Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kdo bo zmagal?

Kdo bo zmagal?

Turk ni pravilen zapis njegovega priimka. Nemški pravopis “tolerira” pri recimo računalniškem zapisu, kjer ni na voljo nemških znakov, pisanje preglasov z -e (ue, ae, oe). Najbolj pravilno je seveda Türk.

Samo toliko, za info.

mmml ti je lepo razložil kako je s tem.
Sicer pa moja tipkovnica ne mara črk, ki jih ni v naši abecedi. Najtežje pa prenaša mehki č:-))

100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bo zmagal Peterle. Lahko samo sanjate!!!

Črke niso krive, da jih tvoja tipkovnica ne mara. Tudi tipkovnica ne. Še najmanj pa “ć” oz. “Ć”.

Mimogrede, a tvoja tipkovnica običajno napiše npr.: Betoven, Bitls ali recimo Nju Jork. In kako se recimo zapiše obrazec za obseg kroga (2pir ali mogoče PId)?

Sicer pa tudi jaz cenim naš jezik, vendar vseeno spoštujem tudi nekatere druge stvari, ne da bi bil zato kaj manj Slovenec. Pa nikakor ne navijam za Türka. Me pa tudi moti ne. Vsaj nima razbitega nosa, tako kot mnogokratni doktor.

Turk ni pravilen zapis njegovega priimka. Nemški pravopis “tolerira” pri recimo računalniškem zapisu, kjer ni na voljo nemških znakov, pisanje preglasov z -e (ue, ae, oe). Najbolj pravilno je seveda Türk.

Samo toliko, za info.[/quote]

To vem. Vprašanja očitno nisi dobro prebral. Eno je, kaj “tolerira” nemški pravopis, drugo pa je zaničevalno ponarejanje priimka.

Črke niso krive, da jih tvoja tipkovnica ne mara. Tudi tipkovnica ne. Še najmanj pa “ć” oz. “Ć”.

Mimogrede, a tvoja tipkovnica običajno napiše npr.: Betoven, Bitls ali recimo Nju Jork. In kako se recimo zapiše obrazec za obseg kroga (2pir ali mogoče PId)?

Sicer pa tudi jaz cenim naš jezik, vendar vseeno spoštujem tudi nekatere druge stvari, ne da bi bil zato kaj manj Slovenec. Pa nikakor ne navijam za Türka. Me pa tudi moti ne. Vsaj nima razbitega nosa, tako kot mnogokratni doktor.[/quote]

mik, čisto brez potrebe me karaš. Saj menda razumeš kaj pomeni znak:-)), ki sem ga uporabila na koncu mojega posta.
Če ne pa koga vprašaj.
Človek se še pošaliti več ne sme na tem nadvse “resnem” forumu:-)))))

New Report

Close