Kdo je ta debil modrivrag?
Jaz sem prijavila temo, kjer ste blatile našo lepo tino. Poslala sem tudi v kabinet predsednika vlade povezavo. Prejela sem zahvalo in obrazložitev, da zakonska podlaga na tem področji ne dopušča legalnih posegov v izvor uporabnikov in komentarje kot dokazna sredstva. Se strinjam z eno staro. Nič ne bo.
Zato jaz govorim, da kar ne vemo 100 %, ne vemo. Vsi tukaj nekaj trdimo. Tudi jaz blatim Darwina, ko pišem, da je tak in tak. Zagotovo ne vem, jaz ga ne poznam. Verjetno tudi ti zartrose kdaj komu kaj očitaš, pa ne veš 100 %. Forum za tožbe ni kredibilen. Ljudje v osebnih odnosih trpijo hude stiske, vendar jih sistem pusti na cedilu. Trpinčena ženska pri nas ne doseže prepoved približevanja…
govorim o resničnih stvareh iz realnega življenja in ne o domnevah. in če o komu, se je tuki največ lagalo o meni in to ravno meni daje pravico da bi napletla karkoli bi hotela o njih, pa tega vseeno ne počnem. ne bom pa rekla da je neki belo če vidim da je črno že tukile na forumu🤷♀️, ker ljudje smo še vedno taisti ki tipkamo in ne tipka namesto nas nekdo drug.
Ena stara, 23.06.2024 ob 13:11
Zartrose, 23.06.2024 ob 13:07
ker nisem sranje kot on… in tudi ne drugi ki verjamejo sranju kot je on.. jaz bom dokaze predložila vsem na sodišču pa štela lepo odškodnino za blatenje me, napadanje me, in pa izrabljanje moje realne stiske samo zato da se brani neke drolje mene pa tunka v drek za njihove grehe..
Škoda časa glede sodišča, tvojih živcev in izgubljenega denarja. Ob meni je odrasla hči odvetnica. Sodelovanje na forumu kot je ta je popolnoma prostovoljno. Še ko se napada z imeni in priimki ne bo nič. Sistem imamo zelo slab. Jaz sem dolga leta bila po sodišču zaradi bivšega moža. Sistem je tako zelo gnil, da te srce boli. Mene je popolnoma zlomilo.
Izven teme: draga avtorica @Ena stara – sočustvujem in hvala za tvojo podeljeno izkušnjo v tvojem zasebnem pravdnem primeru. NI vezano na to , kar svetuješ tej avotorici, za ta primer.
Je pa v pravdnih primerih ob npr. razvezah in delje ju skupnega premoženja vse seveda odvisno, kako dobrega in predvsem poštenega, tebi zvestega odvetnika imaš, odvetnika s stažem, ki se ga nekako bojijo tudi določeni sodniki, ker vedo, da je pošten, moralen in da bo dosegel in dokazal pravico, kerima tudi ustrezno dokazno dokumentacijo in kilometrino uspešno zaključenih pravdnih postopkov. Da ne podleže tam, kjer bi zavoha morda denar ali podkupnino na nastroptni strani in preneha delovati v tvojo korist in kako poznaš delovanje našega pravosodnega sistema morda tudi zato, ker ssi sam deloval/deluješ v njem, kako ugotoviš, kako pristranskost nekaterih sodnikov poganja denar in podmazovanje s strnai nasportne stranke. Ko zbereš dovolj dokazov, jim lahko pošteno stopiš na prste. Ker se ti mora dati, ne smeš vreči puško v koruzo, sploh ko je na tehtnici tako izrazito in očitno nepoštenje s trani tistih, ki bi morali pošteno opraviti svoje delo.
JAsno ti pa mora biti, da so sodne obravnave “šov za javnost”. Ker se vse prej že v “ozadju ” naredi, pripravi spieš, nz nekaterimi še celo kako dogovori, kako mora bit sodba spisana. Pišen iz lastnih primerocv. 2 leti je trajalo, da so se sodni proseci v mojem primerjpričeli pošteno nadaljevati, ker je bilo treba pošteno stopiti na prste nepoštenim sodnikom n a 1. stopnji, ki so spisali sodbe celo kar po naročilu. Višje sodišče pa vse v celoti zavrnilo v mojo koristi in vrnilo v ponovno obravnbavno – pa BVišje sodišče redko zavrne karkoli v celoti na 1stopenjskem sodišču 🙂 Tudi zato, ker poznam, kako sistem deluje, ker imam izkušnje delovanja v pravosodju, vem kako stvari potekajo 🙂
Alaria, 23.06.2024 ob 13:46
Izven teme: draga avtorica @Ena stara – sočustvujem in hvala za tvojo podeljeno izkušnjo v tvojem zasebnem pravdnem primeru. NI vezano na to , kar svetuješ tej avotorici, za ta primer.
Je pa v pravdnih primerih ob npr. razvezah in delje ju skupnega premoženja vse seveda odvisno, kako dobrega in predvsem poštenega, tebi zvestega odvetnika imaš, odvetnika s stažem, ki se ga nekako bojijo tudi določeni sodniki, ker vedo, da je pošten, moralen in da bo dosegel in dokazal pravico, kerima tudi ustrezno dokazno dokumentacijo in kilometrino uspešno zaključenih pravdnih postopkov. Da ne podleže tam, kjer bi zavoha morda denar ali podkupnino na nastroptni strani in preneha delovati v tvojo korist in kako poznaš delovanje našega pravosodnega sistema morda tudi zato, ker ssi sam deloval/deluješ v njem, kako ugotoviš, kako pristranskost nekaterih sodnikov poganja denar in podmazovanje s strnai nasportne stranke. Ko zbereš dovolj dokazov, jim lahko pošteno stopiš na prste. Ker se ti mora dati, ne smeš vreči puško v koruzo, sploh ko je na tehtnici tako izrazito in očitno nepoštenje s trani tistih, ki bi morali pošteno opraviti svoje delo.
JAsno ti pa mora biti, da so sodne obravnave “šov za javnost”. Ker se vse prej že v “ozadju ” naredi, pripravi spieš, nz nekaterimi še celo kako dogovori, kako mora bit sodba spisana. Pišen iz lastnih primerocv. 2 leti je trajalo, da so se sodni proseci v mojem primerjpričeli pošteno nadaljevati, ker je bilo treba pošteno stopiti na prste nepoštenim sodnikom n a 1. stopnji, ki so spisali sodbe celo kar po naročilu. Višje sodišče pa vse v celoti zavrnilo v mojo koristi in vrnilo v ponovno obravnbavno – pa BVišje sodišče redko zavrne karkoli v celoti na 1stopenjskem sodišču 🙂 Tudi zato, ker poznam, kako sistem deluje, ker imam izkušnje delovanja v pravosodju, vem kako stvari potekajo 🙂
…pa pardon za tipkarske napake – napisano gornje v 2eh minutah, se mi ljubilo popravljati pred oddajo…se opravičujem…
Ena stara, 23.06.2024 ob 13:56
Hvala za tvoje mnenje in izkušnje. Me zanima tvoje mnenje o tem, ali lahko nekdo resnično doseže sebi v prid glede blatenja na javnem forumu, kjer niti lastno ime ni omenjeno? Moja hči je prepričana v ne. Ampak neko zadoščenje mora biti.
Seveda je možno, kot že napisano – odvisno od odvetnika, sodnikov, pa seveda pridobit je treba s sodnim nalogom IPje .
Če ime ni omenjeno, seveda ne obstaja pravni interes.
V primeru, da pa nekdo javno blati tvoje pravo ime in priimek, pa lahko prasca lažnivega seveda tožiš zaradi laži in žaljivk.
Saj obstaja ogromno primerov, kjer je kakšen politik tožil recimo kakšnega novinarja, če je koga žalil po krivem, brez argumentov.
robi9, 23.06.2024 ob 14:05
Če ime ni omenjeno, seveda ne obstaja pravni interes.
V primeru, da pa nekdo javno blati tvoje pravo ime in priimek, pa lahko prasca lažnivega seveda tožiš zaradi laži in žaljivk.
Saj obstaja ogromno primerov, kjer je kakšen politik tožil recimo kakšnega novinarja, če je koga žalil po krivem, brez argumentov.
Točno tako.
Ena stara, 23.06.2024 ob 14:05
V praksi nas sistem ne ščiti. Predno bo za tako odobren sodni nalog za ipje. Zartrose upam, da imaš zelo dobrega odvetnika in želim ti vso srečo.
V praksi je problem, če prične “laufati” pristranskost, uslugovanje, vnšarejšnje dogovaranjanje, kako naj se sodbe spišejo in kuvartanje. in če to prepoznaš, izpostaviš, preprečiš je to že 70% poštenega dela s tvoje strani tudi opravljenega.
Anonimno 9658, 23.06.2024 ob 14:18
Tudi, če so argumenti prosotni je žaljenje in blatenje imena protizakonito. Ne tolaži se, da je vso tvoje gobezdanje čez marsikatero javno osebo opravičeno in nedolžno.
Če imaš dokaze za svoje trditve, to ni več žaljenje in ne protizakonito.
Ker širjenje resnice ne more biti proti zakonu.
Vsi na enem kupu, 23.06.2024 ob 14:44
Ste se pa zbrali na kup, ha? Ga ni čez dober stari prepir ob polni luni v nedeljo…
Kdo manjka? Imamo modrega vraha, popaja, žabo, kokošija, alario, zartrose, darwindarkota, itak njemu za ritjo robi, anonimni je najbrž veseli, menda ste vsi, a ne?
Vse kaže na to, da manjka glavni akter in grešnik modri vrag v temi.
robi9, 23.06.2024 ob 14:44
Če imaš dokaze za svoje trditve, to ni več žaljenje in ne protizakonito.
Ker širjenje resnice ne more biti proti zakonu.
Seveda je. Poniževanje blatenje in spravljanje nekoga v podrejeni položaj in stisko je kaznivo dejanje. Nobeno sodišče se ne ukvarja z resničnostjo žaljivih navedb in nima zakonske podlage za to. Sodišče le presoja o tem ali je vsebina žaljiva, blati in ponižuje osebo. Bo se le treba začet brat učit robi.
Anonimno 4040, 23.06.2024 ob 14:56
Seveda je. Poniževanje blatenje in spravljanje nekoga v podrejeni položaj in stisko je kaznivo dejanje. Nobeno sodišče se ne ukvarja z resničnostjo žaljivih navedb in nima zakonske podlage za to. Sodišče le presoja o tem ali je vsebina žaljiva, blati in ponižuje osebo. Bo se le treba začet brat učit robi.
Potem tudi sodišče nekoga užali in spravi v stisko, ko ga obtoži nekega kaznivega dejanja.
Seveda se sodišče ukvarja z resničnostjo nekih navedb in obtožb.
Če nekoga obtožiš, da je osel, boš res težko dokazal resničnost svojih trditev.😀
Če pa za nekoga napišeš, da je kradel in je to res, pa to ni žaljenje in ne blatenje.