Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo ve? – dohodnina

Kdo ve? – dohodnina

Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje. Živim s starši in sinom. Prejemam socialno pomoč, ker me starši niso več dolžni preživljati. Lani sem oddala svojo dohodnino, letos pa ne presegam tistih približno 600.000 in mi je baje ni treba oddat. Ali me lahko vpiše mama v svojo napoved? Oz. če ne, kam gre tista plačana akontacija dohodnine od mojih honorarjev?
Hvala.

oddaj dohodnino, da dobiš akontacijo vrnjeno

A ziher? Potem je tole malo čudno zapisano.

Napovedi za odmero dohodnine zavezancem (rezidentom) ni treba vložiti v dveh primerih:

1. če njihovi dohodki v letu 2006, od katerih se plačuje dohodnina, niso presegli 604.330 tolarjev,

Hvala, sem šla gledat lansko odločbo. Sicer ne vem koliko je bil cenzus lani, samo zmedlo me je, ker sem imela lani poleg honorarjev, še študentsko delo in nekaj obresti. Pa VIDO sem vprašala in dobila zgornji odgovor. Ampak predizpolnjenega pa ne dobim, a ne?

hej veš kje dobiš pravi odgovor
1. po telefonu pokliči na najbližjo davčno izpostavo, običajno so toliko prijazni, da ti to povedo
2. napiši na e-mail in počakaj par dni.
jaz imam iz obeh točk dobre izkušnje in odgovore.

ni treba, če pa so plačali med letom akontacijo davka, pa lahko vložijo in bodo dobili vrnjeno

Marija a. ti je lepo odgovorila. Ni ti treba izpolnit, če pa bi akontacijo rada nazaj (in ne vem, zakaj je ne bi), jo moraš izpolniti. Tako je bilo tudi že prej.

New Report

Close