Kdo spremeni podatke ob prenosu lastništva?
Potrebujem informacijo, sem iskala v iskalniku, pa mi ni uspelo najti.
Kdo ob prodaji/nakupu stanovanja sporoči spremembo podatkov o lastniku institucijam, kot so vodovod, elektro…?
Kolikor imam v spominu, to naredi kupec, se motim?
Ko sem stvari urejala jaz, sem kot prodajalka uredila sama oziroma skupaj s kupcem. Na elektro sva šla skupaj, na rtv sem šla sama (ker v bistvu prenašaš tv in s tem obveznost plačevanja prispevka). Ostale (upravljalec, voda, ponudnik telefona, kabla…) pa sem obvestila pisno, zraven pa priložila kopijo pogodbe.
Zakaj jaz kot prodajalec? Ker če kupec ne uredi – kam bo pa prišel račun? na moje ali njegovo ime?
Ja, res je. Točno tako potekajo prepisi v praksi. Res pa je, da lahko te stvari uredi tudi kupec.
Vse sem uredila jaz kot prodajalka, za vsak slučaj. Za telefonski in kabelski priključek v dogovoru s kupci (kabelski operater je zaračunaval vnovični priklop), tudi upravnika sem o spremembi lastništva in št. članov obvestila jaz.
Pozdravljena!
Spremembo lastništva pri dobaviteljih energije, ipd je najbolje, da stranki s primopredajnim zapisnikom (stanja števcev, …) in prodajno pogodbo uredite skupaj.
V določenih primerih, vendar ne v vseh, lahko to uredi tudi kupec sam.
Običajno pa z dopisi, seveda z pooblastilom, ki ni potrebno, da je overjeno, le-to urejamo posredniki.
Lep pozdrav!
Bojan
Forum je zaprt za komentiranje.