Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KDO SE SPOZNA NA ELEKTRIČNE BOJLERJE?

KDO SE SPOZNA NA ELEKTRIČNE BOJLERJE?

Staremu je dokončno odklenkalo 🙁 Pri čiščenju smo ga dobili znotraj s povsem popokano oblogo, voda je bila vsa rjasta.

Ker otroci pri tuširanju radi pijejo vodo iz tuša, ga moram takoj zamenjati. Kakšnega priporočate in na kaj moram biti pozorna?

Potrebujem 80 litrskega.

Gorenje Tiki 80 litrov.

Najcenejši je v industrijski prodajalni v tovarni Tiki v bližini Verovškove v Šiški.(Ljubljana)

V Tiki ni ravno najcenejši! Poglej v Mercator teh. trgovina, zna biti v akciji cenejši! Gorenje Tiki 80 l- 34ksit, mercator 28ksit!
Priporočam model ki ima vgrajen suhi grelec! Ni kontakta z vodo, ni kamna! Zaenkrat stvar ne crkuje!Je pa kar malce dražji!

Cveto,

kako to misliš suhi grelec? Si ne znam predstavljati. Kaj potem se kamen ne nabere na grelcu, ampak nekje drugje? Tam, kjer pač toplota pride v stik z vodo… razmišljam prav?

Koliko približno košta tak grelec? Ga vi imate?

Hvala tudi ostalim za nasvete.

Živjo Serena!
Električni grelec je fizično ločen od kotla z vodo! Ni kontakta grelec voda! Če tak grelec crkne ni potrebe iz bojlerja puščat vode!Postopek menjave je enostaven in dokaj hiter! Kakšni so izkoristki ne vem!
Klasični bojlerji kakršnega imaš imajo danes vgrajeno Mg(magnezijevo) anodo ki preprečuje nastanek vodnega kamna! Ta anoda ni večna in jo je treba enkrat tudi zamenjati-preprečuje pa sigurno!
Jaz ti svetujem da greš V Tiki- ind. prodajalna( če si iz LJ.) tam so prijazni in ti znajo okoli tega svetovati!
Ali pa odtipkaj Gorenje Tiki bojlerji,in malo preglej!
Jaz bojlerja na suhe grelce nimam(imam še klasiko- mi je ceneje ker sam servisiram), imam pa poznane ki imajo to montirano in ni problema!
Obstaja bojler z dvema takima grelcema, ko eden rikne priklopiš drugega( primer nedelja ,praznik)!
če je še kaj, se bom potrudil ter napisal!
lp

Živjo Serena!
Električni grelec je fizično ločen od kotla z vodo! Ni kontakta grelec voda!(Ni elektrolize). Če tak grelec crkne ni potrebe iz bojlerja puščat vode!Postopek menjave je enostaven in dokaj hiter! Kakšni so izkoristki ne vem!
Klasični bojlerji kakršnega imaš imajo danes vgrajeno Mg(magnezijevo) anodo ki preprečuje nastanek vodnega kamna! Ta anoda ni večna in jo je treba enkrat tudi zamenjati-preprečuje pa sigurno!
Jaz ti svetujem da greš V Tiki- ind. prodajalna( če si iz LJ.) tam so prijazni in ti znajo okoli tega svetovati!
Ali pa odtipkaj Gorenje Tiki bojlerji,in malo preglej!
Jaz bojlerja na suhe grelce nimam(imam še klasiko- mi je ceneje ker sam servisiram), imam pa poznane ki imajo to montirano in ni problema!
Obstaja bojler z dvema takima grelcema, ko eden rikne priklopiš drugega( primer nedelja ,praznik)!
če je še kaj, se bom potrudil ter napisal!
lp

Pa kaj potem, če se v bojlerju nabira vodni kamen? Koga moti, če je namesto 80l vode samo 79,5 l?
Pravzaprav se na grelcu vodni kamen ne nabira, ker se grelec stalno razteza in krči, pa vodni kamen sproti odpada. Če se pa nabira na stenah, je kvečjemu manj možnosti, da bo bojler kje puščal.
Čiščenje bojlerja, ki ga radi opravljajo neki mojstri, je čisto nepotreben strošek. Pa tud preverit ne moreš, če so res kaj počistili hehe.

In če slučajno crkne grelec, danes ponavadi menjajo ves bojler, no pa tud če ne, spustit vodo iz bojlerja ni neka umetnost. Tko da se mi zdi bojler z grelcem, ki je ločen od vode in dražji bolj marketinška poteza, kot pa tehnična izboljšava.

A je voda že pred čiščenjem tekla rjasta, ali šele po čiščenju??? :-))))

Cveto,
hvala za nasvet, jo bom mahnila v Tiki.
Tegale z dvema grelcema ne štekam najbolj 🙂

Megaboy,
moj grelec bojlerja je bil na DEBEELO obložen s kamnom. Stene so bile popokane in že rjaste, ko smo ga čistili. Sem bila zraven, ko se ga je nek mojster spravil čistit. Je prišel zvonit na blef, pa še dobro, da sem ga spustila zraven. Zdaj vem, da je bojler v totalnem podnu. Čist je, ampak zanič. Ko je ta nek mojster opravil, mi je posvetil vanj lučjo (razlika prej in potem) in če ti povem, da je odnesel dva čebra kamna, potem ne moreva ravno rečt, da ga je bilo samo za 0,5litra, kaj?
Voda sedaj iz bojlerja še ne teče rjasta, je pa bila takrat ob izpustu, vsa kad je bila oranžno-rjava. Grozno, sem jo drgnila še cel teden 🙂

Mega boy!
Delno imaš prav! Vodni kamen je odvisen od trdote vode! Včasih ko odprem bojler je notri za eno pest apnenca, včasih pa za dva čebra, pa še grelca ven ne dobim(kepa)!Nekaj gre tukaj tudi naračun izkoristka!(el. energija).Veš MB danes je veliko natega, tudi ko kupiš avto imaš notri veliko nepotrebnih stvari, ali pa stvari ki jih preplačaš!Igra je igra, glumac je glumac!
Serena, dobro jutro!
Kot sklepam iz opisa imaš bojler v funkciji! Kar se tiče umazane rjaste vode stvar ni problematična! Topla voda v bojlerju se preliva v pipe na najvišjem nivoju bojlerja tako da ni bojazni da kaj zaužiješ!(topla voda gre sama gor)! Še nekaj! Zanima me če je mojster zamenjal grelec? Če ga ni zna bit problem ,in bo treba vajo ponovit! Zaupaj mi koliko je računal, in koliko časa je delal?

Cveto, mi bi potrebovali čiščenje, ker me že 2 meseca zadeva kap, ko dobimo račun od Elektra ;-(( Ker luči pridno ugašamo, drugega razloga ne vidim kot boljer. Smo pa iz Gorenjske.

Pijejo vodo iz tuša? Misliš, iz bojlerja? Pa jim ne moreš dopovedati, da to ni ravno priporočljivo, pa tudi če ni rjasta? Kaj pa legionela?

Metka!
Jaz sem iz ljubljanskega konca, tako da sva malce daleč!

Kaj praviš Serena.

Dokler se ti tist mojster ni vsilil za čiščenje, ni bilo z bojlerjev nobenih problemov. Je grel v redu, voda je tekla čista, ti si mirno živela.

Zdej so pa kar naenkrat nastali stroški za čiščenje, bojler ne greje nič bolje kot prej, voda teče rjava,… delo in problemi… na koncu boš pa še nov bojler kupila.

Je tako ali ni?

je en pregovor.. ne popravljaj, kar ni pokvarjeno :-))

Megaboy, imaš dobro razvito filozofijo! Je pa res da je treba stvar gont dokler ne rikne!!! Ne diraj lava dok spava, a ne!!!

Hehe, več je vodnega kamna na stenah in priključkih, manj je možnosti, da bo bojler puščal in da ga bo rja prežrla :-)) Zna pa bit problem pri grelcu, ki bi se zaradi obloge pregreval in bi utegnil crknit. Ampak tam vodnega kamna ponavadi ni veliko.
Ne vem, ampak tako na oko bi ocenil, da je menjava grelca cenejša kot celotno čiščenje bojlerja.

No vsaka stvar pa postane enkrat dotrajana in bojler ni nobena izjema. Tud na tržišče prihajajo novejši, bolj sodobni modeli s točnejšimi nastavitvami temperature.

Žalostno je to da je kvaliteta čedalje slabša!!!

Se strinjam.
Prejšnji (Tiki) nam je doma zdržal po pripovedovanju sigurno tam okoli 40 let. pa smo ga zamenjali ob prenovi kopalnice, pa ne zato , ker je crknil temveč ker se je že barva luščila in rja udarila skoz barvo pa je bil grd. :-))
Dvomom, da bo novi zdržal pol toliko.

Vidiš mega boy, zato pa imamo tržni mehanizem! Da se vrti! Včasih so delali kvalitetno in funkcionalno, danes pa samo da je lepo! Globalno smo že v mlinu!
Ko sva ravno pri bojlerjih! Včasih so bili not pocinkani in ni ga boga da bi rjaveli!Ko je odslužil je prišel mojster ter ga odpeljal ter ga uparabil kot posodo kompresorja!

JA, maš prav, včasih je bila miselnost čisto drugačna.
Se mi včasih prav dozdeva, da so napravili celo znanost, da ti naprave delajo ves garancijski rok, potem pa naj čimpej crknejo, da kupiš nove.

Ja seveda, zadaj je cela mehanizacija ki samo to tuhta! Nič ni naključno!

Cveto, javljam se 100 let prepozno 🙂
Striček mi je spucal bojler za 40 eur, zamudil se je pa kar kakšno uro.. je bilo notri robe, kosi kamna za pol banje!!

Spoštovani g. Cveto,
imam eno vprašanje in sicer:
imam 120 l bojler domače izdelave (kombiniran) v njem imam 1000 w grelec, za katerega pa menim, da je šel rakom žvižgat saj je bojler star že 23 ali 24 let in še nikoli ni bil servisiran. Zanima me kako poteka menjava grelca (postopek) in še to – rad bi ob menjavi vstavil močnejši grelec cca 2200W.
Ali so dimenzije standardne in pašejo “navzkriž”?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Bogo

New Report

Close