Kemp V DUBROVNIKU
Nikjer še nisem videla, da bi bil za bivanje v hostlu potreben status študenta. Sama sem spala v njih pred in po izteku statusa. Včasih samo dobiš malo popusta, če imaš kartico IYHA, pa tudi za to ni treba biti študent (samo članarino plačaš). Ponekod velja starostna omejitev (do 26), vendar je sama še nisem izkusila. Tako da kar pogumno!
Lani sem bil v kampu pri Dubrovniku. V samem Dubrovniku ga ni oz. njegovi neposredni bližini, tako da bi avto pustil v kampu in šel peš. Včas je bil eden, pa je vse zapuščeno. najbližji so šele privat kampi pred Dubrovnikom ob tistem zalivu, ki se zajeda v notrajnost. tam sva hotela postaviti šotor za dve osebe. Lastnica pa je nama za isto cena ponudila sobo (imeli so nekaj frej) tako da sva raje vzela sobo, predvsem zaradi WC in tuša.
Pravkar smo se vrnili iz Dubrovnika in lahko ti povem, da sta pred Dubrovnikom dva kampa ( eden je 7km in eden 11 km pred Dubrovnikom). Mi smo eno noč kampirali v kampu Raj (11 km). Cene: oseba 20 kun, avto 20 kun, šotor 20 kun in turistična taksa 6 kun. Sem pa ugotovila, da se ne držijo ravno cenikov.Kamp je majhen in bolj slabo urejen, ampak če v njem samo prespiš še kar gre. Želim ti lep dopust! Mimogrede – Dubrovnik je res čudovit in se ga splača počasi ogledati.