Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Kdo vse na civilni in cerkveni, kdo na ohceti?

Kdo vse na civilni in cerkveni, kdo na ohceti?

Moj bodoči mož me prepričuje, da so na civilnem in cerkvenem delu samo ožja žlahta, pa potem na ohceti zvečer vsi, jaz pa trdim, da so na civilnem in cerkvenem delu vsi + tisti, ki niso zvečer na ohceti, na ohceti pa žlahta, ožji prijatelji, …

Kaj je res?

Moje mnenje je tako, povabita tiste, ki si jih zelita, da so prisotni ta dan z vama, saj je samo enkrat v življenju, Ta čudna pravila ločevanja ljudi meni ne odgovarjajo, pri svoji poroki sem naredila selekcijo in povabila le tiste, ki sem si jih želela tisti dan imeti ob sebi, ostali pa še danes hodijo z dolgimi nosovi.

Tudi vama bo veliko lepše, če bosta imela ob sebi vse polno ljudi, ki jih imata rada, odločitev je pa vajina.
Razmislita temeljito in se odločita, tukaj popravnih izpitov ni!! Mislim, da tega dne ne moreš ponoviti

Logično bi bilo povabiti vse na civilno in cerkveno, saj to te nič ne stane, če že nimaš vseh povabljenih na večerno rajanje.

pri nama je bilo tako, da so bili na sam obred povabljeni vsi skorej k jih poznava..recimo sosedje, prjatli, žlahta, sodelovci, znanci in oh in sploh…pol zvečer na ohceti pa samo žlahta in najboljši kolegi…

Pri nas je pa tako, da se na civilno in cerkveno ne vabi. Povabljencem na ohcet itak daš vabilo in na njih piše, kdaj je cerkvena in kdaj civilna. Pri nas je tudi nenapisano pravilo, da razen izjemoma, naj se ne bi šlo samo na ohcet, ampak vsaj na en obred.
Glede prijateljev, znancev in ostalih, ki pa niso povabljeni na ohcet, je pa ponavadi tako, da tisti, ki želi priti na obrede, bo ali vaju vprašal kdaj je kaj ali se bo pa pozanimal pri kom drugem.

Pri nama nismo vabili nikogar nikamor, razen povabljenih na ohcet, pa ti povem, da je bilo na magistratu kar tesno, ker so prišli prijatelji, znanci, sodelavci,…….

ja sej midva tut nisva vabila vse pisno, ampak kr tko, ustno k so prašal, al pa so jih drugi povabil, starši recimo

Ponavadi se vabi na civilno ali cerkveno vse tiste, ki jih mislis povabiti in tiste, ki bi imeli dolge nosove. To je njihova stvar, ce jih imajo. Ne se prevec obremenjevati s tem. Jih je lahko tudi 1000, ce to dopusca prostor.

Glede ohceti. Odvisno, koliko ste financno podmazani. Lahko povabite vse, lahko pa samo ozjo druzino. Jaz bom povabila prijatelje in le najozjeo druzino. Tiste, s katerim bi prezivela najlepsi dan .

Lep dan, Petra.

jaz ne maram ločevanja, ker povabilo samo na uradne obrede izgleda, kot da ljudi postaviš pred dejstvo, da ti morajo prinesti darilo, “v zameno” pa ne dobijo nič, niti večerje, če smo malo grobi.

midva sva povabila vse na vse obrede in pol na veselico. unim z dolgimi nosovi pa ne nameravam pojasnjevati najine odločitve.

New Report

Close