Kdo jemlje pšenično travo? Kje v Ljubljani kupiti ekološko seme?
Berem, kako super naj bi bila pšenična trava. Lahko se kupi prah ali pa jo sadiš sam. Menda naj bi bilo veliko bolj učinkovita trava, ki jo sam posadiš, samo naj bi bilo kar precej dela. Odločila sem se jo poskusti saditi in potem sočiti. Imate kaj izkušenj z gojenjem in potem s sočenjem?
Kaj pa sušena trava v prahu – koliko je efektivna?
Kje v Ljubljani bi dobila kvalitetno ekološko seme (pa ne kake kitajske zadeve)- več – ne samo kake majhne vrečke?
Se posajena trava mora samo sočiti ali jo lahko zmeljem v blenderju (smuti)?
Je efektivna, ne le pšenična, ampak vsaka trava. Kupiš balo, ki ima približno 2 toni in jo imaš za celo zimo. Vzameš še nekaj silirane koruze in ne rabiš več ničesar, si kompletna….možgani ti pa itak ne bodo zrasli, če ti do zdaj niso, je ni hrane za to….
To o pšenični travi sem pa ravno na Božič slišala. Mi jo vsako leto pred Božičem posadimo. Ampak sem jo že vrgla stran, ker nisem verjela da je zdrava.
Pšenična semena se dobi tudi po trgovinah verjetno. Mi smo jih takrat kupili v Sparu. Noben problem ni to posadit. Jaz sem antitalent za razno sajenje….ampak ta pšenica je pa vsako leto prav lepa. Daš v zemljo, gor potreseš semena in še malo zemlje gor. Malo zaliješ in pustiš. V parih dneh zraste. Po malem jo zalivaš.
Kako se goji, vem. Ni problem vzgojiti enega lončka za božič. Če jo želiš gojiti, da bi jo sočil, sploh za celo družino, je pa to cel projekt. Potrebuješ ogromno pladnjev, drugi, še večji problem pa je plesen, ki se pojavlja. Zato pa iščem kakega dobavitelja zmrznjene trave. Za enega sicer vem, ampak je predrag – za 32 dni – za eno družino je to samo za 8 dni – računa 70 €.