prihodkom in odhodkom je pa ta minus ki pa se pokrije z najemom kredita. Torej minus nastane z dnem ko so prihodki manjši od odhodkov, ne pa z dnem ko zapade kredit v plačilo. Ena izmed postavk v proračunu je tudi plačilo obveznosti države do bank( najem kredita ).
In ne glede kako bereš zaključni račun prejšnje vlade je dejstvo, da so bili prihodki in odhodki veliko bolje usklajeni kot pri sedanji, enkratni in sploh naj vladi. In to je dejstvo pa če ti je všeč ali pa ne.

seveda, če je pa glavnino pufa pustila tej vladi, kaj tu ne razumeš???:)

pa a res ne veš da so se trikrat bolj zapufal kot vse prejšnje vlade vkup!!

sem že parkrat povedala pa bom še enkrat: mi je kar malo žal, da niso zmagal, pa da jih vidim kako pokrivajo svoje pufe in predvolilne bonbončke (seveda z našim denarjem)ob takšnem gospodarskem stanju! Mislim da res ne bi nikoli več prišli na oblast, tako pa imajo čez 4 leta zopet priložnost, čeprav močno upam da ne!!!

ta vlada mora paziti na vsak €, ker je prejšnja zagonila čist vse kar je mogla, pa še naše otroke jim je uspel do konca zapufat!

ma dej boss, saj si pameten, sestavi konec s koncem, pa boš videl realno sliko, pa pozabi da tole piše ninej!!!

Saj poskušam pozabiti kdo to piše, a žal ne gre. Se ponavljaš ko pokvarjen gramofon. Ravno to ti gre v nos da so prejšnji zapravili to kar so pridelali zdajšnjim pa ne teče tolk noter kot bi radi pa si sedaj izmišljajo nove davke da bi nam pobral še mal tisga kar je ostalo v žepih. Puf pa se plača takrat ko zapade obrok, prejšnje poplačilo je negospodarno. Sicer pa moram rečt, da vestno ponavljaš kar so te uspeli naučit.

a teb ne gre v nos, da so nam uspeli zaoufat naše otroke in to ob tako visoki gospodarski rasti in dobri finančni situaciki, ko bi morali malo pustit tudi za težke čase, joj boss, bom še pomislila da si sam veljak SDS-a!:))))

zapufal so nas 3X bolj kot je bila zapufana Jugoslavija, a ti je sedaj kaj bolj jasno, meni ni, kam je šel ta denar, napredek ni bil ravno pohvale vreden!!!

dragi moj in ja vse vlade do leta 2025 pa tja do leta 2050 bodo morale pokrivat te kredite (iz našega žepa), a te res nič ne morti in to v borih 4 letih, kaj bi bilo če bi imeli na voljo še 4!!!

če te ne, se nikar ne pritožuj na višanje davkov in trošarin, ne pozabi kdo je v največji meri zato kriv!!!

Saj ravno zato ker vem da nas bo dokončno uničila ta vlada je tudi nikoli ne bom volil. Pridelanega minusa ki se sedaj obeta je kriva edino in samo sedanja vlada. Temu minusu prištej še izdane državne obveznice, vse bo potrebno plačati. Še dober da sedanji sprejemajo nove davke da jim lahko pritrjuješ, še plačaj jih namesto mene.

ma lepo te prosim kako je lahko kriva vlada, ki je pol leta na položaju, če odštejemo še tistih 90 dni, pa le 3 mesece!!!

ma prosim te res nehaj s takimi, mene pa zelo moti ko se je prejšnja zadolževala kar po tekočem traku, plačal boš pa ti pa jaz tudi z višjimi davki( pa ko bi le midva pa bodo še najini vnuki), pozabi da je bil na vladi JJ, kaj če bi bil Pahor, a bi pol drugače govoril!?:)

Ta vlada se je v 6-tih mesecih zadolžila za 1,6 milijarde eurov za obveznice, napovedala minus v višini 2 milijard eurov ki jih bo morala pokriti bodisi z najemom kredita ali izdajo obveznic. Pa sem prištej še poroštva ki jih daje podjetjem. Pa ninej, ni to problem dokler lahko vračaš kredite kot smo jih do sedaj. Prilivi v proračun so na psu oni pa bi se še kar zadolževali. Pa še predlog strašnega rebalansa že enkrat rebalansiranega proračuna je zelo razvojno naravnana, vzame se denar za gradnjo ceste in se poveča priliv v pokojninsko blagajno. Res zelo razvojno naravnano.

ma boss, a res nočešp razumet, ta vlada popravlja napake prejšnje, ki jih je pustila v velikem minusu!

lahko je bilo vračati kredite, katerih skorajda ni bilo, ja sedaj bo pa veliko težje!!!

na mal si preberi!!!

http://www.findinfo.si/DnevneVsebine/Novice.aspx?id=3047

http://www.siol.net/gospodarstvo/2008/01/slovenija_izdala_obveznico.aspx

in letošnje, ki zapadejo pred novimi volitvami:http://www.finance.si/236274

Žal boš vztrajala do konca pa če imaš prav ali pa ne. Na koncu mandata te vlade pa seštej ves kredit ki so/ga bodo pustili naslednji vladi. In ta seštevek bo veliko, veliko večji od sedanje, kriv pa bo tako ali tako Janša.

boss, a si prebral???

Janševa vlada je dvignila dolg države za 300{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in so v tem rekorderji. Tu ni dvoma. Če ob tem računamo še znatna sredstva, ki so prišla iz EU je stanje še veliko bolj katastrofalno.
Če ste gledali sinočnja Trenja ste lahko slišali, kako se ZVER hvali, kako malo smo zadolženi. Ma to ne moreš verjet!!!! Sploh jim ni jasno, kaj so skuhali!!! Da o razumevanju krize niti ne govorim.
Zgoraj povedano pa ne pomeni, da je sedanja vlada in njeni ukrepi dobraži, to je res, samo za sanacijo stanja je potrebno veliko časa.

New Report

Close