Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdor ve???

Kdor ve???

Pozdravljeni!

Prosim lepo, če mi kdorkoli pomaga, podati mi nasvet.

Jaz sem imela lečečo zdravnico, ker se je ta moja zdravnica preselila in normalno, da ne morem se tako daleč voziti.
Najdila sem drugo zdravnico, ki mi sploh ni všeč, ker je bolj tako zadrta itn. Ali lahko jaz vzamem moj karton in se prestavim k drugemu zdravniku?

10000000x vam hvala za nasvet.

lp, Minka

Seveda lahko, zato pa so “osebni” zdravniki.

Jala milijonkrat ti hvala!

Jaz sem pa slišala, da obvezno moraš imeti zdravnika 1. leto, da lahko greš k drugemu zdravniku. To me je spravilo v dvome?

lp, Minka

IZBIRA IN ZAMENJAVA OSEBNEGA ZDRAVNIKA
Potrošnik si prostovoljno izbere osebnega zdravnika in zdravstveni zavod. Izvajalci morajo na vidnem mestu objaviti seznam zdravnikov, ki si jih zavarovane osebe lahko izberejo za svoje osebne zdravnike. Na takem seznamu pa morajo biti poleg imen tudi podatki, če je kdo od zdravnikov morebiti specializiran za posamezno dejavnost, ter dnevne, tedenske in mesečne razporeditve delovnih dolžnosti. Potrošnik lahko zamenja izbranega osebnega zdravnika praviloma po enem letu, ne da bi moral za svojo odločitev navesti razlog. Zamenjava se opravi tako, da pri svojem zdravniku dvigne svojo listino o izbiri in jo izroči novemu izbranemu zdravniku. Potrošniki pogosto pričakujejo, da jim bodo izročili tudi njihovo medicinsko dokumentacijo, vendar pa se izmenjava te dokumentacije praviloma opravi po pošti, nikakor pa jo ne more k novemu zdravniku odnesti sam potrošnik. Seveda pa pravilo, da lahko zamenjate osebnega zdravnika po enem letu, ne bo veljalo takrat, ko med pacientom in zdravnikom nastanejo nesporazumi in nesoglasja. V takem primeru bo do zamenjave prišlo prej. Če se zdravnik s takšno zamenjavo ne strinja, odloča o tem zdravniška komisija. Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja določajo še nekaj primerov, ko lahko pride do zamenjave osebnega zdravnika.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Draga Lola

Hvala ti za tvoj čas, ki si namenila zame.

Vesela sem, da sedaj vem nekaj več. Jaz, ko sem vzela mojo kartoteko, sem sama nesla k drugemu zdravniku.
Kartoteko lahko neseš sam, ali pa ti jo pošljejo, če jim poveš, da naj pošljejo tvojo kartoteko, tem in tem zdravniku.

Jaz sem tako naredila, da sem vzela moj karton takoj.
Mene samo muči to, ker sem slišala, da obvezno moraš biti 1. leto pri istemu zdravniku, da potem lahko se prestaviš k drugemu zdravnika…? A je to res?
Joj kako pogrešam svojo zdravnico, ker ona ve, vse moje težave.

Samo to me muči.

Lep pozdrav, ter veliko sreče v novem 2005 letu!
Mimika

Ojla, Mimika!

Če med teboj in izbranim zdravnikom ni zadovoljstva in primernega odnosa na relaciji zdravnik – pacient smatram, da lahko pred iztečenim enim letom izbereš drugega zdravnika. Tako sem jaz razumela zgornje besedilo.

Srečno!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Seveda lahko!

Ojla ženskice, hvala vam. Zopet sem šla nazaj k moji bivši zdravnici, pa čeprav je 20km. proč.

New Report

Close