Najdi forum

Pozdravljeni!

Že nekaj časa se trudim dobiti glivice kefirja. Zelo bi bila vesela, če bi mi jih bila katera pripravljena poslati po pošti, seveda na moje stroške. Bila bi zelo, zelo vesela.

Za naslov se bova dogovorili preko elektronske pošte, svoj e-naslov pa bom sporočila kasneje, če se bo katera odzvala.

Pa še nekaj me zanima: ali mogoče kdo pozna (mogoče se bom neumno izrazila, ker sem samo enkrat bežno slišala za zadevo) japonsko gobico, ki se pripravlja na podoben način kot kefir in ima zelo zdravilne učinke?
Tudi če ima kdo izkušnje s tem, bi prosila, če mi lahko napiše kaj več o stvari.

Lp,
Bojana

Jaz imam in večkrat komu oddam mlečno kefirjevo gobico. Je bele barve, sluzasta, obliko ima res kot gobica-medvedje tačke, s časom raste, tako da jo je potrebno deliti. Daje se v surovo ali kuhano mleko, približno v 24 urah se naredi kefir, podobno jogurtu. Dovolj je ena, za noht velika gobica.
Vem, da obstajajo še silikonske kefirjeve kroglice. Menda so drobne prozorne kroglice, hitro se množijo. Dajejo se v navadno vodo, naredi se nekakšen kefirjev sok kot osvežilna pijača. Dovolj je menda 6 žlic kroglic.
Gobico imam, če te zanima, se oglasi, sem iz Kranja (ponudba velja še za koga drugega, saj gobica tako ali tako raste). Kroglic nimam.
Lp Tora

Pozdravljena, Tora!

Ali bi se dalo, da mi pošljete po pošti, tako kot sem napisala. Če je, mi prosim pišite na naslov:

bojanakirn@yahoo.com

Lp,
Bojana

Ne vem zakaj je kafir zdravilen in v katere namene se uporablja. Zanima me predvsem oblika kefirja, ki raste (na) v vodi? Prosim, če mi lahko kdo razloži.

Hvala za odgovor!
Pozdrav!
Urša

Za “vodni” kefir ne vem. O “mlečnem” kefirju je veliko napisanega na spletni strani
http://www.kele-kele.si/prednosti.html. To je sicer spletna stran mlekarne Krepko Laze, ki kefir izdeluje in prodaja.

New Report

Close