KEMIČNI WC
Ej punce, letos gremo v kamp, smo najeli eno prikolico, kjer je wc kar dobro oddaljen.
Glede na to, da rada ga žuramo, pijemo pivce,, bi si nekaj kupla za lulat da bo pri roki.
Kaj predlagate,,da si kupim kemični wc,, ampak sem vidla da je kar drag, pa še prostora v avtu dost nimam.
je še kaj drugega, razen kahlice..ha ha
hvala
Tale je samo en od razlogov, da v kampe ne maram hoditi. Ene prikolice imajo vgrajen kemični wc, mogoče ima tudi vaša. To reč je treba pravilno vzdrževati in prazniti, uporabiti posebe kemikalije in wc papir. Za grmom lulajo psi in tisti na dveh nogah. Poletje je in odlični pogoji za razvoj bakterijskih okužb ob taki nehigieni. Nimam nobenega nasveta glede wcja, razen da ne hodi v kamp.
Ravno v soboto sem doma razkuževala (razlog je naša domača živalca, ki je dobila neko vnetje, ki smo ga uspešno pozdravili, ampak razkužit sem morala vse in sem tako razkuževala, da po moje lahko zdaj jemo kar na tleh…) in sem poleg razmišljala o temu, kar ti praviš – pač ne v kamp, ker kamp je odličen pogoj, ker ljudje lulajo in bla bla. Tak pomislek ima marsikdo in ne bo šel v kamp, bo pa šel na plažo…
Se sicer strinjam, da to ni lepo početje in sem bila nemalo zgrožena, ko je soseda v kampu nastavila otroka lulat na drevo, ker se je ravno odvajal od plenice in sem ji to tudi jasno povedala. Kljub temu pa – vsi hodimo na plaže, tudi tisti, ki plačate (oz. plačamo, ker tudi mi občasno letujemo v hotelih) drage hotele ali apartmaje, ponoči pa bog ve kdo in kaj počne točno na plaži. Mladci se ga napijajo na promenadah in potem po plaži urinirajo, tudi kaj več kot samo to. Torej ni kamp edini kraj, kjer bi se tako razmnoževale bakterije, da ljudje bi kar prenehali hodit kampirat. To, da se tako urinira vse povsod okoli, ni odvisno od kampista, pač pa od posameznika, včasih tudi petičneža, ki se trka po prsih koliko plača hotel, potem pa prav nemarno ščije za prvim tušem na plaži. Predsodek, da se za to ne gre v kamp, je smešen, ker potem bi bilo dobro, da ne gremo niti na plaže, ki so ponoči recimo dostopne vsem in medtem ko mi spimo, se tam lahko na veliko urinira…
Avtorici pa tako – mi imamo prikolico s kemičnim wc, ki ga uporabljajo le otroci in še to vsako leto manj, ker zdaj grejo na wc zvečer in je do jutra mir. Ko je bil bolj v uporabi, ni bilo nikakršnega problema. Kaseta je neprodušna, čeprav smo jo jemali ven z rokavicami. Praznjenje je enostavno, vzdrževanje je enostavno, malce so tiste kemikalije drage, ampak pri nas se je vse skupaj odlično obneslo. Predlagam ti, da pogledaš na bolho in dobiš kaj odrabljenega. Naš wc, če ne bi bil vgrajen, bi šel komot v prodajo, tako pa pač ostaja.
namesto da bezljaš za grmovje, lahko teren ni raven, so spotakneš ob korenince, se apleteš med strike šotorov, zapneš z lasmi med vejevje….
Grozno, tako pa mirno napolniš flaško, lahko s prijateljicami tekmujete, katera odda več tekočine, in flaširane zadeve zjutraj ponudite sosedom v spravo, ker ste kalile nočni mir.
Izlit moraš. Na tem linku http://www.svetkampa.com/modules/uploader/uploads/s_product/pictures/13366-5.jpg poglej kako izgleda taka kaseta. Tista cev na desni se obrne, odpre se čep in vsebino se izlije v za to namenjen prostor v kampu. Ko sem prvič to počela, sem tudi sama mislila, da bom izlivala urin in da bo smrdelo ipd, pa ni nič od tega, kajti urin se v kemikalijah razgradi in kar zlivaš ven nima vonja po urinu pač pa dobesedno po čistilu. Za kemični wc obstaja tudi poseben wc papir, ki se ravno tako razgradi. Na kratko povedano – več je vonjav in “izgleda” v polni otroški plenici, kot v celi kaseti po tednu dni uporabe. Kljub temu seveda uporabljamo rokavice.