Kdo ma ROVER-ja…. ????
Moj me je naterau, da vprasam, a ne… Sej sem ze na moskemn cveku, sam tlele je frekvenca večja, a ne … Pa sem rekla, da bom še tle uprašala, a ne… Pa marbit celo kaki odgovor dobila, a ne…
Lastniki in lastnice Roverjev kaj bi lahko pripomnili na to znamko jeklenega konička? Kateri so najpogostejši problemi??? (vzdrževanje, servisi, poraba, rezervni deli, okvare….)
Thank you…
Potencialni lastnik Rover-ja in vas Sloncek :)))))
:-))))))) Dons te pa humor daje, kaj.
Roverja je mela moja prijateljica in je mela ful slabo izkušnjo, ker ji je razneslo bat, pa ji ga noben ni mogel popravit pri nas, oziroma bi stalo čez 500 čukov. To zato ker ni zastopnika pri nas, prej je bil tehnounion. Ne vem, če zdaj že je zastopnik (nov). Meni so sicer ful lepi, ampak so bli vedno dragi, a ne.
Pozanimaj se, kako je s servisi ipd.
LP A
tud jaz ga ne priporočam
ker
še vedno ni zastopnika v Sloveniji
ima visoko porabo 12 l mestne in 9 l relacijske vožnje
na našem smo imeli konstantni problem z menjalnikom, predvsem pri vzvratni vožnji
pri hitrostih med 110km/h in 140km/h je bil precej nemirnješi kot sta recimo Opel Corsa, ki ga imam zdaj, oziroma Toyota Yaris, ki ga ima mami
Pri nas imamo Roverja. Kupili smo rabljenega, imamo ga pa že dve leti in pol in nobenih posebnih težav. Je starejši model, 214 GSi. Sicer je to pri nas drugi avto, ni pa zato nič slabši. Pokuri ne veliko, cca. 6-7 l/100 km (kombinirana vožnja). Zdaj, ko sem doma, ga vozim jaz, sicer pa mož in sem z njim zadovoljna. Sicer ima Rover tudi nekaj hib, tako kot skoraj vsak avto (npr. tesnilo na glavi motorja je skoraj pri vsakem treba hitro zamenjati). Potegne v redu, prostora ima dovolj, sedi se udobno…
Sicer pa je zastopnik za Roverje v Slovenij firma Avto plus iz Kopra, servis v Ljubljani je pa še vedno na Celovški 258 (tam, kjer zdaj prodajajo Peugeot). Vem iz prve roke, ker tam dela moj mož.
Skratka, pri nas se obnese. Če te še kaj zanima, vprašaj.
Mi smo imeli Roverja. Večkrat. Ne zato, ker bi se kvaril, pravzaprav se nikoli ni, pač pa zato, ker smo se odločili za nov avto in smo ponovno izbrali Roverja. Udobna, kvalitetna in varna vožnja, dovolj notranjega prostora, prijeten ambient. Poraba je nekje povprečna, daleč od tega, da bi bila visoka, a med najnižjii porabniki tudi ni. Po naših izkušnjah je najšibkejša točka Roverja v bistvu cena, ko ga želiš prodati. Jaz bi se mirno še enkrat odločila zanj.
Pozdravčki
še ena mama
Ko sva midva letos kupovala drug avto, je moj bil že ves zmeden od različnih nasvetov. Je kar nekaj serviserjev vprašal, kaj mu svetujejo. Če kupuješ rabljen avto itak neveš kaj boš dobil, pa si lahko še tako previden. In meni so na našem servisu rekli, da samo roverja ne, ker “glave pokajo”, zlasti pri eni določeni seriji, ki pa ti je jaz zdaj nevem navest. Pa vedno se bo nekdo našel, ki bo rekel sam to ne kupit. Baje no, da se roverji mal več kvarijo, kaj pa vem.
No po 1,5 mesecu iskanja, ko se nama je mudilo sva potem itak pobasala spet forda. Moj je tud rekel leta nazaj, da forda pa nikoli in potem je tako naneslo, da sva dobila ravno forda in je lepo delal 3 leta in zdaj ostajamo zvesti fordu. Pa je bilo v igri veliko avtomobilov, tudi bolj eksotični npr: lancha in podobno. Tisto pa sem jaz bila bolj proti, ker je res hudič s servisi.
Glej no glej… pa vas je nekaj, ki imate Roverja (ali pa ste ga imeli namen kupiti) :))))))
Moj je ze skoraj cist obupal, ker nikjer ni najdu nic o Roverjih napisanega…. Mu bom dala tole za prebrat in upam, da bo pol srečen (in da se bo njegova sreča kazala ko bova šla mimo kake trgovine – imam že cel kup stvari nagledanih… hi, hi, hi….)
Januarja bo moj redno zaposlen in takrat bova vzela verjetno nekaj kredita…. Pol pa v shoping za avto… Vam sporočim izbiro…. (jaz sem za Roverja, ker je taki lepi – 214 mensezdi)…
Sloncek
Pozdravljena
Od l. 1994 je bil najprej moj oče nato pa sem po njegovi smrti postala sama lastnica Roverja 416 GSL. Do predkratkim nisem imela nobenih težav. Sedaj pa nekaj nagaja vžig pa na servisu ne morejo ugotoviti, kaj je narobe. Res pa je, da avto vsakih 10000 km dam na servis, da preverijo tisto kar je potrebno. Vendar pa če bi kupovala nov avto, ne bi kupila Roverja. Namreč od letošnega leta ni več generalnega uvoznika za Roverje za Slovenijo, pa tudi servisov specializiranih za Roverje je zelo malo. Pri kupovanju avtomobila je zame to tudi pomemben podatek.
Drugače pa ti želim uspešen nakup
400 1.4 si(103 KM), kupil sem rabljenega imam ga 3 leta, pa do zdaj ni bilo nobenih problemov, sam ploščice sem menjal, servise delam pri frendu v garaži, pa vse špila, dokler se mi je splačal MWST sem dele(jermeni,ploščice…)kupoval v Avstriji, zdaj pa itak dobiš vse pri nas(kopije) originale pa ti naročijo pooblaščeni sam so dražji. Poraba kombinirano 7,2- 7,5. Jaz sem ful zadovoljen, je pa res, da se pri visokih obratih dere kot hudič. Soliden avto za malo dnarja.