Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo si bo letos še lahko privoščil morje?

Kdo si bo letos še lahko privoščil morje?

Podivjana inflacija, prazne trgovine, lokali se zapirajo, stečaji se vrstijo, brezposelnost narašča, naraščajo vrste pred Rdečim križem, Karitasom in ljudskimi kuhinjami, biriči hodijo po deželi in mečejo iz stanovanj družine, ki ne zmorejo več odplačevati dolgov …

Kletni troli levakarski pa tukaj pišejo o dopustih, potovanjih, letovanjih, uživancijah in zajebancijah, kot da živimo v zlati dobi. A si res želite, da narodu zavre in bo počilo?

Moraš pogledat tudi drugo plat. Naročila, ki se kar vrstijo, folk, ki je z delom zaseden mesece vnaprej. Delo na daljavo, tudi za tuje firme. Programerji, računalničarji. Velik mladih, ki imajo bitcoine, vlagajo v trade republic itd. itn. Zadnjič mi je en rekel, da ima polno dela, poleg tega, da ima hišo, je sedaj kupil še stanovanje. Tip v srednjih letih. No, ne mi reč, da ni … Folk ima poslovne prostore. Oddajajo. Včeraj sem videla oglas, najem lokala za 4.000 € na mesec. Glej, ne bo nižal. Je poln. Če bo oddal, bo, če ne pa tut v redu.

Ja, in taki se potem pritožujejo, da imamo najdražjo elektriko v Evropi. Imaš denar in jo plačaj. Ti nikomur ne daš nič pod ceno, od elektrodistributerja bi pa zahteval, da ti špila socialno ustanovo.

Odgovor na objavo uporabnika
štimunga, 21.06.2024 ob 07:59

Ja, in taki se potem pritožujejo, da imamo najdražjo elektriko v Evropi. Imaš denar in jo plačaj. Ti nikomur ne daš nič pod ceno, od elektrodistributerja bi pa zahteval, da ti špila socialno ustanovo.

Čak mal, naj sprostijo in spustijo še tuje ponudnike na trg elektrike, pa da vidimo, imam hišo na Hrvaškem in vem po koliko je dol elektrika, vem tudi da je proizvodna cena v NEK 0,03 za kilowat, zakaj jo mora meni elektro prodajati po 0,15, to je petkratnik cene+ vse dajatve in davki ?

Mar ni to oderuštvo ?

Po tvoji logiki bi morali monopolisti folk kar skubiti do kosti ker pač folk ima, torej dajmo dokler jim ne zmanjka.

Kdo pa tebi tvoje storitve plačuje na tak način ?

Anonimno 10751, 21.06.2024 ob 08:06

Čak mal, naj sprostijo in spustijo še tuje ponudnike na trg elektrike, pa da vidimo, imam hišo na Hrvaškem in vem po koliko je dol elektrika, vem tudi da je proizvodna cena v NEK 0,03 za kilowat, zakaj jo mora meni elektro prodajati po 0,15, to je petkratnik cene+ vse dajatve in davki ?

Mar ni to oderuštvo ?

Po tvoji logiki bi morali monopolisti folk kar skubiti do kosti ker pač folk ima, torej dajmo dokler jim ne zmanjka.

Kdo pa tebi tvoje storitve plačuje na tak način ?

Kot sem rekel: taki, ki imate lokale, bajte, vikende, stanovanja oddajate, se tudi greste oderuštvo. In oderuštvu rečete “tržne cene”. Če komu kaj ne paše, ga nihče ne sili, a ne? No, tebe tudi nihče ne sili, da si priklopljen na omrežje.

Kdo?

120.000 slovenskih lastnikov vikendov na Hrvaškem, povprečno na hišo 4 osebe = 480.000 Slovencev.

Plus v predsezoni in posezoni  v povprečju  2-4 znanci, ali sorodniki teh lastnikov.

Recimo povprečno še trije taki. ki pokoristijo dve tretjini omenjenih vikendov (3 x 80.000) je še 240.000 dopustnikov na morju.

Se je treba znajti, vprašati, dati oglas.

Poznam 4 primere, ko ljudje ZASTONJ  ali napol zastonj (200€ mesečno + stroški) bivajo v vikendu Slovenca na Lošinju in to od oktobra do maja.

Kar je, mimogrede, izjemno pametna investicija.v zdravje…

Lastnik pa zadovoljen, ker se preko zime ne nabira vlag, ker nekdo vsak dan zrači.

Seveda govorim o inteligentnih upokojenih osebah, ne pa o novodobnih sužnjih tipa poso-kuča.

Torej se bo samo v HR morju namakalo preko 700.000 Slovencev, kakšna družina pa bo verjetno šla tudi v Italijo,  Grčijo,  Turčijo, Španijo…

Ampak avtor teme pravi: skoraj nihče ne bo šel na morje…

Tako je, če manipuliraš in pišeš napamet.

Edino to sem pa res opazila, da se zapirajo lokali in butiki…

zakonski par prišel domov po 10 dneh na otoku hr…  Sorodniki bili dva dni na hr., morje seveda… Drug teden grejo spet za 5 dni.. Vsi, ki jih poznam grejo na morje oz imajo že rezervirano..

avtor je itak SdS nora24tv kletni trol ki odpira vsak dan iste teme.. Ne poznam nobenega, ki ne gre na morje zarad finančnih težav…, a ja, vsi delajo in zaslužijo.., verjetno je tukej največji problem tistih, ki hodijo na morje.. ..

Ha ha … kletni troli levakarski je napisal avtor!!!! Pa to je neverjetno, kolk papagajščine premorejo desni intelektualci. Klet je na Trstenjakovi. Dvomim, da bi kdo od levih želel prestopiti njihiv prag. Ej, človek se do solz nasmeje.

Drugače pa, avtor, tisti, ki smo si v času delovne dobe kaj ustvarili, med drugim nepremičnino v Istri, hodimo tja. Svetujem, da pohitiš in tudi ti začneš razmišljati v tej smeri.

Ponosen desničar, 21.06.2024 ob 07:49

Podivjana inflacija, prazne trgovine, lokali se zapirajo, stečaji se vrstijo, brezposelnost narašča, naraščajo vrste pred Rdečim križem, Karitasom in ljudskimi kuhinjami, biriči hodijo po deželi in mečejo iz stanovanj družine, ki ne zmorejo več odplačevati dolgov …

Kletni troli levakarski pa tukaj pišejo o dopustih, potovanjih, letovanjih, uživancijah in zajebancijah, kot da živimo v zlati dobi. A si res želite, da narodu zavre in bo počilo?

Ponosen desničar, malo si zamešal zadeve v buči – kletne trole imate vi, desnjakarski “air head-i”. Glede dopusta pa: ne poznam nikogar, ki ne bi šel vsaj nekam, npr. na krajše potovanje, če že na morje ne. Kdor dela, kaj ustvari in si lahko celo privošči dopust.

Seveda to ne velja za lenuhe, zgube in klošarje tvoje sorte. Ne krivi zaradi svoje nesposobnosti drugih, ki gredo lahko na morje, če ti pač ne moreš.

Že bil dvakrat letos in še dvakrat grem – v čem je problem? Ja doma na kavčku sedet, vlečt socialko pa jokat po forumu pa ne gre. Vse so vam vedn drugi krivi.

star dec, 21.06.2024 ob 08:20

Kdo?

120.000 slovenskih lastnikov vikendov na Hrvaškem, povprečno na hišo 4 osebe = 480.000 Slovencev.

Plus v predsezoni in posezoni  v povprečju  2-4 znanci, ali sorodniki teh lastnikov.

Recimo povprečno še trije taki. ki pokoristijo dve tretjini omenjenih vikendov (3 x 80.000) je še 240.000 dopustnikov na morju.

Se je treba znajti, vprašati, dati oglas.

Poznam 4 primere, ko ljudje ZASTONJ  ali napol zastonj (200€ mesečno + stroški) bivajo v vikendu Slovenca na Lošinju in to od oktobra do maja.

Kar je, mimogrede, izjemno pametna investicija.v zdravje…

Lastnik pa zadovoljen, ker se preko zime ne nabira vlag, ker nekdo vsak dan zrači.

Seveda govorim o inteligentnih upokojenih osebah, ne pa o novodobnih sužnjih tipa poso-kuča.

Torej se bo samo v HR morju namakalo preko 700.000 Slovencev, kakšna družina pa bo verjetno šla tudi v Italijo,  Grčijo,  Turčijo, Španijo…

Ampak avtor teme pravi: skoraj nihče ne bo šel na morje…

Tako je, če manipuliraš in pišeš napamet.

Zračenje se reši elegantno z rekuperacijo, z aplikacijo spremljaš vlago in vklopiš rekuperator . Ne rabiš imeti ljudi notri , da ti zračijo, ker nikoli ne veš kakšne ljudi dobiš.

Rekuperator, 21.06.2024 ob 09:09

Zračenje se reši elegantno z rekuperacijo, z aplikacijo spremljaš vlago in vklopiš rekuperator . Ne rabiš imeti ljudi notri , da ti zračijo, ker nikoli ne veš kakšne ljudi dobiš.

lej, če oddajaš apartma az dve osebi za 80€ na dan, dobiš julija in avgusta v žep 4800 evrov.

V septembru spustiš na 50 evrov, pa je še dodatnih 1500€. Skupaj torej 6300 evrov.

Ti pa o rekuperaciji, računalniškem upravljanju hiše iz Slovenije z aplikacijo, talnem ogrevanju, satelitsko vodenem namaknju trte pred hišo…

Jao.

Pa tudi to še nisi slišal, da se da ljudi preveriti. Ali/in vzeti za prvič kavcijo recimo 1500 evrov…

star dec, 21.06.2024 ob 09:46

lej, če oddajaš apartma az dve osebi za 80€ na dan, dobiš julija in avgusta v žep 4800 evrov.

V septembru spustiš na 50 evrov, pa je še dodatnih 1500€. Skupaj torej 6300 evrov.

Ti pa o rekuperaciji, računalniškem upravljanju hiše iz Slovenije z aplikacijo, talnem ogrevanju, satelitsko vodenem namaknju trte pred hišo…

Jao.

Pa tudi to še nisi slišal, da se da ljudi preveriti. Ali/in vzeti za prvič kavcijo recimo 1500 evrov…

Govor je o tem da zastonj oddajo, da nekdo zrači čez zimo. Na to sem odgovorila, da je rešitev rekuperator. Vlaga je najhujša dva meseca, decembra, januarja, zato takrat vklopimo  rekuperator in nimamo vlage. Oktobra ni vlage. Da bi pa iskali upokojence da zastonj bivajo tista dva kritičn maeseca, takrat nobenega morje ne zanima. Marca in aprila pa ni več vlage, že februar je ok ker se začne burja. Mi imamo stanovanje ki ga koristimo zase, ne oddajamo.

Pri nas pa vedno prek zime pustimo na kup odprta okna in zaprta polkna, nastavimo dva lovilca vlage in to je to. Z vlago ni nobenih težav.

Oddajamo hiše ne, ko smo tam, kdaj dobimo kake pardnevne obiske, drugače sem tam ali jaz ali pa se sestra z družino ali pa je hiša prazna.

Moji starši recimo grejo vsako leto na morje za 10 dni, 2 x na leto za 7 dni v toplice. Pa sta na minimalcih. In desnjakarja. Nič podarjeno. Tko da ne mi.

nisem ne desničar ne levičar, pa sem ravno zaradi stečaja podjetja zgubila službo.. in ne-morje pač ne bo.

Nina586, 21.06.2024 ob 08:27

Edino to sem pa res opazila, da se zapirajo lokali in butiki…

To je pa res, veliko malih trgovin se zapira in lokalov. Preveč je konkurence , ne morejo vsi preživeti

Naša družina je lansko leto preskočila morje. Za letos še ne vemo.

Inflacija in draginja požreta vse prihranke.

Za tistih 120.000 lastnikov vikendov na Jadranu pa itak nikoli ni bilo problema. Pa javni sektor tudi dobro shaja.

Kakšno morej neki! Letos je že taka revščina, da bo komaj za McDonaldsa.

itak774, 13.04.2025 ob 15:05

Kakšno morej neki! Letos je že taka revščina, da bo komaj za McDonaldsa.

Mi smo sedaj prišli z Istre, vam povem kolona od ipsilona do avtoceste, huje kot v sezoni. Tako ,da eni gremo in bomo še  šli…

Zvarek, 21.06.2024 ob 09:00

Že bil dvakrat letos in še dvakrat grem – v čem je problem? Ja doma na kavčku sedet, vlečt socialko pa jokat po forumu pa ne gre. Vse so vam vedn drugi krivi.

Jaz tudi že 3x,pa bom se sla. Delat je treba ne pa samo stokat.

Če si kdo želi morja, vedno lahko najde ugoden app, ampak ljudje jamrajo, kako bi šli na morje,pa je predrago,  gledajo pa le mobilne hiške čist ob plaži ker oni ne bodo šli v app 500 m stran ki je 3 x cenejši.

Mesečna stopnja anketne brezposelnosti 3,3 % Mesečna stopnja anketne brezposelnosti je bila po eksperimentalnih ocenah januarja 3,3-odstotna, za 0,1 odstotne točke nižja kot mesec prej in za 0,2 odstotne točke nižja kot pred enim letom

https://www.ess.gov.si/partnerji/trg-dela/trg-dela-v-stevilkah/stopnja-registrirane-brezposelnosti/

2006 ko je bil gospod janša pri koritu – 10,1
2013 ko je bil isti gospod pri koritu – 13,6

Mi se bomo letos  razne dopuste šli za manj časa in skromneje. Podobno sodelavci in večina znancev. Vikenda nimamo, da bi pa k nekomu hodili oziroma ga prosili, pa ne bi. Se ne bi dobro počutila v tujem stanovanju.

New Report

Close