Kdo sestavi prodajno pogodbo?
Pozdravljeni,
zanima me samo naslednje: ali je kakšno pravila, zakonska določba kdo je ta da sestavi prodajno pogodbo? Torej prodajalec sem jaz, zato predvidevam da sestavim pogodbo jaz oz. moj odvetnik (tako tudi želim)…kupec me pa prepričuje, da jo bo on sestavil ker je kao on kupec in ker je kupec on, potem pogodbo sestavi on???? Halo???? Čemu takšna naglica in želja, da bi sestavil pogodbo on in ne mi????
Hvala za odgovor, Edi
Če so resni kupci in je sicer vse OK, naj jo dajo sestavit oni, tvoj odvetnik naj jo pa pregleda in po potrebi dopolni. Ali pa se dogovorite obratno.
On (kupec) je nepremič. posrednik, ampak hiso bo kupil kot fizicna oseba. Hiso kupuje v bistvu za enega gospoda, ki je v denacionalizacijskem postopku in s tem gospodom smo se tudi mi vse zmenili…torej vse okrog cene ipd. Ta neprem. posrednik (kupec) k hisi sploh ni prisel. Imam pomisleke…najbrz bo zelel znizevati ceno…da bo pol, ko jo bo prodal temu gospodu iz denacional. postopka več zasluzil. Kaj menite? Na kaj je potrebno paziti v takih primerih?
Hvala, Edi*
uh, glej, če misliš, da ima svoje interese pri tem nakupu, vztrajaj, da pogodbo sestavi “tvoj” odvetnik, je sicer dodatni strošek, ampak bog pomagaj, ne govorimo o par tisoč evrih. Tu si ti definitivno bistveno šibkejša stranka. Cena je pa potrjena, ko podpišete pogodbo oz. predpogodbo in ko se izmenja ara. To je zagotovilo za obe strani, da bo posel sklenjen pod dogovorjenimi pogoji.
Forum je zaprt za komentiranje.