Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kdo je najbolj perverzen v deželi tej?

Kdo je najbolj perverzen v deželi tej?

Ob koncu aprila je bilo na Zavodu RS za zaposlovanje prijavljenih skoraj 83 tisoč brezposelnih. Od decembra lani se je število brezposelnih povečalo za četrtino, od aprila lani pa jih je bilo za skoraj tretjino več. Ti podatki so dovolj, da vam izpod dlani ne uide aplavz in po licih ne steče solza, ko začne Pahorjev adjutant Milan M. Cvikl razlagati, kako bo vlada s svojimi ukrepi varovala dostojanstvo državnih uslužbencev.

Prav zato sem Cvikla vprašal, ali se mu ne zdi rahlo neokusno v času, ko davkoplačevalci množično ostajajo brez služb, skrbeti za dostojanstvo državnih uslužbencev, ki lahko brez službe ostanejo samo v svojih najhujših nočnih morah. In Cvikl odgovori, da nova uredba o ukrepih zoper nadlegovalce nadrejenim celo omogoča, da kakšnega nepopravljivega nadlegovalca celo odpustijo. Vau, bravo, vlada!

Ob tem je Cvikl potihoma celo priznal, da se sicer tudi njemu ne zdi čisto prav, da so državne službe tako zelo varne ne glede na kakovost uslužbencev. Morda pa le ni tako oddaljen od trdnih tal, kot bi človek sklepal iz tega, s čim se kot generalni sekretar vlade ukvarja v kriznih časih.

Mučnih zgodb spolnega nadlegovanja med državnimi uslužbenci je menda ogromno. Vsako tretjo žensko od dobrih 150 tisoč državnih uslužbencev so že verbalno spolno nadlegovali in vsako šesto fizično. Precej primerov je prišlo v medije, nekaj na sodišče, vprašanje pa je, koliko jih nikoli ni prišlo v javnost. Kdo in kako bo odločil, kdaj poveljnik spolno nadleguje vojakinjo in kdaj ji s pritiskom na zadnjico zgolj pomaga čez previsoko pehotno oviro? »Če vam jaz rečem, da ste plešasti, vi to lahko sprejmete ali ne,« tako je Cvikl pojasnil mehanizem, po katerem bodo v vojski razmejili tovariško pomoč od spolnega nadlegovanja. Cviklova pripomba me niti malo ne žali. Se mi pa zdi skrajno izprijeno, da se generalni sekretar krizne vlade ubada z varovanjem dostojanstva svojih uslužbencev in pozablja na dostojanstvo vseh državljanov. Čista perverzija, vam povem.

http://www.finance.si/246836/Kdo_je_najbolj_perverzen_v_de{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEeli_tej

New Report

Close