Kdo je še neumen, da oddaja stanovanje
Po zapisanem vidim, da si v tem “fohu”izkušena in da imaš na žalost prav o negativnih izkušnjah. Meni je, žal, avgusta umrl oče in sem podedoval stanovanje s slabim najemnikom in slabo pogodbo za nedoločen čas. Ko je izvedel, da mi je oče umrl, je takoj prenehal plačevati stroške.
Želel sem vas vprašati, ali bi vas lahko prosil za kakršnokoli pomoč, če vam seveda ni odveč.
lp
Po zapisanem vidim, da si v tem “fohu”izkušena in da imaš na žalost prav o negativnih izkušnjah. Meni je, žal, avgusta umrl oče in sem podedoval stanovanje s slabim najemnikom in slabo pogodbo za nedoločen čas. Ko je izvedel, da mi je oče umrl, je takoj prenehal plačevati stroške.
Želel sem vas vprašati, ali bi vas lahko prosil za kakršnokoli pomoč, če vam seveda ni odveč.
lp
sožalje ob izgubi staršev.
Glede na situacijo nima smisla, da bereš forume, ampak moraš do odvetnika (oz. vsi trije), kjer boste premislili, kaj in kakšen način lahko storite.
Ne hodi do odvetnika. Fizično ga izseli.
Pozdravljeni,
Nisem dolgo obiskala foruma in sem vase sporocilo prebrala sele zdaj.
Na zalost imam kar dosti slabih izkusenj z najemniki. Imam pa tudi koncno eno dobro izkusnjo.
Jaz sem imela sreco, da sem z vsemi (slabimi) najemniki imela sklenjeno pogodbo za dolocen cas in mi ni bilo treba posegati po odvetnikih. Pa se tko je bilo, da so najemniki sami odpovedali pogodbo – kar je se najbolje za najemodajalca.
Od 2015 naprej imam ene dobre najemnike in sem se odlocila, da letos, torej za 2020 sklenemo pogodbo za nedolocen cas. Z njima sem zadovoljna, do sedaj je vse bilo korektno zato sem si dovolila ta korak. Sicer pa clovek nikoli ne ve. Garancije ni…
Sem pa glih nekje zasledila: da v primeru odpovedi najemne pogodbe za nedolocen cas s strani najemodajalca, lahko najemodajalec prekine pogodbo pod pogojem, da najemniku zagotovi drugo stanovanje…. ne vem pa ce to velja tudi za komercialne najeme …..torej, ko mi lastniki oddajamo za najem….ai pa tukaj gre za najem drzavnih / subvencioniranih stanovanj….
Lahko pa recem, da je slovenska zakonodaja ko gre za najem / oddajanje nepremicnin zelo slaba in zelo ne-fer. Ne samo za najemodajalce temvec tudi za najemnike. Slovenska zakonodaja ne sciti nobenega. Najemodajalec je v slabsi poziciji ker je subicidarno odgovoren tudi za napake / prevare najemnika. Najemniki pa so v boljsi poziciji in lahko zlorabijo zakonodajo – jim je to po zakonu omogoceno – in s tem pridobijo osebno / financno korist…. Zalostno ampak resnicno. Najemodajalec placuje davke od najemnine pa v resnici ima manj pravic kot najemnik.
Bi pa bilo lepo, ce napisete kako ste zadevo resili. Na kaksen nacin. Toliko, da tudi ostali malo izvemo kaj narediti v skrajni sili.
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.