Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdo pozna ta kamen?

kdo pozna ta kamen?

Všeč mi je ta kamen, ki je meni neznam, pa me zanima ali kdo ve za kateri kamen gre in če mogoče pozna mojstra, ki ga dobro polaga

To na stebrih misliš?

Navaden istrski kamen, ki ga razcepijo na željene oblike, tudi suhozide in kažune delajo na tak način… meni je tole blazno všeč, tudi štokan kamen in zdaj se že nekaj časa grem samouka..

Lahko pa tudi kupiš tak kamen http://www.kamen-benkovac.hr/, recimo.

Ja, Benkovački kamen se sicer uporablja bolj za oblaganje in tlakovanje kot za zidavo zida, pa ne zato ker za zidavo ne bi bil kvaliteten temveč je kar drag (v trgovinah) saj je precej debelejši kot klasičen Benkovački kamen, ki ga kopljejo na poljih , se pa večje količine splača kupit kar v Benkovcu ali okolici saj se prodaja kar ob cesti kjer je naložen v kupih in je cena zelo ugodna, tudi s prevozom do Slo. je občutno cenejši kot nabava v trgovini.

punce moje,
zlate ste!!! zdaj pa samo v benkovac s prikolico in že zidava z možem na terasi zunanjo kuhinjo , spredaj pred vhodom pa 4 stebre in steklo, da zapremo vhod pred dežjem in snegom,
joj kako sem sedaj vesela,

čau

Ja, Benkovački kamen se sicer uporablja bolj za oblaganje in tlakovanje kot za zidavo zida, pa ne zato ker za zidavo ne bi bil kvaliteten temveč je kar drag (v trgovinah) saj je precej debelejši kot klasičen Benkovački kamen, ki ga kopljejo na poljih , se pa večje količine splača kupit kar v Benkovcu ali okolici saj se prodaja kar ob cesti kjer je naložen v kupih in je cena zelo ugodna, tudi s prevozom do Slo. je občutno cenejši kot nabava v trgovini.[/quote]

Midva planirava na vikendu obložit dve steni zidane ute in zdaj že kar nekaj časa meditiram ob obdelovanju kamna … nismo ga kupovali, je kar izkopan na naši parceli.
Pa prav paše dati možgane na pašo in imeti tolčt po kamnih :))

Pa ti veš, kje je Benkovac in kako težak je kamen?

Uporabi pohorski kamen http://www.pohorskikamen.si/kamen-za-zidanje-scaronkarp.html

S prikolico ??????? no če ga potrebuješ zgolj 10m2 zgolj za oblaganje in ne za zidavo nekega zida ali stebra potem bo verjetno prikolica dovolj , drugače pa je bolje, da si sposodiš kombi nosilnosti 1,5-2t , še bolje pa tovornjak ( kiper ) , že ti štirje stebri bodo imeli cca 1-1,5t odvisno od debeline !!

Ta kamen dobite povsod v slo Istri. Glede cen je verjetno res cenejši na hrvaškem. Glede na ceno prevoza pa se mogoče že izplača.

New Report

Close