Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kefirjeva zrnca

Kefirjeva zrnca

Morda katera ve, kje bi lahko dobila prava kefirjeva zrnca – za izdelovanje mlečnega kefirja?

Jaz jih imam kolikor hočeš, jih ravno nameravma polovico zavreči.
Sem iz NM, se pa menda tud pošljejo brez težav in “preživijo”.

Joj, je kakšna varianta, da mi jih pošlješ? Pa še nasvet za pripravo kefirja?
Mi lahko, prosim, pošlješ mejl na metaraketa@gmail.com ?

Samo spotoma vprašam – zadnjič smo se pogovarjali o teh zrncih – menda se je že zgodilo, da so pristala v školjki in je potem zadeva “nafilala” greznico. Ve kdo kaj o tem?

traparija. Če bi bilo to res, potem bi kefir zavzel zemeljsko poloblo. pa tiste pravljice, da če ga poješ, pa se ti v črevesju namnoži…. Groza, da to verjamete, ker dejstvo je, da verjetno vsakič, ko poješ/popiješ kefir, ob tem zaužiješ še nekaj kefirnih zrnc. Res pa je kefir zelo zelo trdoživ, a na segrevanje popolnoma neodporen.

traparija. Če bi bilo to res, potem bi kefir zavzel zemeljsko poloblo. pa tiste pravljice, da če ga poješ, pa se ti v črevesju namnoži…. Groza, da to verjamete, ker dejstvo je, da verjetno vsakič, ko poješ/popiješ kefir, ob tem zaužiješ še nekaj kefirnih zrnc. Res pa je kefir zelo zelo trdoživ, a na segrevanje popolnoma neodporen.[/quote]

Mi smo ga kar nekaj let veselo pili. Ampak v navodilih, ki so bila zarevn priložena, je bilo še posebej povdarjeno, da se zrnc NE SME zaužiti. Mi smo ga precedili skozi gazo, tako da zagotovo nismo pojedli zrnc.
Ne vem, zakaj bi bila groza, če smo temu verjeli. Navodila so navodila. Ne vem, kaj bi imel kdo od tega, da bi to napisal kar v 3 krasne?

753, se strinjam, kefir naj se precedi, že zato, da obdržiš gobice, ki hkrati na jeziku tud niso ravno nek gurmanski užitek. Trdim le, da bi želodčni sokovi kefirna zrnca dotolkli, če ne ti, bi jih pa v črevesju konec vzel.

jaz kefirja leta in leta nisem precejala, ker je rastel in se množil v bolj kompaktni obliki, verjetno pojedla kar nekaj mini zrnc, mož pa še precej več, ker ni ravno pozoren na te stvari. Če bi v meni in možu rasel, bi bila oba verjetno že pod rušo, ker tempo rasti imajo kefirne gobice kar hiter.

Zdaj ga precejam, a bolj zato, ker zdaj prav noro “spušča” zrnca od sebe in bi mi bilo neokusno tisto gobico pojesti. Sem prepričana, da nekaj kefirnih, tistih v res mikroskopskih dimenzijah, vseeno pride v telo, saj če precejen kefir pustiš, še kar fermentira naprej, sicer počasi, a vseeno, in brez aktivnega kefirja bi bilo to nemogoče.

New Report

Close