kdo se spozna
Pozdravljeni!
Prosim za eno pomoč…..dnarja nimamo, da bi plačevali strokovnjake za to…..
Prebelili bi stanovanje in želimo si malo spremembe.
Dnevno sobo imamo kombinacija vanilija-čokolada in me zanima če bi pasala zraven zelena? Mogoče ne vse stene,le kakšna?
Sedaj pa sem gledala Jub-ove odtenke….
Ne morem se odločit med odtenkom 5622 in 4612…
V vsakem primeru je treba ta odtenek kombinirat z eno barvo (mogoče svetlo oranžno oz svetlo rumeno)
Prosim tiste ki se spoznate na to da mi odgovorite
Hvala
moje skromno mnenje in zelo veliko izkušenj na tem področju in tudi verjetno žilico in dobrim okusom za estetiko. jaz imam sicer zelo rad minimalizem in vse na neki višini, da se ne rabiš sklanjat in seveda velika koplanica z bazensko tehniko. Kar pomeni da jo očistiš tako, da samo vzameš magari vap v roke in z paro lahko vse lepo poškropiš in je vse čisto u nulo!! je pa to zelo drago, se pa splača zelo!!!
glede tvojih želja, če ni velik denarja ne delaj neumnossti z barvami. daj navadn beli jupol. ne spektro ki ne diha pa je gladka. lepo jupol. beli. pa bo stanovanje tajkoj bolj svetlo in sveže. barve so fajn če imaš res veliko hišo in velik sob, ki imkajo visoke strope in se lahko preseravaš. če imaš malo stanovanje nikakor ne greš v farbe, kakekoli, tudi če pašejo skupaj, kot na tej tortici te pastelne, je lepo sicer, za kakšen hotel. jaz bi na tvojem mestu dal belo. pa bi raje dal 50 evrov v kaj drugega. za tisi denar ko daš, za neko farbo, pri beli prišparaš tolk da lahko grete 3 x na pizzo ven sicer ne z veliko pijače. recimo. pa ni jebanja z vsem pa ničesa. samo valjcen pa gasa. sam a ni malo premrzlo sedaj za farbat postalo?
Kakšna je pa cena Jub in Helios barv,je razlika?
http://www.jub.si/barvna-karta 5622
http://www.jub.si/barvna-karta 4612
http://www.jub.si/notranje-barve-dekorativa brez rdečih dodatkov
http://www.jub.si/notranje-barve-dekorativa brez rdečih dodatkov
http://www.jub.si/notranje-barve-dekorativa zraven stena?
Se strinjam.
Mi imamo svetlo leseno pohištvo in temno rjavo sedežno, stene bele. Ker je dnevna ogromna, smo tam, kjer je TV, naredili iz knaufa tako kot en kamin, kao, samo da ni kamin, ampak stalaža za TV in to smo oblekli v ploščice, ki izgledajo kot kamen. En del stene, ki je oddaljen od entra dnevne, sem pobarvala v barvo in tam imamo foto-galerijo. Barve smo vnesli z blazinami, svečkami in ostalim mini dekorjem, nič glomaznega, malo, a barvno. Ko se naveličam ene barve, to preprosto zamenjam z drugo, staro shranim in čez leto dve spet uporabim.
Sem praktičen človek in si ne delam nepotrebnega dela. Tudi kopalnica mi je fajn taka, kot jo opisuješ, imam tako, da lahko vse zmočim z vodo, stuširam celo kopalnico in jo samo obrišem.
Na računalniku so barve čisto drugačne kot v živo. Tista JUB 4612 je na mojem računalniku obupna – nekaj med oker in olivno zeleno, skratka “bruh”. Si ne predstavljam, da bi imela tako dnevno.
Svetujem ti, da najdeš kakšen kos oblačila, brisačo, prt ali kaj podobnega, ki je take barve, kot bi pasala v tvojo dnevno, in greš s tistim v trgovino, da poiščeš enak ali vsaj zelo podoben odtenek. Barva pri tebi doma je namreč v trgovini čisto drugačna, ker je tam drugačna svetloba.
mi smo dali latex barve (so pralmne in ful trpežne) in recimo 5 l kangula je od juba 1 € cenejša kt od heliosa. od heliosa je cca 30 €, od juba 29.
če boš vzela odtenek po karti, se pa mešanca pripravlja v 2 l kangulah, saj večje v mašino (mešalnik) ne grejo. barvna narejena po shemi od heliosa (latex) je pa 15€
namesto barve na steno, ti svetujem da razobesiš po steni, kakršne koli fotografije ki si jih sama naredila. recimo iz morja ko ste kot družina skupi, nič profi, navadn gsm fotoaparat, diplome, pohvale, medalje, izlete skupne, itd. pa ne z okvirji, ker je drago, samo na razbiješ fotke, pa fotokopiraš na a4 in nalepiš na belo steno. z selotejpom. in nič drugega. pa imaš svoje spomine skoz na očeh, brez tega da so sam ov škatli!!! kaj ti pomaga full draga slika nekega umetnika, če je v sefu?? pa ne rabi bit vse postavljeno simetrično v vagi, ampak naravno. otroci naj obesijo, tam ko zelijo, kjer dosežejo. iz enega kota v druh potegneš vrvico in nanjo obesiš dišavnice!! tako da ti vse lepo diši in gledaš fotke ki ste jih sami naredili. ne neki ponavljat iz tv-ja.
Če želiš barvo, steno pobarvaj. Pusti “varno” izbiro bele za koga drugega. Mimogrede, vedrce barve, ki jo rabiš za eno steno, stane manj kot ena sama okrasna blazina. Če ti zadeva ne bo všeč ali se boš naveličala, lahko kadar koli štrihneš s čim drugim. Ja, tudi z belo, če bi bilo treba.
Zdaj pa glede izbire barv. Ne zanašaj se na izbiro preko ekrana, ker ne gre. Pojdi v katero koli trgovino, kjer imajo mešalnico barv (Merkur, Baumax, Bauhaus…). Povsod imajo barvne listke, ki jih lahko odneseš domov. Naberi si za 2 pesti listkov v barvah, ki se ti v trgovini zdijo primerne. Nesi domov in vsakega s selotejpom na rahlo pikni na pohištvo. Poglej od blizu, od daleč, pri dnevni in pri umetni svetlobi. Označi si listke, ki pridejo v ožji izbor in idi še enkrat čez tiste.
Zdaj pa najbolj pomembno. Na vsakem listku je kakih 5 odtenkov iste barve, od bolj močne do bolj pastelne. Ko boš izbrala primerno barvo, kupi za 1 odtenek svetlejšo. Barva na steni namreč pride malenkost bolj močna in bo potem ravno prav.
ojoj, če imaš pa ti občutek za estetiko sem pa jaz vrhunski oblikovalec! Ni hujšega, kot slabe amaterske fotke sprintane na slab printer na navaden papir in s selotejpom napopane na steno! Če že, naj bodo vsaj ok resolucija, dober print in kaširano, da se ne viha in rumeni. Ali pa kupiš en velik okvir, lahko samo zasteklitev, in narediš kolaž fotk. Drugače pa jaz za poživitev predlagam stenske nalepke, imajo zdaj veliko izbire in lahko jih je odstraniti ko se naveličaš: http://www.stenskenalepke.si
Barv nisem gledala, ampak pistacija bi pasala na vanilijo/čokolado, a izberite samo eno manjšo steno. Jaz nisem za tiste čisto blede, lih toliko da ni bela. Če že hočeš barvo, naj bo barva da se vidi (ne zdaj kričeča, ampak toliko da je kontrast).