Kdo gre letos na počitnice z avtodomom in kam

Mi letos načrtujemo, da bi šli z avtodomom v Italijo, je morda še kdo, ki tako potuje, ali pa nekdo, ki je že bil.
Ideja je, da gremo do Rima ali Neapla in nazaj. Šli bo za ene 14 dni. Upam, da je to dovolj do Rima in nazaj, če bi si ogledali Benetke do Rima in Pompejev.
Vsak nasvet in informacija, bi bila dobrodošla, morda pa bi šli lahko tudi skupaj ali pase kje srečamo.
joži

Ali bo Jožica avtodom najela prvič ali že ima iskušnje… Italija je dežela, ki vsakemu avtodomarju ponuja od prijaznih ljudi, lepega podeželja, zgodovino… Lahko pa povem našo izkušnjo, seveda smo želeli videti Rim, toda prevzela nas je Toskana, tako, da smo se samo po severni Italiji zgubjali 10 dni. Priporočam obisk mest kot sta Firence, Verona, ( mi smo vsako mesto raziskovali 2dni – zanimali so nas zgodovinski objekti – včasih narajmaš še na kakšen praznik in seveda moraš bit v centru dogajanja.. Ne pozabit na San Marino, se ga splača ogledati v lepem vremenu ( malo in prijazno mestece si ogledaš v enem dnevu) V Italiji kar veliko kradejo, mi slabih izkušenj nismo imeli.. Je pa dobro čez noč se prestaviti v kamp.
Utrujenki pa morda še odgovor. Na brskalniku Google odtipkaš najem avtodoma ali avtodomi in ne boš verjela, ponudbe je kar nekaj. Lahko se pa slišimo in ti po tvojih željah kakšnega resnega priporočim. Ker sem blizu tem stvarem, ti zagotavljam, da cena za najem ni merilo… Cenovno se splača izkoristiti termine v nizki sezoni, kjer družinski avtodom najameš že za 70€/dan… avtodom je nov in opemljen, kot doma stanovanje…
Upam, da sem pomagala…
Lep pozdrav in pričakujem kratek povzetek potovanja OK! In imejte se krasno.
AvtoBivak
AvtoBivak midva s fantom bi avtodom najela le za naju dva, torej potrebujeva majhen avtodom, večina pa jih je za 4 osebe ali več.
Nameravava na Norveško za en mesec. Z avtodomom bi potovala prvič, a sva vajena dolgih in avanturističnih potovanj. Prej sva vedno potovala z avtom.
Kater ponudnik ima avtodome za manj kot 4 osebe (samo za 2), če sploh obstaja in kater ponudnik je najcenejši in za to ceno dobiš največ (zavarovanje, kasko, …)?
V primeru, da imaš z avtodomom nesrečo ali se ti kaj tehničnega pokvari … kako je s tem, kdo krije stroške, kako v tem primreu urgerati?
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljena.
Na spletni strani http://avtodomnajem.si imajo en avtodom, ki je idealen za dva SIPRAS MiniLAROS.
lp,
Toni
Tudi jaz imam v planu še nekaj potepov z avtodomom letos, tako da če bo kdo za družbo se kar javite.
Sicer ne poleti, ker mi prerivanje in vročina ravno ne sedeta… pa vseeno. Zdajle v kratkem za par dni smučat v A in D, potem verjetno še enkrat v aprilu v Dolomite in spet jeseni verjetno v francoske alpe.
Za Rim imate pa 14 dni – po moje – dovolj. Odvisno koliko imate stare otroke (če jih imate) oz. koliko časa na dan lahko vozite. Pa ali mislite hitro – po avtocestah – do tja ali si ogledovati vse in voziti bolj po stranskih cestah…
Pa vzemite kolesa za oglede in izlete.

Mi smo bili lani po južni Italiji, vendar smo šli z avtom in si v naprej rezervirali apartmaje:
– 14 dni Sicilije (na dveh koncih)
– 3 dni Pompeji
– 5 dni Rim.
Z avtodomom pa načrtujemo, morda pa že letos. Bi ti pa priporočal, da se ognete Benetkam, saj si jih lahko ogledate z enodnevnim (ali vikend) izletom od doma kdaj drugič, pa tudi poleti mislim da niso najbolj priljubljen kraj (no, vsaj za nas ki sorazmerno blizu živimo, drugo je za Američane).
AvtoBivak pravi Toskana. Ja, res je fantastično, mi smo imeli za Toskano čisto posebej dopust, ker je enostavno preveč lepega. Nas so najbolj prevzeli: Siena, Volterra, Firence in Luca. No, pa tudi Cinque Terre (sicer niso v Toskani) so nepozabne!!!
Nam pa San Marino “ni sedel”, preveč turističen se nam je zdel. Morda kdaj ob malo slabšem vremenu ali ko ni toliko gneče.