Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo je za to, da se izžene vse tujce

Kdo je za to, da se izžene vse tujce

Ah daj no, saj ni bilo misljeno 365 dni

Za tisto z whats the problem…pa a si prebrala kaj si napisala? A si v Angliji ali v Sloveniji? Ravno o tem govorimo. Se tisti, ki smo Slovenci, raje govorimo hrvasko in anglesko. Groza no. Res bomo izginili

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2640, 14.11.2024 ob 08:34

ok, ampak pol povejte h kateremu sp-jevcu ali drugam se prijavim, ker če v naši firmi izženemo tujce domov, lahko dol zapremo ! Pa ne bo za vaše otroške dodatke, pa vračanja dohodnin za vaše vzdrževane sončke, pa davka na dobiček in moje prispevke ! Kdo mi nadomesti pol to, me zanima? Kaj pa izobraženi tujci, to so pa expati ali auswandererji al kako se reč? to pa niso migranti al kaj? KAj pa dohtarji v kliničnem iz bivše YU k delajo, da lahko liberalci in SDSovci še zmer delajo na tem, da se slovenski dohtarji lahko privat? a? Kdo vam bo pa gradil vaše energetsko ugodne fenši šmensi bajte in tako dalje? KDo bo delal v proizvodnjah? vaši sončki? Me zanima ja !! No, sicer jaz bi jih itak nateral tele vaše lenuhe med počitnicami v proizvodnje ! Da se mal navadijo delovnih navad, ko vas jebe !

Prva stvar: tisti, ki pride mora najprej bit 5 let utkaj, da sploh lahko dobi potem podaljšanje viz, ampak dejstvo pa je, da vsaj pri nas tujci ne nameravajo sotati ! Slovenija ni več tako privlačna za bivš YU, kot včasih, se bolj splača it v Avstrijo, kjer je socialdemokracija naredila svoje in so delavske pravice desetkrat boljše kot v Sloveniji. Tako da ni stanovanj, ni ne vem kakšnih plač več, ima ena Srbija ali Bosna take plače, da se ne splača več sem hodit. No, pri nas od stotih ljudi, recimo da je deset folka ostalo in si zgradilo lajf tukaj. Ostali ne, čakajo 15 let, potem pa nazaj, ker dol imajo hiše in tako dalje…

Predlagajte to gospodarski zbornici, pa boste vidl, kakšen bo odgovor, majmuni! No. če se pa to zgodi, boste pa računovodkinje pa kadrovnice vsak vikend hosdile strežt v restavracije pa paradajz rezat, al pa v proizvodnje delat volno, gumo in pločevino, al pa kej druzga ! Sej boste plačani za to, ampak nema slobodnog dana !

Kar veliko teh tujih delavcev sem pripelje familije in potem cuzajo socialo pri nas, otroci malice zastonj v šolah, zastonj vrtce, socialna stanovanja,…. to pa plačujemo vsi in tako podpiramo slovenske podjetnike in firme. Je  tak delavec res cenejši?

Vsi smo nekje tujci. Ampak: če pride Džemo iz Tuzle delat v Slovenijo, je to ok. Ker je to pač posledica  nekih preteklih odločitev, ki niso bile prave. Pri tolikih brezposelnih je treba uvažat delovno silo? Ja, je treba, ker naši “socialci” nimajo od zaposlitve bistveno kaj več kot pa od socialnih prejemkov. To je začaran krog: nizka plača, ker so prispevki previsoki in previsoki so zato, ker je treba vso to socialo od nekje pokrit. Od vseh, ki prejemajo socialno pomoč je (mogoče) 10% takih, ki so do nje dejansko upravičeni. To so ljudje, za katere je dokazano, da nikoli v življenju ne bodo mogli delat (zdravstvene težave in podobno. Čeprav: za vsakega od njih bi bilo potrebno urediti status: invalidnost, trajna nezaposljivost, upokojitev itd). No, in Džemo iz Tuzle živi v neki luknji, dela noč in dan (kar spet spodriva slovenskega delavca, ki bi pa rad kakšno uro popoldne preživel s svojimi otroki), denar pošilja “domov”. Čez dve leti ali prej se mu pridruži žena, ki je že noseča. Kakšno dodano vrednost nam prinese ona, ne vem. Ampak jemlje pa, to pa ja. Ker onadva sta sedaj družina in ljubeče čakata na potomca. Ki se bo rodil v našem zdravstvenem sistemu, od tu pa nadaljeval v šolskega. Žena še vedno ne govori slovensko. In potem se reproducirajo kot zajci… mali je v vrtcu (kamor je bil, kakopak, sprejet brez težav. Ker oni se vključujejo v našo kulturo. Ni pa bilo prostora za Mašo, katere mama in oče hodita v službo. Tako je Mašina mama morala poiskat privat varstvo). Skratka: razmnožujejo so, medtem nihče od njih ne govori tekoče jezika, niti se ne trudijo (itak ni treba, ker sedaj ima ta mali že spremljevalca v OŠ, ki govori njegov jezik), lepo so vpeljani v sisteme. Ker zasluži samo Džemo, imamo sedaj zastonj (ali pa na pol zastonj) vrtec, malico in kosilo v šoli, šolo v naravi, šolske potrebščine, peljimo jih na morje in podobno sranje. Mi pa samo gledamo?!? In potem ta mali zaplodi svojega potomca in to je potem never ending story. Torej je pod črto prispeval samo Džemo. Vsi ostali so pa jemali. In to vam je ok? Na kraj pameti mi ne pade, da gre partner delat v Avstrijo, jaz se mu kasneje priklopim (brez da znam vsaj osnove jezika), po 20 letih še kar ne govorim nemško, vmes pa naštepam potomce. To je res bolano, no… zato se danes zjutraj nisem ustavila na prehodu za pešce, ko ga je želela prečkat ena z ruto na glavi.

Kdo je za to, da se izžene vsakega (tujca/domačina/domačina s tujim poreklom), ki ne zna zrecitirati slovenske himne?

Janja 484, 14.11.2024 ob 07:27

Tudi slovenci smo priseljenci tu.

Slovenski knežji kamen na  Koroškem datira več kot 600 let nazaj…

Ali pa bomo gledali nazaj za 5.000 let, mogoče za 20.000?

Nikakor nisem za to, da se izžene vse tujce kar počez. Nekateri so zaposleni, tu plačujejo davke, niso konfliktni, niso kriminalci in se trudijo čimbolj vživeti in prilagoditi našemu okolju, običajem. To ni nič slabega.

Nekaj slabega je, če je pri nas preveč ljudi, ki niso zaposleni, ki ne plačujejo davkov, ki živijo od socialne pomoči in/ali dela na črno, švercanja droge ali orožja, ki so konfliktni, neprilagodljivi ali celo kriminalci. Takih tujcev res ne rabimo, ker imamo že takih domačih dovolj.

Mendim i dëshiruar, shok!

če se izžene vse tujce iz Slovenije, potem ti ne boš več prejemal denarne socialne pomoči. To bi pa ja lahko vedel.

Ilegalna banda naj gre nazaj, od koder so prišli. Vsi, ki so legalno v Sloveniji, se prej ali slej zaposlijo in plačujejo davke, pokojninsko in zdravstveno zavarovanje. Da ne bi komu padlo na pamet to, kar je uvedel Bavčar – izbris tistih na ić. Ti ljudje so legalno tu enako kot so bili v Bavčarjevem času ministrovanja. Pa nimam ić na koncu, da ne bi kdo posumil, da se potegujem za svoje.

h. jobert, 14.11.2024 ob 09:10

Aaaa, imenitno, jezik v enem letu. Valjdka bi se tudi vi, ki to zagovarjate, naučili finščine v enem letu, ali pa … kaj pa vem … kitajščine.

Glej, nekdo, ki se v enem letu ne nauči 5000 besed, ima IQ pod 50.

Ljudi, ki pri nas ne bi dokončali niti osnovne šole, NE POTREBUJEMO, ker NE ZNAJO DELATI skoraj nič, oziroma nič!

Vse ne, 14.11.2024 ob 03:47

Tisti, ki se prilagodijo, delajo, spoštujejo kulturo okolja, kamor so prišli, se naučijo jezika, me ne motijo. Med njimi so tudi zelo dobri ljudje. Kdor pa je prišel sem cuzat našo velikodušno socialko, zganjat kriminal, vsiljevat svojo kulturo, se ne nauči jezika v doglednem času, pa samo po hitrem postopku raus. Če jih kakšna zblojenka podpira, izgon velja tudi zanjo.

“Vse ne” – Se popolnoma strinjam bravo !

v državi ki je velika kot eno malo večje mesto, vedo za vsakega potepuškega psa. Nihče ne živi neopazen. Državna mafija nas vse nadzira 24/7

Ime ali vzdevek, 14.11.2024 ob 10:47

Vsi smo nekje tujci. Ampak: če pride Džemo iz Tuzle delat v Slovenijo, je to ok. Ker je to pač posledica  nekih preteklih odločitev, ki niso bile prave. Pri tolikih brezposelnih je treba uvažat delovno silo? Ja, je treba, ker naši “socialci” nimajo od zaposlitve bistveno kaj več kot pa od socialnih prejemkov. To je začaran krog: nizka plača, ker so prispevki previsoki in previsoki so zato, ker je treba vso to socialo od nekje pokrit. Od vseh, ki prejemajo socialno pomoč je (mogoče) 10% takih, ki so do nje dejansko upravičeni. To so ljudje, za katere je dokazano, da nikoli v življenju ne bodo mogli delat (zdravstvene težave in podobno. Čeprav: za vsakega od njih bi bilo potrebno urediti status: invalidnost, trajna nezaposljivost, upokojitev itd). No, in Džemo iz Tuzle živi v neki luknji, dela noč in dan (kar spet spodriva slovenskega delavca, ki bi pa rad kakšno uro popoldne preživel s svojimi otroki), denar pošilja “domov”. Čez dve leti ali prej se mu pridruži žena, ki je že noseča. Kakšno dodano vrednost nam prinese ona, ne vem. Ampak jemlje pa, to pa ja. Ker onadva sta sedaj družina in ljubeče čakata na potomca. Ki se bo rodil v našem zdravstvenem sistemu, od tu pa nadaljeval v šolskega. Žena še vedno ne govori slovensko. In potem se reproducirajo kot zajci… mali je v vrtcu (kamor je bil, kakopak, sprejet brez težav. Ker oni se vključujejo v našo kulturo. Ni pa bilo prostora za Mašo, katere mama in oče hodita v službo. Tako je Mašina mama morala poiskat privat varstvo). Skratka: razmnožujejo so, medtem nihče od njih ne govori tekoče jezika, niti se ne trudijo (itak ni treba, ker sedaj ima ta mali že spremljevalca v OŠ, ki govori njegov jezik), lepo so vpeljani v sisteme. Ker zasluži samo Džemo, imamo sedaj zastonj (ali pa na pol zastonj) vrtec, malico in kosilo v šoli, šolo v naravi, šolske potrebščine, peljimo jih na morje in podobno sranje. Mi pa samo gledamo?!? In potem ta mali zaplodi svojega potomca in to je potem never ending story. Torej je pod črto prispeval samo Džemo. Vsi ostali so pa jemali. In to vam je ok? Na kraj pameti mi ne pade, da gre partner delat v Avstrijo, jaz se mu kasneje priklopim (brez da znam vsaj osnove jezika), po 20 letih še kar ne govorim nemško, vmes pa naštepam potomce. To je res bolano, no… zato se danes zjutraj nisem ustavila na prehodu za pešce, ko ga je želela prečkat ena z ruto na glavi.

Ne si ti mislit, da tako enako ne počnejo Slovenci v sosednji Avstriji!! Delam gor, in obnašajo se enako tej zgodbi kot si jo ti tu gor sestavila. Samo fb stran Slovenci v Avstriji poglej, pa ti bo vse jasno. Vse kar Slovenec naredi je, da si pošvabi svoj slovenski priimek, pol pa srečujem sodelavce Krainz, Petchnig, Hribernig itd.

Poleg tega niti približno v tujino ne odhaja samo izobražen kader iz Slovenije, je ogromno “pogumne” drhali tudi v tujini.

Pa še to, Slovenke, ki nimajo potomcev (jih je ogromno), so najbolj glasne in nestrpne kar se priseljencev tiče in kako bomo izumrli. Vam, drage moje niso krivi priseljenci, če ste tako narodno zavedne, poskrbite za rod in slovenstvo.

Anonimno 5565, 14.11.2024 ob 10:02

Kar veliko teh tujih delavcev sem pripelje familije in potem cuzajo socialo pri nas, otroci malice zastonj v šolah, zastonj vrtce, socialna stanovanja,…. to pa plačujemo vsi in tako podpiramo slovenske podjetnike in firme. Je  tak delavec res cenejši?

Torej nekdo pride sem delat in prispevat v davkih in tebe to moti? Ker imajo njegovi otroci vse zastojn? Tako kot tvoji 🙂
Pa btw večina delavcev ne pripelje družin zraven. Vsaj par let ne. In v večini so ti tuji delavci zelo pridni. Uvažamo jih pa zato ker pridni slovenci nočete delat, raje na sociali visite in na črno delate ter goljufate z raznimi samohranilkami, s.p.ji ipd.. Si kdaj opazil da noben od teh tujih delavcev ne visi na internetu? Sam tapridni slovenčki. Pa socialkarski božek seveda.

slovenija198, 13.11.2024 ob 23:08

Kdor je za naj podpiše peticijo.

Strinjam se, da se odžene razne Romunke in ciganke, ki te sredi trgovine ustavljajo z nekim kvazi seznamom podpisanih donatorjev, ki so donirali po 20€ in več in fehtarijo za denar. Čez minuto jo vidiš na parkingu, ko se vsede v zelo drag SUV. MARŠ ven iz trgovine in nehaj nadlegovati ljudi, jim krasti čas! GET OUT OF MY COUNTRY! Ljudje si bodo od svoje nizke plače odtrgali, da ti bodo financirali drag avto in brezdelnost?

Skrajneže kakršen ste je treba zapreti, ker zaradi takšnih trpijo celi narodi.

Slovenija ne bo izumrla zaradi tujcev. Bo zaradi vas. Neznanje lastnega jezika. Nepoznavanje lastne kulture. Primitivnost. Lenoba. Fizična in mentalna. Predvsem mentalna. Mešanje zelo nekakovostnih genov. In potem dodatno otrokom v roke riniti telefone, da si lahko še dokončno že tako ne ravno visok IQ uničijo s tik tok ipd.. Vmes seveda kupovat tuja oblačila, tuje igrače, jih izpostavljati tuji kulturi oz. nekulturi, jih pitati s tujkami, tujimi običaji, tujimi oddajami, tujo glasbo, tujo hrano, tujim vsem. Poglej kakšne trgovine imamo …. sama tuja nizkokakovostna šara, za katero veselo mečete svoj denar, vam je pa škoda dati par evrov za doma narejene slovenske štruklje recimo, ali pa klobaso, boste raje v eurospinu italijansko, masovno pridelano kupili, ma ne eno, pet njih :). Poveličevanje življenja v tujini (zahod/sever) samo na podlagi tega kakšne plače imajo. Poveličevanje denarja po eni strani, po drugi strani učenje otrok da je nemogoče priti do nekega premoženja in udobnega življenja brez da kradeš in goljufaš. Še par generacij in slovenije ne bo da. Ne zaradi tujcev. V resnici veliko priseljencev bolj pozna našo kulturo, jih bolj zanima, bolj poznajo naše znamke, izdelke ipd., bolj poznajo geografsko slovenijo kot večina slovencev. Samo primer, pride en klen slovenec iz podeželja v center Lj. in gre na burek, burger, pico….nekaj takšnega pač. Pride nek tujec, gre na klobaso, zelje, štruklje….

Najbolj patetično je pa v resnici to, da tisti ki najbolj tulite da se morajo tujci naučiti našega jezika, naše kulture, naših navad….pojma nimate o slovenski kulturi, navadah in jeziku. Sma, Gdo…. Ne znate niti enega umetnika slovenskega poimenovati. Niti enega običaja tipično slovenskega. Še manj se jih držite. Visite na internetu, nakupujete v tujih verigah, konzumirate tujo hrano, tuje filme, tuje skladbe, tuje knjige in pametujete kaj bi drugi morali.

Vseh kriminalcev, vsekakor, ilegalcev, izkoriščevalcev sistema… absolutno. Kar vseh po vrsti pa ne.

Kot prvo ne pretiravajte tisti, ki se spotikate ob zapise, kjer manjka vejica ali dve.. lahko smo zavedni Slovenci, tudi če nismo bili odlični v šoli ali pa nam vejice ne ležijo najbolj. Kot prvo bi socialno in druge pomoči morali prejeti samo tisti, ki zaradi utemeljenega razloga ne morejo delati. Vsi vemo, da jo danes prejema kdorkoli hoče in kakor dolgo hoče. Kot drugo je ne bi smeli prejemati tujci. Ne vidim logike, zakaj sploh jo dobivajo. Naj zanjo zaprosijo v svoji državi. Kot tretje tudi drži, da večina tujcev, ki pri nas dela dejansko dela za privatnike, svoje sodržavljane (tu govorimo predvsem o ex Yu, vse kar prihaja v Slo in Evropo zadnja leta, itak ne dela nič razen problemov in kriminala). Plačani so itak mizerno in del plače prejmejo tudi na črno, tako da nekih davkov od njih itak ne dobimo. In na vsakega takega reveža imamo 5, 6, 7.. članov družine na socialni podpori, od teh so vsaj 4 otroci, ki imajo v šoli zastonj malico, kosilo, izlete… a se nam res splača imeti to osebo v državi? Izračun je zelo enostaven. Poleg tega ti ljudje prinesejo svojo (ne)kulturo, nam vsiljujejo svojo vero, običaje.. jih kar nekaj živi v našem kraju, tako da ne govorim na pamet. Povrh vsega pa smo zanje vse najslabše, nas žalijo, se norčujejo z nas itd. Nobene integracije, učenja jezika, kje pa. Večinoma širijo sovraštvo. Ampak grdi smo tisti, ki se trudimo zaščititi naše. Zelo malo jih je, ampak ene par jih je pa res, ki so prišli in se lepo integrirali. In proti tem res nimam nič. Kot tudi ne večina drugih delovnih Slovencev, v kar sem prepričana.

Anonimni7712

Ja, OK, kaksna vejica se ze spregleda, ampak, ce bi vsaj odstavke obvladala, bi bilo tole tvoje skropucalo vsaj berljivo. Zdaj ni!

Najbolj nevarni tujci so tisti brez osebnih dokumentov, brez ničesar. Lahko delajo karkoli in jih nihče ne more kaznovat, preprosto izginejo kamorkoli. S takimi nočem imeti opravka in takih je v Sloveniji in EU vedno več, ker živimo v neurejenem sistemu in imajo tujci, manjšine,…več pravic kot večina. Upam, da bodo voditelje, ki vse to dopuščajo, odnesli iz pisarn in jih fajn nabutali. Tisti sodniki in podobni, ki podpirajo ta kaos se mi nič ne smilijo. Sami so krivi, da se jim to dogaja, ker niso dovolj pošteni, so pristranski, to pomeni, da slabo opravljajo svoje delo.

Če greš kdaj v šolo po otroke slišiš vsak drug jezik samo slovenščine ne in veliko ljudi ter otrok govori v angleščini. Kako naj potem tujci sprejmejo naš jezik, če ga sami ne uporabljamo.

sem zato, da se tebe izžene v eno revno afriško državo, kjer te bo vsak dan nategno en črnc drugi te bodo pa držal. Jedel boš to kar jedo oni riž z rokami z omako od…….

Para Bellum, 14.11.2024 ob 10:52

Nikakor nisem za to, da se izžene vse tujce kar počez. Nekateri so zaposleni, tu plačujejo davke, niso konfliktni, niso kriminalci in se trudijo čimbolj vživeti in prilagoditi našemu okolju, običajem. To ni nič slabega.

Nekaj slabega je, če je pri nas preveč ljudi, ki niso zaposleni, ki ne plačujejo davkov, ki živijo od socialne pomoči in/ali dela na črno, švercanja droge ali orožja, ki so konfliktni, neprilagodljivi ali celo kriminalci. Takih tujcev res ne rabimo, ker imamo že takih domačih dovolj.

Ta pogled mi je najbližji. Kdor se uspešno asimilira in pošteno, delovno živi, je dobrodošel. Za vse ostale je skrajni čas, da Slovenija neha biti Meka delomrznežev, kriminalcev in izkoriščevalcev. Žal imajo skorumpirani narodni izdajalci preveč moči, da bi bilo kaj takega uresničljivo.

grrrrrr, 14.11.2024 ob 19:14

sem zato, da se tebe izžene v eno revno afriško državo, kjer te bo vsak dan nategno en črnc drugi te bodo pa držal. Jedel boš to kar jedo oni riž z rokami z omako od…….

Zakaj bi morala Slovenija in EU uvoziti vse Afričane, ki kao po tvojem potrebujejo pomoč? A imamo dovolj prostora in resursov za take zadeve? Zakaj se te zadeve ne urejajo v Afriki in drugih deželah od koder prihajajo? Pomagaš enemu, potem moraš vsem? Kaj je to za en kaos? To je zelo konfuzna in neracionalna strategija pomoči!

New Report

Close