Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo ima najvišji IQ na tem forumu?

Kdo ima najvišji IQ na tem forumu?

Odgovor na objavo uporabnika
Bivša, 05.12.2021 ob 21:22

Meni se zdi zelo inteligenten xrobe. Ker vsako forumsko kregancijo tako umirjeno začini s svojimi zenovskimi fantazijami… tako prisrčno bedasto in hkrati osvežujoče absurdno.

+1/2 🙂

donporleone, 05.12.2021 ob 21:36

Bahahaha, 05.12.2021 ob 20:46

če, 05.12.2021 ob 20:42

donporleone, 05.12.2021 ob 20:07

Če, 05.12.2021 ob 18:44

donporleone, 05.12.2021 ob 17:39

Zartrose izven profila, 05.12.2021 ob 16:43

donporleone, 05.12.2021 ob 16:27

Če, 05.12.2021 ob 16:18

donporleone, 05.12.2021 ob 16:14

Če, 05.12.2021 ob 16:03

donporleone, 05.12.2021 ob 15:56

Če, 05.12.2021 ob 15:43

Zagotovo jih je še ogromno. Večkrat sem se vprašala ali je sploh kdo razen mene in njega tu gor, pa zdaj vem da je vsaj še 1. Za kaj več pa že težko rečem :))

Če,

pravzaprav se motiš, sam ne uporabljam drugih vzdevkov, kdo so ostali pa tudi ne vem… 😊

Ne pa se ne, sem te prebrala že zdavnaj, zato pa s tabo nočem imeti nobenega opravka.

Tako je, žalostno vse skupaj. Sem vesela, da sem našla bolj primeren forum zase pred leti in počasi presedlala tja. Me zamika včasih odpret, ker se teme tu tičejo okolja v katerem živim in me to bolj zanima kot to kar se dogaja v tujini, pa včasih imajo fore, ki jih jaz ne razumem zaradi jezika, a vseeno daleč bolj na nivoju in vsaj uporabnike imajo ta prave. 🙂 Ne pa tega klovna ali bolnika z razcepljeno osebnostjo ali kaj že LOL

Ne vem kaj si prebrala, ampak lahko ti povem, da na tale forum nikdar nisem pisal pod drugim vzdevkom kakor registriranim “donporleone”.

Hahaha ja seveda. Točno tako je govoril manipulatorski debil, ki se je predstavljal kot ženska pa buzeriral po zsjih ko sem bila prijavljena in me zasledoval jn nadlegoval iz različnih profilov. Ima tudi več emailov protonmail.com in tudi s tistih mi je pisal. Ne vem zakaj, očitno je bil obseden z mano. 🙂

Zdaj pa kar naenkrat pod donporleone skoči vsakič ko se pojavim. Kao me pogreša pa take fore. Eee kdor te ne pozna, bi še mislil da si v redu poba. Mene pa ne preslepiš več 😉 Idi pa se leči

Tukajle me malo da ne napadaš, pa niti ne vem ne kateri je tvoj profil ne kakšen mail imaš. Sam protonmaila ne uporabljam in ne razumem, zakaj me zaradi slabe uporabniške izkušnje mečeš v isti koš z nekom za kogar sploh ne vem kdo je, niti kaj se je na forumu dogajalo pred leti.

Porleonči, lahko ti zaupam da se gre za osebo, ki je že milijon nikov, tudi registriranih, zamenjala in je mene ravno takole obtoževala nekih grdobij, pa da sem ta tip 😁 (a si me predstavljaš kot tipa hahaha).. pa ljubosumje zganjala itd.. tak da se ne sekiri.. z venero ali brez nje v levu (kar ti je skušala vsilit;)

Meniš, da za nadobudno astrologinjo in “če” stoji isti um❓

V bistvu me sploh ne bi čudilo glede na slog pisanja, obtoževanja in rabe besed. 🧐 Ampak, kaj nima ona pomembnejšega dela kot viseti na forumu❓ 😅😅😅😅

Saj pravim da si obseden. Česa točno od “odjebi” nisi razumel?

Česa pri tem, da tole vprašanje NI namenjeno tebi pa ti ne razumeš⁉️

In prosim, da v prihodnje uporabljaš vsaj približno kulturno besedišče❗ 😋

Če se tiče mene imam še kako pravico te postavit na mesto. Psihič! Nehaj me omenjati, nehaj me citirati in nehaj se sprenevedati. Dobro veš kaj delaš. Zalezovalec! Te ni niti malo sram?? Pa kaj za vraga je narobe s tabo!?

Posveti se raje svoji ženi in nehaj težit.

Vseka bitje Moja misel zopet na pohodu.

Moja misel… alias Soft… zanimivo⁉️

Je to na forumu kakšna tradicija ali pa zgolj neslana šala❓ Ker se resno sprašujem, kaj sem storil narobe, da me ta gospodična takole ognjevito napada, očitno pa pri svojem ostrem jeziku nima niti toliko poguma, da bi stvari povedala direktno in brez frekventnih menjav vzdevkov.

Ah ja, samo tolažim se lahko, da so prišli tisti dnevi in so zaradi tega gospodična malo muhasti. 😊

S tem ko pišeš take dalje samo dokazuješ, da si res težko narcistično govno in ima psihologinja prav. Takemu ni pomoči.

“DONPORLEONE”,

Sicer nevem zakaj si me obtožil paranoje in bil malo vzvišen do mene z omenjanjem kokošnjaka. Ker a si nisva tisto redkokrat, ko sva si pisala bila čisto prijazna drug do drugega?

Sicer pa pa ti je lahko dokaz o kredibilnosti mojih izjav o BTDT-ju to, da sem jaz prvi, ki je prepoznal “Soft” kdo je v resnici.

Kokoši, 05.12.2021 ob 21:49

“DONPORLEONE”,

Sicer nevem zakaj si me obtožil paranoje in bil malo vzvišen do mene z omenjanjem kokošnjaka. Ker a si nisva tisto redkokrat, ko sva si pisala bila čisto prijazna drug do drugega?

Sicer pa pa ti je lahko dokaz o kredibilnosti mojih izjav o BTDT-ju to, da sem jaz prvi, ki je prepoznal “Soft” kdo je v resnici.

No prav, že razumem, hočeš mi dati lekcijo o spoštovanju… bom v prihodnje malo bolj pazil na jezik…

Glede “Soft” oziroma “Moje misli” pa, če se ne motim je identiteto izdala kar sama, ko se je pozabila registrirati, mislim da najprej v temi o kelnarcah, nato pa še v neki temi o starejših ženskah…

donporleone, 05.12.2021 ob 21:58

No prav, že razumem, hočeš mi dati lekcijo o spoštovanju… bom v prihodnje malo bolj pazil na jezik…

Glede “Soft” oziroma “Moje misli” pa, če se ne motim je identiteto izdala kar sama, ko se je pozabila registrirati, mislim da najprej v temi o kelnarcah, nato pa še v neki temi o starejših ženskah…

Povej..kaj hočeš? Kaj moram narediti da nehaš s tem? Kaj te muči? Kaj bi rad?

Imam lih še 1.% potrpljenja, ko ga zmanjka bo prepozno. Jaz sem se trudila to miroljubno rešiti, pa kar ne nehaš. Razumem, da si bolan in razumem, da imaš psihične motnje, a ti to ne daje pravico, da nekoga tako nadleguješ in zasleduješ.

Ohoho, hvala za kompliment 🙂

iDESI547, 05.12.2021 ob 21:44

+1/2 🙂

iDESI54705.12.2021. ob 21:44

Bivša, 05.12.2021. ob 21:22

Meni se zdi zelo inteligenten xrobe. Ker vsako forumsko kregancijo tako umirjeno začini s svojimi zenovskimi fantazijami… tako prisrčno bedasto in hkrati osvežujoče absurdno.

+1/2 🙂

Ohoho, hvala za kompliment  obema 🙂  🙂

Izgleda, da je nekaj narobe s citiranjem, pa je treba ročno vnašati.

Uf, kakšen gromozanski smajli. 🙂   Ne smemo pozabiti, da je človek bitje fantazije, pa seveda kot večkrat napišem, tudi bitje vrhunske inteligence. A veste, če nekoga vidite na ulici, v resnici človeka ne vidite, samo trenuten odsev svetlobe vidite. Nekateri ljudje imajo razne sposobnosti, ki vam morda niso poznane. Recimo, če ima nekdo slab dan, tako tudi izgleda, če ima pa odličen dan pa je čisto nekaj drugega.

Zartrose izven profila, 05.12.2021 ob 18:59

pa še in še nikov.. mogoče si ji pa na od enega mnogih registriranih nikov pisal.. ali pa te zgolj zamenjuje za nekoga drugega, ki je imel podoben pogled na zvestobo kot ti, le da je tisti res pisal tudi pod ženskimi niki, pa tudi precej zblojene anonimne zapise je imel..

Pa seveda ni govora ne o perotu (desi) ne o diksiju, ki ste vsi druge osebe in ne ena te ista, kot vam hoče uvalit.

Ha-evo moj bistri forenzični um, pa valda da sem jaz najbolj inteligentna tu 😉 (pazi sedaj se bodo pokazali še tisti, ki me ne marajo, da me spet obtožijo kako se rada pohvalim heheheheh.. ).. hahaha.. treba se je tudi malo pohecat iz vsega skupaj ane 😉

Hahahaha… 🤣🤣🤣🤣… tale tema je res prav hecna, če ne celo ironična.

No, pa obelodanimo bistvo. 😎

Skratka zapisi “anonimne” napadalke so odraz enega najbolj destruktivnih čustev v ženski domeni, vsaj na tem področju in sicer gre za LJUBOSUMJE. 🥰

Če namigi o morebitni identiteti anonimne gospodične držijo in je res Soft alias Moja misel potem ima zgodba dejansko nek smisel.

Skratka ti, Zartose in Softi se v preteklih temah nikoli nista prenašali… npr. v temi “SVOBODA, SAMSKOST VS. ZVEZA”

Soft: “Kaj je vešča, se nimaš več na koga spravljati, zmanjkalo žrtev, pa iščeš mene a? Moraš imeti pa res eno mižerijo od življenja, da ne najdeš mirunin sreče v sebi, zato pa črpaš pozitivno energijo drugim. Bolano. Narcistično. Imaš kompanijo tu na forumu enako mislečih psihičev, pa se pokupčkajte in nadlegujte drug drugega, nas normalne pa pustite lepo pri miru…a ja, saj res, ne morete 🙂

Izvoli, oder je ves tvoj, jaz se umikam na boljše.”

Zartrose izven profila: “Ma končno si se opisala tako kot se gre. odlično kar tako naprej, podpiram resnico.

Jaz odra ne rabim, ti brez njega živeti ne zmoreš.”

Vse do danes tega odnosa nisem razumel, sedaj pa mi je jasno… vsakič ko napišem preljuba Rožica in podobno ter ko med še tako razdvojenimi mnenji najdeva kakšno skupno točko ali pa si izmenjava malce prijaznejša komentarja gospodični odeti v anonimnost zavre kri. Ker pa je to v zadnjem času precej pogost pojav… rezultate tega lahko vidimo nocoj. 😉

Tepka, pa namesto da bi mi napisala prijazno (lahko tudi zasebno) sporočilo me raje napada… ah ja kdo bi jo razumel❓

Pravzaprav, ko vse skupaj povežeš v celoto je zadeva prav logična… hvala Rožica, da si me opomnila zakaj gre. 😉

“DonPorleone”,

nobene od teh tem nisem bral, vsaj spomnim se ne.

Jaz sem vedel že pri prvem sporočilo od Soft, ko je začela pisati na forum, kdo je.

Torej a ti veš, kdo je kdo šele, ko ta oseba naredi napako in se izda? A če nekoga dolgo bereš ali ne začenjaš razumevati njegovo psihologijo, se ne naučiš njegovih posebnosti, specifičnosti, obsesij in predvsem začneš prepoznavati njegovo pisno retoriko, oziroma začneš prepoznavati njegov način pisanja?

Jaz naprimer vedno prepoznam SOMEBODYA(Blaablaa), MOJO MISEL in BTDT-ja, pa še dve ženski, ki se je ne da poimenovati, ker nikoli nimata istega vzdevka več kot en dan. Je pa res, da je prvega zlahka prepoznati, Mojo misel, srednje lahko, BTDT – ja pa srednje zahtevno prepoznati. Ni ga težko prepoznati ker se večkrat izda. On ima za razliko od prvih dveh izdelane različne osebnosti. SOMEBODY pa površno izdelane različne osebnosti, naprimer Vukašina.

Nemorem pa razumeti zakaj nekateri uporabniki tako zaščitniški do BTDT-ja? A to zato ker jim je deloval priljuden, umirjen, zmeren in realn tip in ga zato spoštujejo? Sprašujem se a tudi v resničnem živlenju nasedejo ljudem, ki nosijo masko? Ker v resnici se gre za zelo pritlehno in pohuljeno osebo in tudi zelo žaljiv zna biti, kadar ne piše pod enem od glavnih vzdevkov, ki jih uporablja na tem forumu. A jih ne želim umenjati, ne zaradi tebe ampak zato, ker se nočem prerekati z drugimi uporabniki o tem. Škoda časa. Skratka vem, da ni uredu oseba, ker toliko sem ga psihološko ocenil.

Me pa čudi, da ludje mislijo, da je odšel iz tega foruma, medtem, ko je redno prisoten na njem. Zadnjič par dni nazaj se je še celo zmotil in nekaj napisal, kot BTDT nepr., medtem ko je bilo iz konteksta razbrati, da je hotel to napisati pod drugim vzdevkom. Večkrat se je izdal še na bolj butast način in s tem pokazal, da ni ravno brihten. Mar so vsi tako slepi. Naživce mi gre, ko manipulira in hinavi in se ima za nekaj več in  misli da je nad drugimi. Bojim se da ima v tem celo prav. Mene neprenese, ker sem ga pogruntal. Vedno je bilo tako, da se mi je posmehoval na uglajen način, in hotel s tem, dati vedeti, da je on nad mojim nivojem in se ne bo spuščal v prepir z mano. Potem pa je naredil cel pogrom pod drugimi vzdevki in vulgarno žalil. Osebe z mejno osebnostno motnjo vzamejo stvari smrtno resno, tako kot on. Samo tega ne pokaže, samo pretvarjanje, še sam več ne ve gdo je. Človek mnogih obrazov in brez nobenega.

iDESI547, 05.12.2021 ob 21:43

Pravico do vzdevka @iDESI si nekako lastim jaz, ki vsekakor nisem @BDTD, saj se zame že dolgo z imenom in priimkom ve, kdo sem. 🙂

Ne sanja se mi, kdo je na tem forumu ineligenten. Sicer pa sem mnenja, da je inteligenca mnogo precenjena. Bolj mi je pomembno, kdo izžareva neko človečnost… tu mi izstopa @WD40, tudi @Vagabund, kadar piše o nekih konkretnih vsebinah, zna pritegniti. Pa kak @Rok-1 tudi ni od muh. Od žensk mi je svojčas s pronicljivostjo v oči padla kaka @tvoja_teta.

V bistvu je kar zanimiva tema, no… kako pripraviti človeka, da izžareva življenje, božansko iskro, če že kdo hoče?

P.S.: tudi dobri stari @Paco zna napisati kaj duhovitega. V bistvu tako kot povsod…

Pravico do vzdevka  @iDESI si nekako lastim jaz, ki vsekakor nisem @BDTD, saj se zame že dolgo z imenom in priimkom ve, kdo sem. 🙂

Ne sanja se mi, kdo je na tem forumu ineligenten. Sicer pa sem mnenja, da je inteligenca mnogo precenjena. Bolj mi je pomembno, kdo izžareva neko človečnost… tu mi izstopa  @WD40, tudi  @Vagabund, kadar piše o nekih konkretnih vsebinah, zna pritegniti. Pa kak  @Rok-1 tudi ni od muh. Od žensk mi je svojčas s pronicljivostjo v oči padla kaka  @tvoja_teta.

V bistvu je kar zanimiva tema, no… kako pripraviti človeka, da izžareva življenje, božansko iskro, če že kdo hoče?

Ja, yes, yes, yes, tole, tole, ta zadnje vprašanje je pa velik bingooo. BOŽNSKA ISKRA, na tem delamo, vsaj jaz intenzivno in to točno na tem, kot večkrat rečem, vrhunskem in več kot superfantastičnem forumu. Vse se da, ni da ni, karkoli… v virtuali ni zakonov fizike

donporleone, 05.12.2021 ob 22:35

Hahahaha… 🤣🤣🤣🤣… tale tema je res prav hecna, če ne celo ironična.

No, pa obelodanimo bistvo. 😎

Skratka zapisi “anonimne” napadalke so odraz enega najbolj destruktivnih čustev v ženski domeni, vsaj na tem področju in sicer gre za LJUBOSUMJE. 🥰

Če namigi o morebitni identiteti anonimne gospodične držijo in je res Soft alias Moja misel potem ima zgodba dejansko nek smisel.

Skratka ti, Zartose in Softi se v preteklih temah nikoli nista prenašali… npr. v temi “SVOBODA, SAMSKOST VS. ZVEZA”

Soft: “Kaj je vešča, se nimaš več na koga spravljati, zmanjkalo žrtev, pa iščeš mene a? Moraš imeti pa res eno mižerijo od življenja, da ne najdeš mirunin sreče v sebi, zato pa črpaš pozitivno energijo drugim. Bolano. Narcistično. Imaš kompanijo tu na forumu enako mislečih psihičev, pa se pokupčkajte in nadlegujte drug drugega, nas normalne pa pustite lepo pri miru…a ja, saj res, ne morete 🙂

Izvoli, oder je ves tvoj, jaz se umikam na boljše.”

Zartrose izven profila: “Ma končno si se opisala tako kot se gre. odlično kar tako naprej, podpiram resnico.

Jaz odra ne rabim, ti brez njega živeti ne zmoreš.”

Vse do danes tega odnosa nisem razumel, sedaj pa mi je jasno… vsakič ko napišem preljuba Rožica in podobno ter ko med še tako razdvojenimi mnenji najdeva kakšno skupno točko ali pa si izmenjava malce prijaznejša komentarja gospodični odeti v anonimnost zavre kri. Ker pa je to v zadnjem času precej pogost pojav… rezultate tega lahko vidimo nocoj. 😉

Tepka, pa namesto da bi mi napisala prijazno (lahko tudi zasebno) sporočilo me raje napada… ah ja kdo bi jo razumel❓

Pravzaprav, ko vse skupaj povežeš v celoto je zadeva prav logična… hvala Rožica, da si me opomnila zakaj gre. 😉

Ne čudi se ko pomotoma stisnem na gas namesto bremzo. To bo iz ljubosumja 😉 pa srečno na cesti

djte kot da vam kdo še verjame. Kokoši. donproleone. zatrose. blabla. dxy. če = vse multinično moderatorsko spakovalo. še darwin ni tolk neumn več da bi pisal zastoj. driske. foruma pa ne zante skup sprav v eno funkcionalno obliko ..

tko to gre hhahaaha

Porleonči, ta ženska pod raznimi niki (tako noname kot registriranimi) mene napada že od kar sem na monu, jaz ji rečem moja fenica 😁

Leta 2020 pa se ji je čisto odfukalo, zaradi enega tipa, ki me je predhodno “osvajal” (pa ni dobil kar je mislil da bo)  pa mi je grozila celo z sodiščem in podobno 😂. Svaštarije kam gre to ljubosumje.. aja, pa moram te še opozorit, da slika tistega kodrolasega vitkega dekleta v avatarju softičke nima nič z njeno podobo-sem se pa spraševala zakaj je not dala žensko ki je po videzu prej meni podobna kot njej. Zato raje dobro premisli preden jo vabiš v zs, boš mel še večjo štalo haha..

Kokoši-btdt ne sodi v ta sklop, ki ga omenjaš, kot tudi desi, diksi in porleonči ne v njenega.

V svojem monologu psihič 😉 res ti ni pomoči, a brez mene očitno niti življenja

Zartrose izven profila, 05.12.2021 ob 22:49

Porleonči, ta ženska pod raznimi niki (tako noname kot registriranimi) mene napada že od kar sem na monu, jaz ji rečem moja fenica 😁

Leta 2020 pa se ji je čisto odfukalo, zaradi enega tipa, ki me je predhodno “osvajal” (pa ni dobil kar je mislil da bo)  pa mi je grozila celo z sodiščem in podobno 😂. Svaštarije kam gre to ljubosumje.. aja, pa moram te še opozorit, da slika tistega kodrolasega vitkega dekleta v avatarju softičke nima nič z njeno podobo-sem se pa spraševala zakaj je not dala žensko ki je po videzu prej meni podobna kot njej. Zato raje dobro premisli preden jo vabiš v zs, boš mel še večjo štalo haha..

Kokoši-btdt ne sodi v ta sklop, ki ga omenjaš, kot tudi desi, diksi in porleonči ne v njenega.

🤣🤣🤣🤣 Hej preljuba Rožica,

misliš, da če si izmenjava še par že skoraj osladnih sporočil se bo njeno ljubosuje še bolj razplametelo… ker očitno obupala ne bo… že od tretje strani naprej me tako ognjevito citira, da niti več ne vidi kaj je in kaj ni namenjeno njej… ⁉️ 😇

V zadnjih letih smo priča porastu različnih tipov narcizma, tako v delovnem okolju kot v zasebnem življenju. Glavne značilnosti oseb z narcistično osebnostno motnjo so: pretiran občutek lastne pomembnosti, oslabljena empatija, zanikano občutje sramu, upravičenost do svojih zahtev, pasivno-agresivno vedenje idr. Odnosi s takšnimi osebami so težavni, ker svoj pogled na svet jemljejo kot edini pravilen in dober, niso pa sposobne uvida v realnost, kot v resnici je. Nevarni postanejo, ko ne dobivajo več zunanjih potrditev, se čutijo ponižani in je ogroženo njihovo samospoštovanje. Takrat se v njih vzbudi narcistični bes in maščevalnost

Narcistična osebnostna motnja je odsotnost ljubezni do sebe, je izguba sebe, negotovost. Glavna značilnost oseb z narcistično osebnostno motnjo je razcep v samopodobi na “zunanjo javno samopodobo” in “razvrednoteno notranjo samopodobo”. Zunanja javna samopodoba se kaže kot grandiozna – popolna postava, lepa oblačila, popolna družina, uspešna kariera, všečnost nasprotnemu spolu, druženje s pomembnimi ljudmi oz. ljudmi z določenim statusom ipd. Razvrednotena notranja samopodoba pa je v resnici krhka, ranljiva, odcepljena in namesto sebe in svojega notranjega sveta občuti le praznino. To praznino zapolnjuje z identifikacijo z zunanjo javno samopodobo in potrebo po neprestanih zunanjih potrditvah.

Ključno je, da iz narcističnega odnosa, ko ga zaznamo, čim prej izstopimo. Narcisi se namreč ne spreminjajo, tudi terapija z njimi po informacijah terapevtov tega področja ni uspešna. Ker narcistični odnosi puščajo v človeku, ki je v takšnem odnosu, precej fizične in psihične škode (strah, občutek krivde, da ni naredil dovolj, da ni dovolj dober, morda celo, da je sam narcis, ker ne zdrži več oz. ni več toleranten in prijazen do narcisa idr.), je smiselno, da se za pomoč obrnemo na izkušenega terapevta s tega področja.

Nikoli ne bo bolje, 05.12.2021 ob 23:14

V zadnjih letih smo priča porastu različnih tipov narcizma, tako v delovnem okolju kot v zasebnem življenju. Glavne značilnosti oseb z narcistično osebnostno motnjo so: pretiran občutek lastne pomembnosti, oslabljena empatija, zanikano občutje sramu, upravičenost do svojih zahtev, pasivno-agresivno vedenje idr. Odnosi s takšnimi osebami so težavni, ker svoj pogled na svet jemljejo kot edini pravilen in dober, niso pa sposobne uvida v realnost, kot v resnici je. Nevarni postanejo, ko ne dobivajo več zunanjih potrditev, se čutijo ponižani in je ogroženo njihovo samospoštovanje. Takrat se v njih vzbudi narcistični bes in maščevalnost

Narcistična osebnostna motnja je odsotnost ljubezni do sebe, je izguba sebe, negotovost. Glavna značilnost oseb z narcistično osebnostno motnjo je razcep v samopodobi na “zunanjo javno samopodobo” in “razvrednoteno notranjo samopodobo”. Zunanja javna samopodoba se kaže kot grandiozna – popolna postava, lepa oblačila, popolna družina, uspešna kariera, všečnost nasprotnemu spolu, druženje s pomembnimi ljudmi oz. ljudmi z določenim statusom ipd. Razvrednotena notranja samopodoba pa je v resnici krhka, ranljiva, odcepljena in namesto sebe in svojega notranjega sveta občuti le praznino. To praznino zapolnjuje z identifikacijo z zunanjo javno samopodobo in potrebo po neprestanih zunanjih potrditvah.

Ključno je, da iz narcističnega odnosa, ko ga zaznamo, čim prej izstopimo. Narcisi se namreč ne spreminjajo, tudi terapija z njimi po informacijah terapevtov tega področja ni uspešna. Ker narcistični odnosi puščajo v človeku, ki je v takšnem odnosu, precej fizične in psihične škode (strah, občutek krivde, da ni naredil dovolj, da ni dovolj dober, morda celo, da je sam narcis, ker ne zdrži več oz. ni več toleranten in prijazen do narcisa idr.), je smiselno, da se za pomoč obrnemo na izkušenega terapevta s tega področja.

Naj moli. Mogoče bo pomagalo? 🙂

Mene strašno zabava drocat, drugače mi pa dol visi. Nisem jaz tista obupanka, ki skače pod okno nedosegljivim ženskam poleg svoje žene 😉

donporleone, 05.12.2021 ob 23:05

🤣🤣🤣🤣 Hej preljuba Rožica,

misliš, da če si izmenjava še par že skoraj osladnih sporočil se bo njeno ljubosuje še bolj razplametelo… ker očitno obupala ne bo… že od tretje strani naprej me tako ognjevito citira, da niti več ne vidi kaj je in kaj ni namenjeno njej… ⁉️ 😇

Itak da bi se.. ampak jaz nisem človek, ki bi zanalašč vzpodbujala ljubosumje. Sicer pa mora s svojimi demoni sama zdilat ne pa se znašat nad drugimi. Nad mano se je vsekakor prevečkrat od kar sem na monu. In ker vem, da ti ni bilo jasno okoli tega, sem ti posredovala dejstva, ker je v tej temi tako lepo sovpadalo ;).. pa tudi ker si mi kot soforumaš ljub.. upsss ;)…

Kdaj se začne

Zametki narcistične osebnostne motnje se utegnejo pokazati v otroškem vedenju, v adolescenci pa že lahko govorimo o narcistični osebnostni strukturi.

Simptomi

·       grandiozno občutenje svoje pomembnosti (pretiravanje o lastnih dosežkih in talentih, pričakovanje, da bodo drugi opazili to superiornost, ne da bi nanjo kazali merljivi dosežki),
·       fantaziranje o uspehu, moči, prestižu, slavi, lepoti ali idealni ljubezni,
·       prepričanje o svoji enkratnosti in posebnosti, ki ju lahko prepoznajo le najodličnejši posamezniki in ustanove,
·       želja po nadvladi in nadziranju drugih,
·       nezmožnost sprejemanja kritike, odzivanje s sramom in z občutkom ponižanosti, 
·       zahteve po pretiranem občudovanju in nenehni pozornosti,
·       nestvarno pričakovanje naklonjenega ravnanja ali samodejnega zadovoljevanja pričakovanj,
·       izrabljanje in manipuliranje drugih za dosego lastnih ciljev,
·       nesposobnost videti situacijo z zornega kota nekoga drugega,
·       pomanjkanje empatije,
·       zavistnost ali prepričanje, da so zavistni drugi,
·       arogantno in vzvišeno vedenje.

Pridružene motnje

Narcistična osebnostna motnja ima visoko stopnjo soobolevnosti z drugimi duševnimi motnjami. Osebe s to motnjo so nagnjene k depresivnim epizodam in anksioznosti. Poleg tega je ta motnja povezana z bipolarno motnjoanoreksijo in zlorabami psihoaktivnih snovi, zlasti kokaina. Povezana utegne biti tudi z drugimi osebnostnimi motnjami (histrionična, borderline, antisocialna in paranoidna motnja).

Podobne motnje

Borderline in narcistična osebnostna motnja sta si podobni po nenehni potrebi po pozornosti, čustveni nestabilnosti, občutku notranje praznine in nepredvidljivem vedenju. Toda oseba z narcistično motnjo ima veliko večji občutek grandioznosti ter zahteva več pozornosti in občudovanja, vendar pa se ne zateka k samopoškodbenemu vedenju. Oseba z borderline motnjo ima manj stabilen občutek sebe.

Antisocialna in narcistična osebnostna motnja sta si podobni po neupoštevanju potreb in občutkov drugih, brezobzirnosti, površinskosti ter pomanjkanju empatije. V nasprotju z narcističnimi posamezniki osebe z antisocialno motnjo pogosto kršijo zakone, so fizično agresivne in že v otroštvu kažejo opazne vedenjske motnje, medtem ko so osebe z narcistično motnjo bolj grandiozne in arogantne. Nekateri strokovnjaki menijo, da je antisocialna motnja zgolj skrajna oblika narcistične motnje oziroma da je narcistična motnja jedro antisocialne. Drugi ugotavljajo, da se ti motnji razlikujeta po občutkih strahu. Osebe z antisocialno motnjo strahu ne občutijo v tolikšni meri kot večina ljudi, zato ne oblikuje njihovega ravnanja. Na drugi strani naj bi bile osebe z narcistično motnjo na strah celo preobčutljive (denimo strah pred neuspehom) oziroma naj bi imele oslabljeno zmogljivost za njegovo prenašanje in predelovanje. Zato naj bi se s svojim vedenjem skušale usmerjati stran od morebitnih sprožilcev strahu, torej v smeri varnosti.

Tako za histrionično kot za narcistično osebnostno motnjo je značilno iskanje pozornosti, vendar osebe z narcistično motnjo sočasno iščejo tudi odobravanje in občudovanje. Osebe s histrionično motnjo so čustveno odzivnejše in toplejše, medtem ko se osebe z narcistično motnjo zdijo hladne in neosebne.

Osebe z obsesivno-kompulzivno osebnostno motnjo se trudijo doseči popolnost (perfekcionizem) in verjamejo, da so edine, ki to zmorejo. Toda v nasprotju z narcistično motnjo so bolj samokritične in se veliko bolj zavedajo svojih pomanjkljivosti in napak.

Testirajte se.

Kako se hitro umiri psihič, ko se mu servira ogledalo a? Saj verjamem, da ni lahko bit v tvoji koži, a na napačno se spravljaš. Nisem ti jaz kriva za tvoje psihične motnje. Niti ti ne znam pomagat, če misliš to? Res ne bi vedela kaj naj s tabo. Pravijo da ni pomoči takim kot si ti. Mi je žal, ker sem empat in čutim tvojo stisko, samo ti res ne morem pomagat. Poskusi z dihalnimi vajami, poišči kak smisel, ki bo “večji od tebe” pa nekako pozitivno usmerjen, da boš s tem pomagal narediti svet lepši. Morda te to reši. Mi je pa žal za tvoje bližnje, kaj vse morajo dajati skozi z enim takim norcem. Prav nič mikavno😬 naj se reši v vaše najvišje dobro. Zaupaj Bogu in moli. Srečno

Uživaj, 05.12.2021 ob 23:03

V svojem monologu psihič 😉 res ti ni pomoči, a brez mene očitno niti življenja

🧐 Komu pa zdej ni to scitiralo? 🧐

Kokoši, 06.12.2021 ob 00:56

🧐 Komu pa zdej ni to scitiralo? 🧐

Psihič

Ej BTDT dej če si zapustil forum se ne izdajaj na tak način ker je potem jasno, da 24 ur na dan gor visiš. Pa vedno preveri vzdevek, da se ti ne bo zgodilo tako kot teden dni nazaj, ko si nekaj napisal kot BTDT nepr., medtem ko bi moral sporočilo objaviti pod drugim vzdevkom. Ampak ti se kar zajebavi, ker folk gor je itak čuden in jim ni nič od nič jasno.

New Report

Close