Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kefir

Kefir

Kater kefir je dober oz. najbolj naraven – tak ki ga dobiš pripravljenega v trgovini?

Jaz kefir kupim v mercatorju tak zeleni v lončku, mislim da 200 ml, koliko se spomnim je Vindija.
Full je dober, dobrega okusa in zelo dobro mi vpliva na prebavo.

Mlekarna krepko je edina, ki dela po tradicionalni recepturi, torej da delajo s kefirjevimi zrni, ki dan dva morajo biti v mleku, in to je pravi kefir.
Kakšen postopek imajo druge mlekarne, niti ne vem, ampak verjetno temu dodajajo neke snovi, ki sam postopek pohitrijo.

Krepki suhec – ta zmaga!!!

Meni je zelo všeč TUŠEV – njihova blagovna znamka, cena za lonček 0,40 eur.

Mislim da mlekarna krepko dela tudi za spar blagovno znamko – kefir, in je precej cenejši, vsebina pa ista.

Meni pa je še boljši od kefirja gorički jogurt, ki se ga dobi samo v tušu.

Kefir si je popolnoma enostavno narediti doma, kefirjeve gobice pa so lj udje pripravljeni odstopiti, če le malo pobrskaj po spletu ali povprašaj v krogu ljudi, ki jih poznaš.

Pozdravljeni,

Mlekarna Krepko izdeluje kefir iz pravih kefirjevih zrn in je edina specializirana mlekarna v Evropi za izdelavo kefirja na tradicionalen način iz kefirjevih zrn.

Zanimivo zgodbo o Kefirju si lahko preberete na naši spletni strani:
http://www.mlekarna-krepko.si/o-mlekarni-krepko/zgodba-o-mlekarni-krepko/

Mlekarna Krepko - Matjaž Za pregled vseh izdelkov Mlekarne Krepko vas vabimo, da obiščete našo spletno trgovino http://www.ekokrepko-spletni-butik.si/

Kako pa poteka sam izdelava kefirja? Torej v Mlekarni krepko je ta postopek malo bolj dolgotrajen, torej rabi 1-2 dni da se kefir naredi….? Kako pa potem ostali izdelujejo kefir, v čem je razlika? Hvala.

Pozdravljeni, bistvena razlika je v tem, da v Krepko izdelujemo kefir iz kefirjevih zrn, to je živa kultura kefirjevk.

Spodnje in še več si lahko preberete na naši spletni strani pri pogostih vprašanjih na povezavi:

http://www.mlekarna-krepko.si/kefir/pogosta-vprasanja/

Kakšna je posebnost kefirja Mlekarne Krepko?

Kefir lahko izdelujemo na več načinov. Postopki izdelave kefirja se razlikujejo predvsem v obliki uporabe starter kulture. Za izdelavo kefirja se lahko kot starter kultura uporabi kefirna zrna ali pa liofilizirane oblike cepiva. V industriji danes prevladuje uporaba liofiliziranih oblik cepiva, predvsem zaradi enostavne uporabe, cenejšega tehnološkega postopka in obsežnejše proizvodnje. V Mlekarni Krepko pa proizvodnja kefirja poteka na tradicionalni način, z uporabo kefirnih zrn in je ena redkih mlekarn, ki proizvajajo kefir na ta način. Kefir narejen s pomočjo liofiliziranih starter kultur vsebuje samo najpogostejše bakterije in kvasovke, ki so prisotne v kefirnih zrnih in ne celotnega možnega spektra. Okus napitka pridobljenega po tej poti, je podoben okusu kefirja, proizvedenega po tradicionalnem postopku. Vendar se brez kultiviranja tradicionalnih kefirnih zrn, številne naravne snovi, ki jih proizvajajo in sproščajo v medij le kefirna zrna, ne nahajajo v končnem komercialnem izdelku (npr. vodotopni polisaharid kefiran). Poleg tega v kefirju, pripravljenemu iz liofiliziranih kultur, manjkajo številni med seboj soodvisni zaščitni faktorji, s katerimi se dokazano zavira razvoj patogene mikroflore v črevesju.

Lep dan

Mlekarna Krepko - Matjaž Za pregled vseh izdelkov Mlekarne Krepko vas vabimo, da obiščete našo spletno trgovino http://www.ekokrepko-spletni-butik.si/

New Report

Close