Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdo odloča pri nakupu avta?

Kdo odloča pri nakupu avta?

Ste prebrali tale dialog? http://med.over.net/clanek/zenske-res-kupujejo-avto-drugace/
Pri nama z možem je točno tkole… sem se prav nasmejala. Sva bila ravno zadnjič v avtosalonu in vidim, da tudi prodajalci meni čisto druge stvari razlagajo.

Smejiš se lahko samo svoji neumnosti.

Glih to je. Ženske se ponavadi na tehniko, ki med drugim poskrbi tudi za večjo varnost na cesti, preprosto požvižgajo. Gledajo pa barvo pa obliko in kako avto izgleda znoraj.
Moji bivši je bilo nemogoče razložiti zakaj bi namesto Opel Astra kravan raje imel Superba ali pa Passata 4×4 s 170 konji. Zanjo je to le večji avto, s katerim se bo v mestu težje znašla. Na to, da je pri nas mestne vožnje malo in da se pozimi veliko (cca. 80km na dan) vozimo po zasneženih cestah pa ne pomisli. In ko je bilo potrebno iti smučat je sikala zakaj ne more v avto stlačit še nekih svojih “potrebščin”. Isto je bilo poleti za na morje.
Je bila pa neverjetno zadovoljna s svojim Polotom, čeprav smo se v njem lahko peljali samo mi – familija, pod pogojem, da smo imeli vsak le za poslovni kovček prtljage. Je bil tako luštkan avtek. :)))
…never ending story.

Kolikokrat pa greš na dopust na morje in smučanje?
Zakaj ne greš do Dubrovnika z avionom in taksijem v Kr. goro?

Pravzaprav še nikoli nisem kupila avta v dvoje. Kupujem pa rabljene … tako da je človek pri tem itak omejen in nima seveda takšnih pogovorov v salonu.
Uživajte torej v klišejih še naprej. Jaz drugače vozim terenca, partner pa polota 🙂 On si sposodi mojega, jaz pa njegovega le v skrajni sili, ne maram majhnih. Avtov.

Še nikoli nisem avta kupila zgolj na podlagi zunanjega videza. Vzeti morate v obzir tudi to, da so mnogi znani in cenjeni proizvajalci avtomobilov pri testih goljufali, tako da so jo še najbolj odnesli tisti kupci, ki so kupili ne tako razvpite znamke.

Pri nas smo imeli dva enaka avtomobila, oba karavana.

Kupit sva ju šla pa skupaj, vsak je izbral svojega in svojo dodatno opremo.

Majčk, kratkih hlač in pižam nisva imela enakih 😉

Če se ne spoznaš na nič drugega potem pač komentiraš barvo, obliko….in izbereš na osnovi tega kakšne barve in oblike je, ker se tebi to zdi pomembno.
Neglede na spol 😉

Kastracija 🙂

…in tudi, če te nič ne zanima. Ko to prebereš se res vprašaš, če smo ženske tolk glupe.

Jup, goljufali.
Vprašanje je kako in zakaj in kakšne so posledice.
Če bi te avtomobilska tehnika resnično zanimala, bi vedela za kaj točno je šlo. Vedela bi tudi, da imajo tudi manj cenjeni proizvajalci enake probleme, le reševali so jih na drugačne načine.
Kia na primer… njih so nekajkrat opozorili in še vedno imajo z izpusti težave, čeprav so v svoje avte vpeljali t.i. profiliranje voznika. Za kaj gre pri tem? Računalnik v avtu spremlja vozne navade voznika in doziranje goriva in zraka prilagaja temu. Kaj se zgodi? Kupiš avto, ki ima nazivnih 160 konjev pa bi rad te konje izkoristil in se nekajkrat pelješ bolj ostro. Računalnik te sprofilira in ker po izračunih tvoji izpusti presegajo standarde, prilagodi doziranje goriva in zraka. Izpusti so sicer vredu, a tvojemu avtu padejo performase in to znatno – preveril sem sam, poleg tega se pa še poraba poveča.
Finta vsega skupaj ni v goljufanju, ampak v standardih, ki so za današnjo tehnologijo preostri in v boju za dlež na trgu.
Na koncu pa vsak od nas premisli kakšen avto bo kupil predvsem na relaciji €-performanse pa naj bo to Mercedes, VW, Peugeot, Renault, Kia… O izpustih razmišljajo le redki.
Osebno izbiram avte po načelu kaj mi ustreza, koliko stane in kako blizu ga proizvajajo, bižje – bolje.

Kolikokrat pa greš na dopust na morje in smučanje?
Zakaj ne greš do Dubrovnika z avionom in taksijem v Kr. goro?[/quote]

Hm, letos sem smučal skoraj vsak vikend. Poleti se mi poti samo obrnejo proti jugu. Prikolica v kampu ne ostane neizkoriščena. Najmanj prtljage imam pa kadar gremo v hribe, a je to redko. Takrat pa bi za celo familijo zadoščal tudi Polo. Aja… pa karavan prav pride tudi za prevoz orodja, ko je treba iti k stranki kaj zaslužit. 😉

Veliko stvari je pomembnih…in ja, tudi barva ter oblika avta.

…če ga rabiš za šminkirat 😉

…če ga rabiš za šminkirat ;)[/quote]

To sploh ni res. Malo pomisli, izhajaj iz sebe…ti je res vseeno, kako avto vizualno zgleda? Ob predpostavki, da je vse ostalo tko kot mora bit.
Al se pa voziš le po gmajni z zavezanimi očmi?:)

Jaz pač ne vem kaj je to XDS ali ne vem kaj. Meni je važno, da je avto udoben, z velik prtljažnika in nizkimi stroški za servis. Lepo mi je, da si lahko izberem barvo, ki mi je všeč in je drugačna od vseh ostalih. Jaz bi imela vijoličen avto z belo streho. http://fabia.skoda.si/#/

Kastracija :)[/quote]

Saj mu nisem avta jaz izbrala.

Joj, pol avtomobila (in dražji ko je, več je tega) je ena sama šminka. Zakaj pa imajo potem na voljo sto odtenkov barve, zakaj niso vsi avtomobili enostavno srebrni (najbolj hvaležna barva). Zakaj ne voziš dacie, poceni in soliden avto?
No vidiš.

Meni je pri kupovanju avta bolj zalostno kot smesno predvsem to, da o avtu vem vec od prodajalca. Pac, pred obiskom salona se clovek izbrazi. Na internetu, seveda.

Kastracija :)[/quote]

Saj mu nisem avta jaz izbrala.[/quote]

Pod določenimi psihološkimi pogoji pride do samokastracije. ;)))

Saj mu nisem avta jaz izbrala.[/quote]

Pod določenimi psihološkimi pogoji pride do samokastracije. ;)))[/quote]

Bi rekla, da to velja za moške, ki imajo avto kot podaljšek penisa, pri tistih, ki ga gledajo kot koristen pripomoček v vsakdanjem življenju je verjetno vseeno drugače.

To sploh ni res. Malo pomisli, izhajaj iz sebe…ti je res vseeno, kako avto vizualno zgleda? Ob predpostavki, da je vse ostalo tko kot mora bit.
Al se pa voziš le po gmajni z zavezanimi očmi?:)[/quote]
Če bi se vozil s tabo bi mi bilo vseeno kakšne barve in oblike bi bil avto. Samo, da bi nama bil udoben….. 😛

Joj, pol avtomobila (in dražji ko je, več je tega) je ena sama šminka. Zakaj pa imajo potem na voljo sto odtenkov barve, zakaj niso vsi avtomobili enostavno srebrni (najbolj hvaležna barva). Zakaj ne voziš dacie, poceni in soliden avto?
No vidiš.[/quote]
Neko razmerje med ceno in kvaliteto vseeno obstaja in če ima človek avto za to ker se z njim prevaža je barva in oblika v drugem, tretjem… planu, bolj ali manj nepomembno.
Kaj mi nuca vijolična Dacia z belo streho, če pa ne zmore tistega za kar bi jo jaz rabil?
Če je pa avto za, v prvi vrsti, to pri hiši, da se z njim razkazuješ potem pa je barva, oblika IN značka na prvem mestu. 😉

itak!

On_, dej ga no srat z vijolčno Dacio in belo streho. Kdo se bo v to vsedu :))))

No vidiš.[/quote]
Neko razmerje med ceno in kvaliteto vseeno obstaja in če ima človek avto za to ker se z njim prevaža je barva in oblika v drugem, tretjem… planu, bolj ali manj nepomembno.
Kaj mi nuca vijolična Dacia z belo streho, če pa ne zmore tistega za kar bi jo jaz rabil?
Če je pa avto za, v prvi vrsti, to pri hiši, da se z njim razkazuješ potem pa je barva, oblika IN značka na prvem mestu. ;)[/quote]

Mogoče rabiš očala. Zakaj za vsak avto, ki ga naročiš v salonu, obstaja sto različnih odtenkov? Če je to v tretjem planu oziroma bolj ali manj nepomembno. Očitno ni tako zelo nepomembno, sicer se ne bi trudili s tem – tovarni bi bilo veliko lažje uporabljati le eno barvo laka.
Nihče ni omenjal vijolične dacie, ampak dacia kot firma. Ima toliko modelov, da res težko, da ne bi mogla pokriti tvojih potreb. Torej zakaj nimaš dacie? Si sposoben odkritosti do sebe ali se boš tudi pred samo izmotaval? Pač priznaj, da kupuješ avto tudi za sosede, ne samo zase.
Sicer pa tudi tako banalne predmete, kot so vijaki, poleg inženirja oblikuje diplomiran oblikovalec. Tako da oblika, barva, okraski niti slučajno niso nepomembni. Tudi tipom ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close