Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kdo bo zmagal?

Kdo bo zmagal?

No, pa, da vidimo kako bomo uganili.

Kaj menite kdo bo zmagal za predsednika Slovenije? Meni osebno se zdi, da imata veliko možnost g. Turk ali g. Gaspari. Peterle zagotovo NE BO ZMAGAL.
Kaj je Peterle, do sedaj lepega naredil za Slovenijo??? Stari maček…

Če bi vedela, da g. Jelinčič bi zmagal zagotovo bi volila njega. Sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da bi se naša ljuba deželica malo premaknila navzgor…
Mnenja!
lp,

Kar tolaži se…, ampak ti moram povedati… Peterle bo ZAGOTOVO ZMAGAL, ker je edini ki lahko zmaga!!!

Hmmmm… eno vprašanje se mi postavlja ob tej tvoji trditvi, kaj da je Petrle lepega naredil za Slovenijo. KAJ je naredil g. Tuerk in kaj g. Gaspari “lepega” za Slovenijo? Da je bil Tuerk v OZN še ne pomeni veliko pri “delu za Slovenijo”…

A veš kdo bo zmagal po moje? Tisti, ki bo v končni fazi dobil večino glasov na volitvah. In samo to šteje. En moj glas in en tvoj in tako naprej, saj veš kako potekajo stvari.

Peterleta morda ne bodo volili po mestih, podeželje pa, pa še s priznic ga bodo priporočali, tako da ima po moje največ šans, da zmaga …

Le zakaj ga ne bi volili po mestih? Tudi v mestih imajo prižnice, če se ti zdi, da je to odločujoče.

Vsi tile Slovenijo samo cuzajo. In zapravljajo slovenski proračun.

Vsi skup pa niso tolk naredili za Slovenijo, kot en fizikalc, ki dela ves dan za male pare in plačuje davke.

Jaz sem takoj za Jelinčiča in tudi bom, pa kar bo pa bo.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Vsi tile Slovenijo samo cuzajo. In zapravljajo slovenski proračun.

Vsi skup pa niso tolk naredili za Slovenijo, kot en fizikalc, ki dela ves dan za male pare in plačuje davke.[/quote]

A misliš, da bo z novim pa kaj drugače? Še dva stara bomo imeli na grbi.

Kdaj bodo nehale prižnice biti politične in biti pritisk na vernike s strani politike.

Peterleta morda toliko ne bodo volili po mestih, na podeželju pa, pa še s priznic ga bodo priporočali, tako da ima po moje največ šans, da zmaga …
Hočem reči, da ima po mojem Cerkev na podeželju še večji vpliv kot v mestih, čeprav so tudi v mestih prižnice, se razume, vendar nekaterih ne doseže njihov glas …

No pa spet nekaj novega vem. “Politične prižnice in pritisk na vernike” :-)) Tudi ti povabljen vse nedelje pred volitvami k pridigam, da boš videl in se na licu mesta prepričal kako nas pestijo, nam žugajo, pritiskajo na nas koga naj volimo in nam grozijo z lece..

v bistvu je čisto vseeno kdo zmaga, saj so vsi trije sposobni biti dobri predsedniki. obnašanje na diplomatskem parketu jim ni tuje, karakterno so zanesljivi, z dolgimi CVji, itd.

slovenskem političnem prostoru se zelo redko zgodi, da lahko izbiraš med dobrim in še boljšim kandidatom. ponavadi je, saj veste, izbira omejena na slabega in manj slabega kandidata. tako da pozdravljam končno ene volitve na nivoju.

sicer je pa moja osebna preferenca turk, to pa predvsem zato, ker ima od vseh treh še največ mednarodnih referenc, kar ga dela z vidika uveljavljenosti in ugleda v tujini boljšega v primerjavi z ostalima dvema. ampak kot rečeno, nista zdaj zato slaba kandidata in bom zadovoljen tudi v primeru če bo zmagal kdo od njiju.

illusion is dellusion

No pa spet nekaj novega vem. “Politične prižnice in pritisk na vernike” :-)) Tudi ti povabljen vse nedelje pred volitvami k pridigam, da boš videl in se na licu mesta prepričal kako nas pestijo, nam žugajo, pritiskajo na nas koga naj volimo in nam grozijo z lece..[/quote]

hehehehehehe… tele “politične prižnice” zabavajo tudi mene. Sam stojim praviloma vsako nedeljo in še kakšen drug dan “pod prižnico” in to včasih v mesti tu in tam pa tudi na vasi. In do sedaj, v zadnjih 15 letih od kar smo povsod “bolj sporščeni”, niti enkrat (z besedo: ENKRAT) nisem slišal dol “s prižnice” niti enega konkretnega političnega namiga. Vedno pred volitvami pa pride “s prižnice” namig, da imamo kot državljani svobodne in neodvisne države pravico iti na volitve in se odločiti po svoji vesti.

Mega ne, ne natolcuj. Prični hoditi k maši, pa boš ugotovil, da se 1. sploh ne pridiga s prižnic, 2. da župnik vzpodbudi zbrane, da se udeležijo volitev, 3. da se voli po svoji vesti, 4. boš ugotovil, da se pri mašah tudi moli za modre svetovne in domače politične voditelje (te preseneča). Povabljen. Več boš vedel kot sedaj.

moji časi pri mašah so žal minili. Je že bila tema o tem zakaj.!!!

dober predsednik bi bil nekaj med peterletovo strpnostjo in razgledanostjo, turkovim svetovljanstvom in poznavanjem diplomacije in jelinčičevim nastopaštvom in gobčnostjo- drugače pa mislim da bo zmagal Peterle

Zanimiva ugotovitev, ki morda sploh ni tako neumna, vendar žal neizvedljiva.

No pa spet nekaj novega vem. “Politične prižnice in pritisk na vernike” :-)) Tudi ti povabljen vse nedelje pred volitvami k pridigam, da boš videl in se na licu mesta prepričal kako nas pestijo, nam žugajo, pritiskajo na nas koga naj volimo in nam grozijo z lece..[/quote]

Mi ni treba, da grem k maši, da poslušam govore s politične prižnice. Je dovolj, da prižgem TV, recimo je ravno en teden, ko smo slišali Stresa v političnem govoru med mašo, ki je jasno podpiral eno politično opcijo, in obsojal drugo.

Če je LP zbral od jutra do 12h 5000 podpisov, potem vemo kje smo.

No, zdaj pa lepo Sveto pismo v roke in študirat ! Pripravite se vsi krščeni na cerkveni davek in ne čudite se, ko bo vaš sosed cerkev, ki bo dobila vse uradno nazaj.

Ja, do 12.00 je zbral dovolj podpisov. A vam to kaj pove? Meni pove to, da ljudje podpirajo njegovo kandidaturo. Seveda se bo kdo oglasil, da je podkupil stare ženičke oziroma da je sigurno kaj pogoljufal.

Nehajte se napenjati in klonirati kandidate med sabo. Lojze bo zmagal in tako je tudi prav. In zmagal bo tudi v mestih, ker vsi ostali kandidati skupaj niso za nobeno rabo.

Normalno da je Peterle zbral v parih urah čez 6.400 glasov. Kriv je Janša, ker je dovolil da se z zbiranjem podpisom začne v ponedeljek, en dan po tistem, ko gre večina ljudi k maši, kjer gotovo dobijo navodila, bla bla bla…

Včeraj je Bernarda Jeklin vsa vzhičena povedala novinarju zakaj je podprla Tuerka: “ker on, on je, – on je nedolžen kot angelska ritka” – s kakšnim primernim “nadimkom” je začela kampanjo za Tuerka!
Njej pa res leti iz ust, nič ne pomisli, kar čvekne:-))
Kadarkoli ga bom videla, v tej kampanji ali kasneje, se bom spomnila na to nedolžno “angelsko ritko”.. LOL

Nedolžen kot angelska ritka? Uuuuav, kakšen “kompliment”!! Hi,hi,….
Ženska je še bolj natančna, kot je bil včasih Rupar. Sicer pa to ni nič nenavadnega za Jeklinovo.
Torej, po njeno imamo več “krneki” kandidatov za predsednika in enega z angelsko ritko.

Turk je angelček s hudo napako. Anglečki nimajo ritk. O ti Jeklinka, si pa res že v letih.

Turk ali Tuerk ali Tűrk???

Zakaj pravzaprav ponarejate priimek, morda zato ker ni naš? Mislim g. Tűrk, ne priimek.

New Report

Close