Kdo pozna življenje na Japonskem ?
Nisem še bila na Japonskem, moj mož ima eno službeno potovanje tja, za en mesec .Ali je kdo bil tam, je res Japonska znana po največ samomorih? Največja blaginja hkrati največ samomorov. Kakšne so cene? Verjetno brutalno visoke .saj dobi dnevnico ampak tista ne bo pokrila niti štruce kruha. Hotel plača podjetje .
No, ce imaš slaba kolena in nič mišic ter fleksibilnosti, ter še božičnih jedač, se prilagodi. Ni kot pri naa, da bi še po naške šprehala. Za mizo recimo lohk z dobrimi raztegnjenimi sediš, brez težav s koleni, hrbtenico in fleksibilnostjo duha. V Sloveniji je pa to včasih tezje, ko imaš kontrol frike in komaj vdahneš. Če kulture ne ponate, ne bo isto kot pri teh pri nas od dole.
Bake je sanjsko, vsi hočejo na Japonsko, 25.12.2024 ob 16:39
Napredni so ful. Maš trgovine 24/7, kjer s telefonom opraviš vse. Brez osebja. So pa deloholiki. Po delu grejo in se napijejo, spijo na klopcah, potem zjutraj naprej v službo.
Zelo romantična predstava o Japonski, sedaj se še samo navadi, da boš delala vse petke in svetke kot črna živina, če hočeš preživeti. 🙂
Nisem bila, so bili pa prijatelji na potovanj. Hrana in nasploh življenje je tam tako drago da si ne predstavljamo . Severna Evropa je zastonj v primerjavi z njimi. So hladni ljudje, deloholiki, res je veliko samomorov, imajo nizko nataliteto, hladni ljudje, kruti do živali , samomor je bil obravnavan kot časten.
In pol sosedo za kitajski za cente z ali ekpres ko pri nas s socialno preživijo. In kaj kupijo od suženjstva njih. Za poceni delovno silo. Pri nas je obdavčeno zelo veliko, vsaj otroci so obdarovani in oproščeni. Povsod so minusi. Ki jih odrasli plačujemo. Vsaka drzava baj bi vedela kje. Primankljaj plač. Da vsi dobijo pripadajoče. Ne pa več tisti nedulajoči vs zaposlenim. Je moje mnenje.najprej plače, ki se uakladijo s pokojninami in socialkami, ne obratno@ Naj me kdo popravi ob zadnjem trendu države.
Foto, 25.12.2024 ob 18:03
Nisem bila, so bili pa prijatelji na potovanj. Hrana in nasploh življenje je tam tako drago da si ne predstavljamo . Severna Evropa je zastonj v primerjavi z njimi. So hladni ljudje, deloholiki, res je veliko samomorov, imajo nizko nataliteto, hladni ljudje, kruti do živali , samomor je bil obravnavan kot časten.
To so stare informacije. GDP Japonske je enak našemu, cene že dolgo niso več nedostopne, po eni strani so napredni, po drugi pa zelo tradicionalni.
O, če imaš možnost, da greš, pojdi. Bila na Japonskem, otroci so srčni, ko pa odrastejo jih izurijo za žive robote. Posebej v velemestih. Na vaseh je še srčnost in tradicija. Hrana je draga, vendar ni ovira, saj je raznolika. V vsem so svetlobna leta bili pred nami, že, ko sem jo jaz obiskala. Tako, da vsekakor pojdi. Pa javi kako je dandanes . Vsi najstniki barvane lase v roza, vijola, oranžno, hlače na pol riti, ne umaknejo pogleda s telefonov… Hitri vlak, sprogramiran na sekundo. Po moje sedaj Japonska kot, da si v rac. igrici, 50 let naprej
Setubal, 26.12.2024 ob 12:05
To zadnje je res. Japonci imajo tradicijo gejš in za pomembne tuje obiskovalce, npr. za poslovne partnerje, že avtomatsko poskrbijo za tovrstno spremstvo.
Pa verjetno ni tako kot pri Kitajcih, ki ti pipeljejo mladenke, v sobi kup kamer, potem te pa do konca lajfa izsiljujejo?
Pred letom in pol sem potovala po Japonskem vec kot 1 mesec, zapravila cca 5.000€.
Vlake so ravno po tem ful podrazili, ko sem bila jaz, so bili se ugodni.
Hrana je odlicna in cene ugodne, tudi instant in fast food imajo dober, Azijci radi dobro jedo.
Kultura je pa cisto drugacna, vse vljudno, prijazno, vse na cast, Japonci razmisljajo “kako sem jaz lahko uvideven in nemotec”, povsem drug nacin razmisljanja, kar je vcasih za nas cudasko, a prijetno.
Anglesko znajo zelo slabo, znajo pa uporabljati tehnologijo in se s telefonom in prevajalnikom vse zmenis.
Anonimno 6235, 26.12.2024 ob 12:09
Pa verjetno ni tako kot pri Kitajcih, ki ti pipeljejo mladenke, v sobi kup kamer, potem te pa do konca lajfa izsiljujejo?
Nastavljene micro kamere so tradicija na Japonskem in v Koreji in to vsepovsod kjer je možno, da malo flešneš, ampak to nima veze z izsiljevanjem. Moškega lažno prijaviš spolnega napada in je že družinsko ter karierno uničen. Brez veze karkoli razpravljat.
Japonska je postala družđba odtujenih ljudi kjer imajo mladi velike težave pri navezovanju stikov. Enostavno zelo težko se poparčkajo in imajo celo neke plačljive delavnice in dogodke kjer mladim omogočajo spoznavanje.
Japonska je družba, ki demografsko izumira.
Japonci sa najboljši delavci zaradi predanosti podjetju v katerem ostanejo celo kariero in visoke delovne etike. Zato proizvajajo najbolj zanesljive avte.
Tudi poševnooki narodi imajo svojo hierarhijo kjer so Japonci na vrhu piramide. Pod njimi so Korejci, Kitajci in ostali poševnookci. Opazi se tudi pri ženski lepoti kjer ostale poševnookice Japonkam ne sežejo do kolen.