KEFIR???

prosim, če mi na moj e- mail naslov pošljete recept kako pripraviti čaj s tibetansko gobo. kaj zdravi??
hvala za razumevanje, lp
julija

Jaz imam eno vprašanje glede kefirja. Na tej strani kaže, da naj bi zgledal kefir po 8 urah takole:
[img]http://1.bp.blogspot.com/-nkOUNW-urjw/T-XZkWQiRrI/AAAAAAAAEMY/HI8FZsgPzcg/s320/2012-06-23+16.50.59.jpg[/img]
Zrna so splavala na površje, sirotka se je že začela ločevati. Tega pri meni ni, tudi če pustim 24 ali več ur. Je mogoče razlog v temu, da imam premalo zrnc? Dobi pa napitek po 24 urah kremasto strukturo in rahlo kisalkast okust. Delam kaj narobe?

Kaj se sploh matraš to delat. V Spinu maš pol litra kefira za 65 centov.

Tisto zelo verjetno sploh ni pravi kefir. Edino mlekarna Krepko proizvaja kefir na tradicionalen način iz kefirjevih zrnc. Takšen kefir ima mnogo več dobrih bakterij. Lonček bio kefirja od lekarna Krepko pa stane blizu 1€. Želim pa delat iz kokosovega mleka, samo moram prvo ugotovit kako se naredi pravi kefir iz mleka. Ker se mi zdi da ta moj kefir ni to kar bi moralo biti. Vsaj pa tisti sliki sodeč, moj pride drugačen, enakomerne kremaste oblike in nobene sirotke. Verjetno nekaj ne delam prav.
Janez, kaj če bi mi vse to, kar boš proizvedel, prišli malo degustirati :))))

A te gobe in kristalcke se se kje da dobiti?
Forum je zaprt za komentiranje.