Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kdo plača stroške…

Kdo plača stroške…

……….kupili smo stanovanje v bloku-novogradnja in ker še ni bilo prevzema in ga tudi še nekaj časa ne bo, me zanima, kdo plačuje stroške (vode, plina, elektrike….)do prevzema. Nimamo še niti izbrisne pobotnice, da je stanovanje prosto bremen(obljubljena nam je bila že zdavnaj), nismo še fizično nastanjeni notri(imamo pa kjuče, katere imajo tudi delavci), nismo ga še 100% plačali(plačali smo 90% kupnine),…..včeraj pa me je ob prihodu v blok čakal listek na vhodnih vratih, naj se oglasimo na pošti, ker nas čaka pošta. Eni so šli dvidnit in povedali, da je položnica iz Elektra. Kaj narediti?

Kdo je dolžan plačati stroške in do oz. od kdaj jih mora plačevati, običajno piše v kupoprodajni pogodbi, zato jo še enkrat temeljito preberite.
Najprej navajate, da še ni bilo prevzema stanovanja, kasneje pa da že imate ključe stanovanja (izročitev ključev se navadno šteje za izročitev v posest). To me malce bega, saj mi ni jasno ali imate stanovanje v svoji posesti ali ne. Osnovno načelo pa je, da stroške plača tisti, ki jih je povzročil in to je navadno uporabnik nepremičnine torej tisti, ki ima nepremičnino v posesti.
Lep pozdrav.

Ocitno je pri nas res nenavaden primer; pododbo o ari podpisali pred vec kot letom, potem postopoma placevali zneske do 90%-toliko je do zdaj placanega. Stanovanje bi moralo biti vseljivo ze lani konec poletja, pa je prislo vmes to in ono, tako da je sele pred 2-mi tedni vlozil dokumente za uporabno dovoljenje na UE. Zdaj je cas dopustov in ….kdaj bo, ne vemo.Investitor nam je sam od sebe kmalu po novem letu razdelil kljuce, da si lahko ze kaj prinesemo notri, potem pa nam dovolil(ustno), da lahko notri zivimo. Midva se preselila nisva, sva pa tja res ze peljala kar nekaj stvari, montirala kuhinjo…..Ne upava se preseliti, ker papirnato se ni pokrito, niti se nisva dobila od notarja originalno izbrisno pobotnico, da je stanovanje prosto bremen-imava le kopijo. Receno je bilo, da jo dobiva, ko placava 90% stanovanja. Placala sva, dobila nisva. Nekje sem prebrala, da tudi penali nehajo teci z vselitvijo, zato sva skepticna. V 18 stanovanjih kolikor jih je, zivi ze vec kot pol strank.
Ne vem, res ne vem, kaj naj narediva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close