Kdo je ubil JonBenet Ramsey?
Sem gledala nekaj dokumentarcev o tem. Jaz mislim, da jo je brat. Pa me nalašč, bila sta otroka. Njegovi prstni odtisi so na skodelici z ananasom. Ona je imela v želodcu ananas. Poleg skodelice z ananasom je bila na pultu velika svetilka, katere odtis se je popolnoma ujemal s poškodbo na njeni glavi. Moje sklepanje: brat je jedel ananas, ona mu ga je “ukradla” iz skodelice 1x, 2x, 3x….. ko je ukradla nekaj kosčkov in ni hotela nehat, morda se mu je še smejala, ker se je jezil, je prijel svetilko in jo mahnil. Na žalost dovolj močno, da je bilo usodno. Vse ostalo so starši zrežirali, da prikrijejo resnico, ker so hoteli otroka zaščititi.
Ta zgodba me je pritegnila, saj je ta punca bila rojena isti dan, kot moja hčerka.
Vse skupaj je še vedno ena velika uganka in vsaka sled, ne da 100% dokazov. In bila je tudi spolno zlorabljena, saj so našli spermo na njej in okrog vratu je imela zavezano kravato.
Bi pa po moje morali zakonsko prepovedati otroška lepotna tekmovanja, saj prinesejo veliko več škode kot koristi. Tragedije so neizbežne in večina otrok sploh noče sodelovati, pa jih starši prisilijo, ker na njih zdravijo svoje fustracije.
Na ID si poglej vse tri dokumentarce o tej deklici in še posebej tisti del, ko policist govori o giroti in o obdukcijskem poročilu.
[/quote]
Saj tudi tam sem gledala. Je res že dolgo nazaj, tako da se vseh podrobnosti ne spomnim dobro. Nazadnje sem gledala oddajo, ko so primer vzeli v roke neodvisni detektivi in vse na novo pregledali. Tudi oni so prišli do zaključka, kot ga opisujem, oziroma da je glede na dokaze najbolj možen. Seveda pa tudi drugih scenarijev niso mogli povsem izločiti. Za kakrkoli dokazat 100% pa je premalo dokazov in primer ostaja nerešen. Nekaj je edino gotovo, namreč da se je nekaj zgodilo doma, znotraj družine in ostali člani to prikrivajo. Celo brat nekaj ve, čeprav trdi da je spal. Posnetek pogovora z detektivi je to pokazal. Ko se je najprej sproščeno pogovarjal, ko so mu omenili tisti ananas, pa je popolnoma spremenil vedenje in psihologinja je potrdila, da je to znak nelagodja in da nekaj ve. Prav tako je na posnetku klica na pomoč, ko je mama klicala policijo o domnevnem izginotju, v ozadju slišati njegov glas. Še en dokaz, da ni res spal. Po moje on dobro ve, kaj se je zgodilo in ga krivda že leta razjeda. Upam, da bo enkrat zbral pogum in povedal, kaj je bilo, ter končno zadihal.
Z DNK testi so dokazali, da v umor ni bil vpleten nihče iz družine, ampak neznana oseba (material za njenimi nohti in drugod).
Privat detektiv, ki je to dokazoval je bil vednov nemilosti tako pri lokalni policiji, kot tožilstvu. Ne vem kaki interesi so bili…..
Ko in če se bo neznani DNK pojavil v bazi, bodo vedeli kdo je.
Kako da niso dokazali, seveda so!
[/quote]
Ne niso. Tist dnk na njenih oblekah je menda lahko tudi od prodajalcev iz trgovine, ki so se oblek dotikali, lahko je tam že od prej, recimo od zaposlenih v čistilnici, kamor so obleke nesli na čiščenje itd. Če družina ne bi bila vpletena, ne bi mama napisala lažnega pisma ugrabiteljev z zahtevano odkupnino. Prav tako ne bi lagali, da je brat spal. In tujec je kar prišel v hišo, brez vlamljanja, jo zbudil, peljal v kuhinjo, jo nahranil z ananasom, peljal v klet in ubil, ona bi se mu kar pustila in ostali člani družine ne bi nič videli in nič slišali? Malo nenavadno, ne? To je po moje samo kost za glodanje, da se odvrne pozornost od družinskih članov kot osumljencev.