Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo je že bil na križarjenju

Kdo je že bil na križarjenju

Odgovor na objavo uporabnika
šla bi pa ne vem, 17.02.2016 ob 10:37

Moj me prepričuje da greva na križarjenje konec meseca ([b]http://www.kompas.si/pocitnice/Krizarjenja-Zah-Sredozemlje/Zahodno-Sredozemlje-MSC-Preziosa-29589p84712d28.2.2016e7i33754[/b])
pa me zanima kakšne so vaše izkušnje s križarjenjem?
A ste šli zaradi tripa al zaradi dogajanja na sami križarki?

Mene predvsem zanima ker še nisem bila na nobeni križarki.

Zame je že navedba naziva ‘kompas’ preveč, da bi bral karkoli še naprej.  Izguba časa s takšnimi ponudbami ni vrednota aktivnih ljudi.

Ne še, bi pa rada šla enkrat.

Bivša sodelavka je bila – kot prvo je cena takoj x2, če vzameš zunanjo kabino z balkončkom in notranje v podpalubju, ki nima okna, doplačaš za obvezne napitnine in pa za brezplačne pijače.

Dodaten strošek so izleti po kopnem, da sploh kaj vidiš, če sploh uspeš kaj videti. Ponekod še stoji samo 3-4 ure in razen za kavo v bližini pristanišča nima smisla, da sploh kam greš.

Ocenjuje se, da na vse krizarkah skupaj vsako leto umre okoli 200 ljudi, od tega 89% potnikov in 11% posadke. Najpogostejsi vzroki smrti so: padec v morje, padec na nizji krov, infarkt in samomor. Uf, to pa ni kar tako. Se splaca dobro premisliti.

Smo bili in vsekakor še bomo šli. Predvsem več ne grem na noben izlet, ker je na ladji toliko za počet in veliko zamudiš,ker ravno takrat ni toliko ljudi in gneče. Hrane je ojoj veliko in nismo imeli nobenih problemov nekih gneč. Imeli smo tudi zelo burno noč, ker nas je zajela nevihta in smo se kar nagibali na eno stran in je kar nekaj ljudi bilo prestrašenih, pa smo proti jutra le obšli nevihto in smo potem naprej imeli mirno plovbo. To pač moraš vzeti v zakup, da vreme je kakšno pač je. Kdor ima probleme s slabostjo obstajajo tablete. Križarjenje je zame in mojo družino številka 1. Splača se plačat malo več in si privoščiš kabino z balkonom, ker lahko v miru posedas in opazuješ, ko si sredi ničesar in nimaš občutka, da si nekje zaprt. Brez tega ne bi šli nikoli na ladjo.

Pa križarka je širok pojem kot a hočeš eno babo? Al pa a hočeš en auto? S trajektom it do grčije pač ni križarjenje. Načeloma so križarjenja ful zanimiva za vsakega prvič, po tem pa se samo nekateri odločijo ponavljati. Je pa to drag hec. Vse lepo začne s par 100€. Na koncu gre 7000€ za en teden z lahkoto. Mnogo ljudi je navdušenih že nad mediteranom. Meni je evropa pač premalo. Greš na bahame in Miamija. Plovi se ponoči cel dan si na obisku raznih tropskih otokov, mest, privat otokov z morjem kot v bazenu. Na krovu imaš več zabave kot jo lahko raziščeš v 1 tednu. En zgoraj je vse raziskal v 2 urah! Pa človk ti nisi bil na križarjenju, ti si bil na trajektu za Krk.

Prijatelji so bili. Gledala sem slike. Vsak sprehod po palubi spedinana v nulo, oblek v desetih dneh več kot jih premore moja omara, večerje ob živi glasbi zrihtano kot maturancu ali na ohceti… Saj ne rečem, luštno, ampak samo na slikah drugih. Svoj dopust, phja, mnogo bolj sproščeno. Obožujem cestna križarjenja, v avtodomu, postanek ko in kjer nam paše. Ali pa z avtom na potovanju, po tri do štiri dni max v enem hotelu, pol pa dalje. Letos je v planu na ta način čez Poljsko in do Lahtija na Finskem, od tam pa do severa s prijatelji Finci. Cca pet tednov.

Priporočam. Bila 4 krat, vedno v Sredozemlju. Dan je skoraj prekratek za vse, kar se ti ponuja na ladji in izven nje. Cene niso visoke, a na koncu zapraviš precej več, sploh prvič. Je vredno probati, da vidiš, če ti ustreza.

Odvisno kam

Odvisno z katero ladijsko družbo

Odvisno kateri budget

Pacific cruising

Antartica cruising

Transatlatic cruising

Caribiean cruising

Vrsta kabine

Vrsta dostopa na ladji

Golden silver normal

Je pa top ker nekaterih destinacij ne moreš videti,razen če si multimiljonar, privatne jet, privatne yacht,privat Island,privatne service

Na webu so vse ladijske družbe

Carnival

Disney

Norvegian

Msc

Costa

Med

Itd

Bil sem 3x – prvič, zadnjič in nikoli več. Gužva. Vedno čakaš v vrsti, stalno čekiranje. Greš v pristanišče – čekiranje in grožnje, da paziš na povratek. Enkrat se je zgodilo, da en par ni uspel priti pravočasno. Jasno, da so ga pustili tam. Na ladjo je prišel naslednji dan v naslednjem pristanišču. Zvečer pa so predstave in možnosti za zabavo res velike.

Bila ravno januarja 15 dni križarjenja po Južnih karibih. Sanjske počitnice. Sva že bila in še greva.

New Report

Close