Kdo so gaserji?
To glede limk to sem jaz tudi slisala (od hcere) pa mi ni slo v buco o cem govori. Pol pa le dojamem in ji recem ajde bjezi mala to so obicne cefurke, kakve limke bolan, polna ljubljana jih je, vse peglane kose ali v zategnjenem visokem copu, umetne trepalnice, dolgi umetni nohti- drakula bi jim zavidal, pajkice, supergice, boss in gucci majcke… Ma daj kaksne limke, reci cefurkice, da bom razumela.
hmmmm…a pajkice in viso čop praviš. To pa imajo moje punce tudi ponavadi oblečeno v šolo. Imajo dolge lase do riti in jih spenjata v visok čop (nizek jima sploh ne paše), potem pajkice tiste malo debelejše podložene iz lidla (ne tiste za nagzeno ritjo – ni šans) in prek en dolg vrečat pulover skoraj do kolen – ena od hip hip kluba, druga od košarkaškega kluba. A sta limke? Bog ne daj. Šminkata pa se ne. 7 in 9 razredred.
Smo imeli pa fajt zaradi copat v šoli, ker sta hotele šlapače in enkrat je tavečja hodila naokoli z belimi košarkaškimi zokni potegnjenimi preko pajkic. Ampak, ko je morala od doma si jih je popravila pod pajkice.
krnekaj854, 03.04.2023 ob 08:42
hmmmm…a pajkice in viso čop praviš. To pa imajo moje punce tudi ponavadi oblečeno v šolo. Imajo dolge lase do riti in jih spenjata v visok čop (nizek jima sploh ne paše), potem pajkice tiste malo debelejše podložene iz lidla (ne tiste za nagzeno ritjo – ni šans) in prek en dolg vrečat pulover skoraj do kolen – ena od hip hip kluba, druga od košarkaškega kluba. A sta limke? Bog ne daj. Šminkata pa se ne. 7 in 9 razredred.
Smo imeli pa fajt zaradi copat v šoli, ker sta hotele šlapače in enkrat je tavečja hodila naokoli z belimi košarkaškimi zokni potegnjenimi preko pajkic. Ampak, ko je morala od doma si jih je popravila pod pajkice.
Definitivno limke. Ti pa se trudiš jim uničiti mladostniško identiteto.
Hec hec hec
In pol se cudte da vas slovencov noben ne mara. No jst sm slovenka,ampak …
Se bere ljubosumje od tipov grdih prot juznjakom.
Zenske na splosno ful palijo na juznjake,vizualno ne ds bi se z njimi porocile npr in to vas tko razjezi da brezveze.
Samo to dozivis ssmo pri tipih k so grdi in to drzi 100% najvec anti “cefurjov” dozivis na forumih,klepetih itd.
Bogi bogi
ahahahaa, 03.04.2023 ob 11:12
Sem zelo z zanimanjem prebrala te objave, pa še vedno ne vem. Kdo so gaserji?
Saj imaš v uvodnem sporočilu link do novice in tam klikni na video, kjer novinarka sprašuje mladostnike na Prešernovem trgu v Ljubljani.
.https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/popkultura/kdo-se-boji-gaserjev/663439
dolgolaskica, 03.04.2023 ob 11:12
In pol se cudte da vas slovencov noben ne mara. No jst sm slovenka,ampak …
Se bere ljubosumje od tipov grdih prot juznjakom.
Zenske na splosno ful palijo na juznjake,vizualno ne ds bi se z njimi porocile npr in to vas tko razjezi da brezveze.
Samo to dozivis ssmo pri tipih k so grdi in to drzi 100% najvec anti “cefurjov” dozivis na forumih,klepetih itd.
Bogi bogi
ne vem če se kdo od nas sekira zarad tega. Kolkor razberem gre za čapce, ki so po definiciji najbolj plitkih ljudi. Flok ki zmeče večino dnarja za znamke, ni nevem nekaj oh in sploh.
Starši se morate vprašati od kod je mladina prevzela vzorce in trende oblačenja, če sploh lahko govorimo o trendu?
Nisem v letih, da bi bil preveč na tekočem, ampak tako na grobo, lahko ocenim stanje.
1. Medijska pozornost Kardašianke in podobnih influencerk, ki so v jurišu na raznih družabnih omrežjih in TV postajah.
2. Videospoti psevdo-domačih “pop-zvezdniko” aka Senidah, Magnifiko, Čale Sale…, v katerih se propagira odvraten okus oblačenja
3. … verjetno pe kaj pa se ne spomnim.
Sprehajal sem se po vseh mestih bivše SFRJ in nisem zasledil limk in gaserjev. V Zagrebu, Beogradu, Banja Luki je mladina oblečena zelo dostojno.
Rdecelaska, 03.04.2023 ob 11:51
joj…od kdaj zenske palimo na juznjake…mogoce tle gor tebi podobni. Ne poznam slovenke,ki pali na juznjake…se manj da so poricene…ne nabijaj in ne sanjaj,ce si ti…ne delaj si utvar,da dobis kaksno slovenko…mogoce kaksno glupaci…in to se ve…kje se te nahajajo
…za avtorja..dolgolaska
,,porocene”..popravek
Kolikor je menj znano, gre za mladino, ki je mesane al pa celo povsem slovenske nacionalnosti. Furajo nek kvazi fensi image, u resnic vse ponarejeno in ceneno. Pogovarjajo se v nekem slengu, ki je mesanica slovenscine, srbohrvascine ni anglescine, s povdarkom trdega L. Skratka kr neki. Dobr pa po navad ne znajo nobega ob vseh teh jezikov. Poslusajo turbo balkansko ceneno glasbo in oponasajo stil teh kvazi “umetnikov”. V glavnem neka bv fora oponasati “zvezde balkana”, da ti kar slabo rata. Mamo dva komaj še najstnika in na sreco se ju ni prijelo. Mamo svoje mnenje o teh traparijah in mulca kot kaze tud.
Ma saj gre za vedno iste pojave, samo poimenovanja se razlikujejo.
Pri nas v (80-tih) so bili “šminkerji”, ravno tako pač večinoma južnjaki, ki so padali na disko glasbo, nosili špičake, si zalizovali lase nazaj itd.
Zdaj se jim reče pač gaserji, jaka muda. Par modnih novosti imajo, to je vse, ostalo je isto kot pred leti.