Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo služi na račun staršev v vrcu?

Kdo služi na račun staršev v vrcu?

Jaz vem.
Naša dela od pol sedmih do pol treh. To leto, ko po 4 ure dela kot vzgojiteljica, 4 ure pa je nekaj drugega v drugi enoti. Prejšnja leta je imela drseči čas od pol šestih do pol devetih + 7,5 ur dela. Potem pa dva do trikrat tedensko popoldne še enkrat v vrtec, da se “noter prinese” tiste pol ure, ki vsak dan manjka. In ne, ne sme se tam počakat, je treba domov in potem nazaj. Popoldanske aktivnosti obsegajo malo morje različnih stvari, od govorilnih ur, roditeljskih sestankov, predavanj za starše, na katerih morajo biti tudi vzgojiteljice, pa seminarje in izobraževanje za vzgojiteljice, službeni aktiv (karkoli naj bi to že pomenilo), na katerem rešujejo tekoče težave, obenem pa ravnateljica želi še dodatne prostovoljne aktivnosti, ki se ne vštevajo v sklop ur. Zagotovo sem še kaj izpustila (npr. dan odprtih vrat in spomladanske igre v soboto).

Je še tako idealno?

Mene pa moti, da dela cel kup vzgijiteljic brez diplome ali pa je njihova izobrazba xy. Tukaj ni mišljena praksa, pač pa redno delo. Torej delajo brez izkušenj in to ni več tako kvaliteten kader kot bi si kdo mislil. Pa da ne omenjamo študentskega dela, ki je brez regresov,… Ko je kolegica delala v vrtcu za določen čas, so jo prav tako dali na borzo za kakšne praznike, po preteku teh pa je lahko prišla nazaj v službo,…
Naš vrtec ima tudi same stare igrače, pa okna že tudi niso bila popravljena zadnjih 20 let in še bi lahko naštevali do onemoglosti. No, saj sesednjega so porušili, se je očitno že bolj splačalo kot popravljati. To vse pove.
Ima Ciklamca po moje kar prav. Bi rekla, da se najbolj “bunite” tiste, ki imate dokaj zastonj vrtec- oprostite, ampak to je dejstvo. Jaz ga plačujem zelo zelo drago in mi za ta denar ne predstavlja nekega super dobrega izbraževanja. Je pa res, da je odvisna kvaliteta v veliki meri od sposobnosti ravnateljice.

Jaz vem.
Naša dela od pol sedmih do pol treh. To leto, ko po 4 ure dela kot vzgojiteljica, 4 ure pa je nekaj drugega v drugi enoti. Prejšnja leta je imela drseči čas od pol šestih do pol devetih + 7,5 ur dela. Potem pa dva do trikrat tedensko popoldne še enkrat v vrtec, da se “noter prinese” tiste pol ure, ki vsak dan manjka. In ne, ne sme se tam počakat, je treba domov in potem nazaj. Popoldanske aktivnosti obsegajo malo morje različnih stvari, od govorilnih ur, roditeljskih sestankov, predavanj za starše, na katerih morajo biti tudi vzgojiteljice, pa seminarje in izobraževanje za vzgojiteljice, službeni aktiv (karkoli naj bi to že pomenilo), na katerem rešujejo tekoče težave, obenem pa ravnateljica želi še dodatne prostovoljne aktivnosti, ki se ne vštevajo v sklop ur. Zagotovo sem še kaj izpustila (npr. dan odprtih vrat in spomladanske igre v soboto).

Je še tako idealno?[/quote]
Ne, za tvojo vzgojiteljico ni idealno. Po tvojem opisu sodeč dela namreč
od pol sedmih do pol treh – torej 8 ur, + 4 ure v drugi enoti = 12 ur.

Nato še popoldanske aktivnosti (govorilne ure imajo naše vse od prve do zadnje zjutraj ali od 11.00 do 13.00. Kar se tiče službene aktive imajo dopoldne oz ob 11.30, ko imajo otroci kosilo in gredo potem spat.). Torej, popoldanske aktivnosti, ki po tvojem opisu sodeč trajajo na mesec cca. 20 ur, kar znaša na teden cca 5 ur.

Torej 12 ur na dan plus 5 ur na teden = 13 ur na dan.

So pa res reve, te vaše vzgojiteljice – delajo skoraj dva delovnika za eno plačo.

Raje bi scer uporabila kak sočen domač izraz, tako bom pa samo rekla, ne hecaj se.

Jaz vem.

Je še tako idealno?[/quote]
Ne, za tvojo vzgojiteljico ni idealno. Po tvojem opisu sodeč dela namreč
od pol sedmih do pol treh – torej 8 ur, + 4 ure v drugi enoti = 12 ur.

Nato še popoldanske aktivnosti (govorilne ure imajo naše vse od prve do zadnje zjutraj ali od 11.00 do 13.00. Kar se tiče službene aktive imajo dopoldne oz ob 11.30, ko imajo otroci kosilo in gredo potem spat.). Torej, popoldanske aktivnosti, ki po tvojem opisu sodeč trajajo na mesec cca. 20 ur, kar znaša na teden cca 5 ur.

Torej 12 ur na dan plus 5 ur na teden = 13 ur na dan.

So pa res reve, te vaše vzgojiteljice – delajo skoraj dva delovnika za eno plačo.

Raje bi scer uporabila kak sočen domač izraz, tako bom pa samo rekla, ne hecaj se.[/quote]

Morda sem se jaz malo nerodno izrazila, morda si pa ti površno brala, pa je prišlo do nesporazuma. Naša vzgojiteljica dela po 8 ur dnevno (od tega je 4 ure vzgojiteljica v eni enoti, 4 ure pa dela na drugem delovnem mestu v drugi enoti). Poleg tega ima tako kot ostale vzgojiteljice še popoldanske aktivnosti (aktive, govorilne ure, …), ki jih nikoli ne opravljajo med delovnim časom. Te ure tiste, ki normalno delajo manj kot 8 ur, doprinašajo v mesečno kvoto ur, kar pa je teh ur več, jih koristijo poleg dopusta.

Ne rečem, da so reve, ampak za tiste, ki imajo doma še majhne otroke, ni prav nič prijetno, tolikokrat biti od doma še popoldne.

Me veseli, da si se zadržala in nisi neupravičeno uporabila sočnega domačega izraza :))

No, prav.
Sicer pa sploh nisem trdila, da malo delajo, vem, da se trudijo in jih spoštujem. Trdim samo, da so vrtci predragi.

New Report

Close