Kdo naj bo novi lider levice?
Jernej,prepričan sem, da ti je znano, da je skorajda vsak, ki si je sezidal hišo in se vanjo vselil dejal: “Če bi zidal še enkrat, bi naredil drugače”. Ni pa enostavno. Mislim, da primerjava ni slaba. Prepričan sem, da bodo rezultati in razcvet Slovenije, če bo na volitvah zmagal Janša še boljši.
Glede koalicije in ministrov. Veliko kritik je na račun Rupla. Težko je modro ravnati, če imaš za soseda takega nesramneža. Na koncu se bo pa izkazalo, da je Rupel točno vedel in ravnal prav, ko je pošiljal samo protestne note. Hrvaška je v veliki zagati. Krivi so si pa sami.
Po drugi strani. če pogledamo zavrnitev s strani opozicije zakona o pokrajinah. Usklajeno je bilo po celotni Sloveniji, gre za ogromna sredstva, ki bi se enakomerno porazdelila po sloveniji. Opozicija in “dober in pravičen” Pahor s svojo SD glasuje proti enakomernejšemu razvoju celotne Slovenije. Značilno za njega je, da eno govori in to zelo sladko in oh in sploh, dela pa drugo. In to naj bo novi mandatar? Ne, hvala.
Pa še to. Nekje spodaj sem prebral, da so volilci sedaj veliko bolj osveščeni in se ne bodo pustili več vleči za nos. Hvala Bogu. Tudi to je omogočeno z direktnimi prenosi sej iz DZ, ki ga je uvedel JJ. Upam, da bo kmalu nastal tudi tretji program, ki bo v celoti prenašal, kaj se dogaja in kako ravna vlada, pa naj bo katera koli. To v drugih državah ni nič tujega in za ljudi povsem normalno in nujno.
a to s hišo velja samo za JJ vlado , al kako?
ja hvala bogu, da vsaj vidimo kako naši ljubi poslanci delajo, saj nikoli ni skoraj nobenaga na svojem mestu in DZ je prazan, prazni stoli, no ja razen predsednikovega in njegovega tajnika, pa tu pa tam še kakšnega zdolgočasenega poslanca. Ob glasovanju pa itak vsak pritisne tisti gumb na kateraga mu je ukazano( večkrat sploh ne vedo za kaj glasujejo). Plačujemo prazne stole, res bravo Jančša, da si nam omogočil videti kam gre naš denar.
Mislim, da nisem bil jasen pri vprašanju, zato tudi tak odgovor. Ni bil mišljen njegov videz in tudi ne, ali se obrača po vetru, temveč njegovo vstrajno miroljubno ravnanje v zvezi z ekološko cono. Na tak odziv kot zunanji minister bil deležen veliko kritike. Izkazalo se je, da po krivici in da je vedel kaj počne.
Ker znaš ocenjevati negativno in za razliko od nekaterih tudi pozitivno, me zanima tvoje mnenje o tem.
To, če bo tako, kot je Sanader povedal, ni majhna stvar za Slovenijo. Tako je moje mnenje in pohvala temu.
tu pa zaenkrat nisem čisto ne takočem, kaj je rekel Senader, vem samo to da prepričuje svoje kolege o ukinitvi ERC ( za članice EU) zaradi ES in nadaljnih pogajan, kaj pa je imel pri tem Rupel res ne vem, če imaš kakšen link mi ga napopaj, da si preberem.
je pa prav gotovo in tega se moramo zavedati vsi, da preden izvemo mi, je zadeva med politiki že končana.
Sanader ne bi nikoli ukinil ZERPA, če ne bi bil to pogoj za EU, Sanader se je požvižgal na mnenje Slovenije in Rupel ni imel tu nič , da bi se mu morali zahvaljevati…Če ne bi ZERP omejeval tudi Italijane, bi ZERP vedno veljal za Slovence..Boš videl kako bo z mejnim vprašanji,kjer ne bomo imeli podpore Italije…
Tako da Rupel pojma nima kaj počne…ima samo veliko sreče!
Severna Koreja ima to lepo urejeno.Kim il Sung je se vedno ljubljeni predsednik drzave,Kim Dzong il pa njegov namestnik na zemlji.
Sicer pa so levica predani delavski voditelji,ki cutijo breme delavstva na svojih plecih ko cakajo skromn placico iz meseca v mesec in niti slucajno niso lastnki kapitala,ki so pokradli ljudstvu ali razrednim sovraznikom
Nima smisla, da si razbijaš glavo.
SDS je levičarska stranka.
Tako kot SD, LDS in NSi.
Za razliko od Zares, SLS, SNS, DESUS in Lipe, ki pa so SKRAJNO levičarske stranke. No ja, ko bodo likvidirali Pahorčka, se bo tudi SD znašel na skrajnem koncu.
p.s.
Se sploh ne hecam – nobena stranka niti blizu sredini ne pride, kaj šele, da bi bila desna.
Jernej, kdo je pa po tvoje kompetenten za tovrstne pogovore, ne samo za ERC tudi ostale, če ne ministri za zunanje zadeve obeh držav. Zakaj se je potem nanj postavljalo vprašanja in njega kritiziralo, če temu ni tako? Ponavljal je, za nas kot papiga, vedno eno in isto. In tu mislim, da se je izkazal, ker ni izgubil živcev, čeprav je bil, žalostno, od Slovencev kritiziran na mrtvo. Rupel se v EU pogovarja in izmenjuje mnenja z ljudmi, s katerimi Hrvati še dolgo ne bodo kontaktirali. Mislim, da ni bila samo sreča ampak tudi znanje.
301, po čem sodiš, da je SDS levičarska stranka? Jaz sem nasprotnega mnenja.
zakaj pa ne bi bila levičarska, saj je demokratična, no vsaj v imenu imajo demokracijo in zato se da slutiti, da je za demokratski razvoj slovenije, demokracija pa je usmiritev levih strank.
edini res desničarski stranki sta SNS in NSi (ker slonita na nacionalnih in verskih izročilih), ostalo pa hmmm…..
en mal mem, zakaj pa ti sodiš da je SDS desna stranka???
301 jo je dal pod levičarje. S tem se nisem strinjal, samo zato. SDS je desno sredinska. Se pravi, sploh ne leva, je blizu sredine, kjer se pa gnetejo z nasprotne strani tudi levo sredinske stranke. Večina jih je najraje, če se jih po tem vpraša okoli sredine in vse so napredne, moderne in za sočloveka skrbne stranke.
Demokracija levih ….? SDS, ki je vodilna stranka v vladi, mi je čisto v redu, pa želim, da dobi še naslednje volitve.
…pravzaprav bi bilo bolje, ko ne bi dobila SDS..
..naj se spet vse te nove stranke..napredne, nove, oh in sploh, izkažejo..in pokažejo svoje prave barve..hehe to bo spet smeha…
..vsi so neodvisni..neobremenjeni..
..tamle je prej nekdo hvalil Golubiča…hehe le zakaj je menjal LDS za ZARES..kaj je zdej bolj svež..se je skopal al kaj…
..kaj ni bil oh in sploh dr. v tej stranki…???
..aja sem pozabil..treba je gledat v prihodnost, pozabimo preteklost…hehe
..pa to je hujš ko butale…
..ampak nismo vsi bebci!!!
vidiš, zame pa je SDS polj leva kot desna, vsaj po njenih predvolilnih obljubah sodeč, boš videl, kaj vse bo zopet obljubljala na predvolilnem boju in s kakšnim programom bo prišla, vse kaj drugega kod bi pričakovala od desnice ali desno sredinske oz.sredine. Spet jih bodo polna usta sociale in pravičnosti. No sicer pa bomo kmalu videli.
jaz pa ne, ker JJ spada v opozicijo , ker je tam najboljši, če pa že dobi bo pa itak moral vzeti v vlado kakšno levo stranko, ker bo drugih zmanjkalo.
simpl: Golobič gor ali dol, ZARES pridobiva in bo prav gotovo še pridobila.
zakaj pa ne bi bila levičarska, saj je demokratična, no vsaj v imenu imajo demokracijo in zato se da slutiti, da je za demokratski razvoj slovenije, demokracija pa je usmiritev levih strank.
edini res desničarski stranki sta SNS in NSi (ker slonita na nacionalnih in verskih izročilih), ostalo pa hmmm…..
en mal mem, zakaj pa ti sodiš da je SDS desna stranka???[/quote]
SNS ni in nikoli ne bo desna stranka. Mogoče si že slišala za leve nacionalne stranke.
en mal mem, zakaj pa ti sodiš da je SDS desna stranka???[/quote]
SNS ni in nikoli ne bo desna stranka. Mogoče si že slišala za leve nacionalne stranke.[/quote]
ej boos, kaj če bi sinajprej pogledal definicijo leve in desne strani, pol pa govoril kam spada SNS.
in zakaj bi po tvojem bila SNS leva stranka, za kaj se ta stranka sploh zavzema, ajd povej.
Dokler bo Jelinčič zagovarjal delo Tita bo zame levičarski nacionalist.Njegovega programa pa nisem bral in ga tudi ne bom mi zadošča njegovo govorenje.Pri nas smo kar potegnali črto in rekli da so stare stranke leve nove pa desne. Kar pa po moje ne drži. Če nekdo zaradi točk hodi v cerkev še ni zato tudi desničar.Temu pojmu nekako ustreza NSi pa še ta bolj v sredino kot na skrajno desno.
Cerkev in vera z desnico ali levico nimata nič.
Nehajte že enkrat uvrščati stranke na levo ali desno glede na to, ali njihovi liderji hodijo v cerkev, ter kakšen odnos imajo do “tekovina” NOB. To je brezveze in zgolj pesek v oči političnim analfabetom.
Raje poglejte, kaj imajo stranke za povedat o ekonomiji, sociali, privatizaciji itd…
Stranka, ki se ne zavzema za privatizacijo zdravstva in zdravstva je leva.
Stranka, ki je proti prodaji državnih podjetij, je skrajno leva.
Stranka, ki se zavzema za talanje subvencij vsepovprek (ala kmetom) je skrajno leva.
itd
p.s.
SNS je pa “wannabe” fašistična stranka. Da so fašisti skrajna levica je pa tako ali tako zgodovinsko dejstvo. Ki pa se je našim zgodovinskim učbenikom iz “neznanega” razloga izmuznilo…