Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kefirjeva gobica……

kefirjeva gobica……

Dobila sem kefirjevo gobico, ženske malo pomoči prosim….. Vaše izkušnje, kako to ve delate… rečeno mi je bilo, da moram uporabljati samo steklene in plastične pripomočke, skodelice žlice……….na koliko dni ve to precejate….

hvala

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5610&offset=160

Res je, “goba” mora biti v stekleni posodi in imeti plastični pokrov. Goba se čisto vsaki dan mora sprati pod mrzlo vodo in potem jo vrneš v predhodno temeljito pomito posodo, nakar noter naliješ mrzlo, surovo mleko in jo držiš zunaj hladnilnika. Naslednji dan se postopek ponovi. Na ta način imaš vedno zagotovljen svež napitek. “Kefir” se pije 20 dni, potem je 10 dni premora in tako naprej. Tudi ko imaš pavzo, postopek je isti. Ko “goba” preveč zraste jo lahko prepoloviš in daš naprej.

http://deteljica.moj-album.com/

Ah, ja, pred kratkim sem prebrala, da je tudi odlična kot maska za obraz in za nego lasišča. Nisem še preverila. :)))

http://deteljica.moj-album.com/

Od kod pa to.20 dni, potem 10 dni ne.prvič slišim.LP.

Piše na navodilih, ki sem jih dobila zraven.
Resda se nikoli nisem spraševala zakaj tako…

LP

http://deteljica.moj-album.com/

Deteljica, hvala!

Deteljica, kje si pa dobila tole tvojo kefirjevo gobico z navodili?
Kaj pa naredite z gobico, če ne želite kefirja vsak dan?
Hvala! Pozdravcek, Maja

New Report

Close