Kdo je za to, da se izžene vse tujce
zakaj338, 15.11.2024 ob 09:53
Katastrofa drhalska, 15.11.2024 ob 08:57
Domov naj grejo, vsi ki so na socialni in socialnih stanovanjih. Ostane lahko samo tisti, ki res dela, je zaposlen in ki ni v socialnem stanivanju. Naj dajo stanovanja Slovencem ne pa vsej tej drhali. V Zelenj jami Jankovič gradi in gradi socialna nadstandardna stan. Za ciganw, šipce, ostale cigane, na igrišču ne slišiš več slov.jezika, ženske vse zadekane, groza je to…..kot primer vam povem …družina mož, zena, 4 otroci, dobili 100m² v novem bloku ob Šmartinki. Na mesec imajo 150eur vseh stroškov. Šipci, oče ima nek s.p. knaufanje,mama nič ne dela. Imajo doživljensko pogodbo, nihče jih ne more ven vršt.Taka stanovanja so slovenski družini dosegliva za 500jurčkov, šipcem jim pa talajo. Pa ponudili so jim še eno stanivanje isto v Zeleni jami, ki se še gradi, če jim ta ne bi bil všeč. Ta mama pravi, da ni dober razpored sob v tem 100m² velikem stanivanju in razmišljajo, da bi šli v drug nov blok, ko bo zgrajen,edino sekira se, ker so za ta stanovanje že kupili kuhinjo. No, pa še veliko tKih primerov je, vsi sošolci od mojih 3 otrok, ….joj še sanja se vam ne kaj se dogaja.
In zakaj bi morali komu sploh kaj dajat? S čem si si ti zaslužil zastojn stanovanje jaz pa ne? Ker si se rodil v sloveniji? Jaz tudi! Zakaj za boga misliš da ti je kdo kaj dolžan? Bluzite o tem kako slovenci gradite slovenijo. Ja? Kaj klinac gradiš, če celo življenje z iztegnjeno roko v vbogajme čičaš in čakaš? Kaj si ti zgradil? Kaj več prispevaš ti na minimalcu, z vsemi možnimi subvencijami in zastojn sranjem za katerega drugi plačujemo, kot pa en tujec? Kaj več prispevaš? Kaj več zgradiš? Kakšen dosežek imaš napram tem tujcem? Da si že od rojstva tu in fehtaš? Oni so pa kot odrasli prišli. Res si bolj pomemben člen te države. Brez tebe bi propadla 🙂
O seveda sem jst in vsa moja, moževa družina, ki že leta in leta hodimo v službo, plačujemo prispevke, prispevali bistveni več kot en cigan, šipec, južnjak z s.p.jem, ki plačuje minimalne prisoevke, v Slo.privleče brezposelno in nezaposljivo ženo, ki ji naštepa froce in živijo pol v luksuznih stanovanjih, imajo zastonj vrtce, vse istalo zastonj, v šoli se jim ne sme nič rečt, tudi če tepejo naše otroke.
In seveda mi Slovenci z nadpovprečnimi plačami vzdržujemi vso to drhal cigansko. Nam kot družini država ni nič pomagala, sama sva si zgradila hišo, ob študiju, delala, šparala, potem imela po 2 službi in šele ko sva imela streho nad glavi, dobre službe, sva si ustvarila družino. Od nas država samo jemlje, nič ne da. Vrtec smo plačali polno ceno.
Najbolj koristno bi bilo, da bi znižali davke in krepko znižali socialo. In da bi se pravica do kakršnekoli sociale dobila šele po 10 letih bivanja v Sloveniji. Da se potem čefurjem ne bi več splačalo hoditi v Slovenijo na socialni turizem, ampak izključno delati.
Glede muslimanov pa se nas itak velika večina strinja, da jih je treba vse takoj izgnati.
Aaaa, imenitno, jezik v enem letu. Valjdka bi se tudi vi, ki to zagovarjate, naučili finščine v enem letu, ali pa … kaj pa vem … kitajščine.
Koliko Slovencev se pa seli na Finsko ali na Kitajsko po socialko? Drzave, ki sprejemajo priseljence na podl;agi njihove perspektivnosti ne za cuzanje drzave, ampak za njihov prispevek drzavi, imajo tockovni sistem, v katerega je vkljuceno tudi znanje jezika. Jezika ne znas na nivoju, ki bi ti omogocal vstop na trg dela – nimas vstopa. Tako bi moralo biti tudi pri nas. Ce sem se jaz samostojno naucila jezik drzave, v katero se ne bom nikoli selila, se lahko tudi drugi. Ce pa tega niso sposobni, tudi za delo niso sposobni. Socialnih problemov imamo pa svojih zadosti; ne potrebujemo se tujih.
Anonimnež, 16.11.2024 ob 06:24
Aaaa, imenitno, jezik v enem letu. Valjdka bi se tudi vi, ki to zagovarjate, naučili finščine v enem letu, ali pa … kaj pa vem … kitajščine.
Koliko Slovencev se pa seli na Finsko ali na Kitajsko po socialko? Drzave, ki sprejemajo priseljence na podl;agi njihove perspektivnosti ne za cuzanje drzave, ampak za njihov prispevek drzavi, imajo tockovni sistem, v katerega je vkljuceno tudi znanje jezika. Jezika ne znas na nivoju, ki bi ti omogocal vstop na trg dela – nimas vstopa. Tako bi moralo biti tudi pri nas. Ce sem se jaz samostojno naucila jezik drzave, v katero se ne bom nikoli selila, se lahko tudi drugi. Ce pa tega niso sposobni, tudi za delo niso sposobni. Socialnih problemov imamo pa svojih zadosti; ne potrebujemo se tujih.
Pa dosti se jih. Poglej austrijo, vsi poudarjajo otroške kako so višji :). Na švedskem je kar nekaj slovenskih socialkarjev. Dva sta bila včasih soseda :). In nihče se v enem letu ne nauči jezika. Mogoče osnovno ja. Se sicer strinjam da za pridobitev državljanstva rabiš znanje jezika, ampak za živeti v eni državi pa ne. Mi imamo recimo sodelavca iz VB, se sicer nekaj uči, ampak v resnici ga ne rabi. Je tu za par let. Potem se bo vrnil.