kenguru naloge
Ne vem kake so bile. Glede na predhodna leta pa ne morem trditi da so bile lahke. Ene od nalog so vključevale celo deljenje – za drugi razred, pa sploh deljenja še niso imeli.
Primer naloge lanskih let za drugi razred: Eva, Petra in Tina imajo piškote. Eva 5, Petra 7 in Tina 9. Piškote razdelijo tako, da jih ima vsaka enako število. Na ta način. In mojemu ni bilo lahko, ker deljenja niso še obravnavali. Tako, da glede na znanje ki ga je imel je dosegel več kot odličen rezultat.
Naša je rekla anako, v drugem razredu.
Da so bile lahke, da se jih nekaj spomni. In da je bilo deljenje….pa me je začudilo.
Ne vem, je to brihtnost, da daš nekaj, kar jemljejo v višjih razredih?
Naša je rekla, da si je narisala in poskušala tolikokrat, da je zdelila.
Meni je za rezultat vseeno. Važno, da se je znašla.
lp,D
to je pa logika otroka in zakaj si nekdo zasluži kenguru nagrado, drugi pa ne…moj otrok si je recimo narisal 21 piškotov in jih razdelil na tri enake dele…simpl, ne?[/quote]
Ja imaš prav, tako sva tudi midva naredila. Samo če ne bi naredila nekaj nalog preteklih let doma, ne vem če bi se tako sam znašel sam in risal piškotke.
mame piškotkarice
18.03.16 09:52
se pravi, mame napiflajo otroke z nalogami iz prejšnjih let in zato imamo potem največji delež brezposelnih doktorjev na svetu?
A če bi ti napisala, da me ne briga njegova šola in mu ne namenim niti pet minut svojega časa, bi pa napisala, zakaj imam otroka, če se mi ne ljubi ukvarjat z njim. Ma dej beži nekam v gozd in se zapri v neko votlino. Pa da te poučim tudi v šoli imajo pripravo na Kenguruja kjer delajo naloge.
to je pa logika otroka in zakaj si nekdo zasluži kenguru nagrado, drugi pa ne…moj otrok si je recimo narisal 21 piškotov in jih razdelil na tri enake dele…simpl, ne?[/quote]
Ja imaš prav, tako sva tudi midva naredila. Samo če ne bi naredila nekaj nalog preteklih let doma, ne vem če bi se tako sam znašel sam in risal piškotke.[/quote]
no midva nisna nič vadla doma, se je kar sam tega domislil..;-)
lej, to ni test splošno preverjanje znanja iz matematike za drugi razred..taki ki jih pišejo med letom…to je test, kjer učenci pokažejo malo več..in da otrok sam ugotovi, kako bi kaj rešil, pa četudi ne pride do rezultata s formulo za deljenje…kaj misliš, da v devetem razredu, ali pa v srednji šoli, pišejo same take stvrai, ki se jih učijo pri rednem pouku…v tem je fora takih tekmovanj…če ne se pa pritoži, da tvoj otrok ni znal, ker še ne zna delit, ker se v drugem še niso učili deljenja..in da naj dajo samo take naloge, ki jih otroci obvladajo..
se mi zdi, da ne razumete vsi pointa takih nalog in tekmovanj..in potem vsi razočarani, ker njihov otrok ni znal..pač ni toliko na nivoju..čeprav, roko na srce, so naloge dokaj rešljive..
Ta kenguru ima bolj malo veze z matematiko, ampak bolj z logiko. Tudi v prihodnjih letih boste ugotovile, da imajo 6.in7. razredi isti test, pa 8. in 9. tudi, pa še zdaleč niso obravnavali snovi višjega razreda. Za potrebe tekmovanja jih niti ne potrebujejo, ampak je pomembno logično razmišljanje otroka. Kot je primer zgoraj, brez da bi pri mat jemali deljenje se otrok znajde, nariše bonbone in ustrezno razdeli. To konec koncev nekateri delajo zunaj na igrišču, pa so med njimi tudi vrtičkarji in točno vedo koliko bonbonov dobi vsak ali pa koliko časa lahko vsak od njih uporablja žogo/kolo/skiro….., če jih je več, napravo pa samo ena.
Res je, da imajo priprave v šoli in tam jih nalog ne napiflajo, ampak jim predstavijo različne poti kako priti do rešitve, ker kot vemo niso vsi otroci enaki (slušni tipi, vidni tipi, izkustveni tipi…).
Rezultat kot tak ne pomeni slabega / dobrega znanja matematike, gre le za korak višje, ki so ga nekateri sposobni in drugi ne. Tako kot sama zagotovo ne bom glasbenica in v tem ni nobene tragike.
Pustite rezultate ob strani in pohvalite otroka za sodelovanje, na tak način bo vztrajal naslednje leto in mogoče rezultat izboljšal. Sama priznanja, pa še to samo zlato, je pomembno v 9. razredu, ker štejejo za Zoisovo štipendijo.
lp
Pri nas, v 9. razredu so imeli priprave in to tako, da so sami reševali naloge iz prejšnjih let. In to je bilo to. Naš je imel 102 točke od 120, super in gre na državno, regijskega baje ni več. Tamlajši, ki je v 4.razredu se je odločil, da ne bo tekmoval, čeprav ima že skoz same 5 pri matematiki. Jaz jih v nič ne silim, brez veze. Je pa res, ko pravijo, veliko je logike.
Res, področnega ni več in je samo še državno. Kako pa že ve, da gre na državno? Pri nas še nič ne vejo.
Je pa sin dosegel, 97,5 točke, 8. razred. Bil razočaran, ker je bil prepričan, da bo dobil vse
Vseeno je dosegel 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar je super. Kljub vsemu, da naj bi bile letošnje naloge lahke, sta imela le dva več točk, vseeno pa je sam rekel, da z njegovim rezultatom ne upa na uvrstitev na državno. Je pa potrebno na uradne rezuktate še nekaj dni počakati.
lp
Res, področnega ni več in je samo še državno. Kako pa že ve, da gre na državno? Pri nas še nič ne vejo.
Je pa sin dosegel, 97,5 točke, 8. razred. Bil razočaran, ker je bil prepričan, da bo dobil vse
Vseeno je dosegel 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar je super. Kljub vsemu, da naj bi bile letošnje naloge lahke, sta imela le dva več točk, vseeno pa je sam rekel, da z njegovim rezultatom ne upa na uvrstitev na državno. Je pa potrebno na uradne rezuktate še nekaj dni počakati.
lp[/quote]
Sem prehitro napisala, ne ve še, če gre na državno. Hotela sem povedati, da se gre direkt na državno brez regijskega, ki so ga imeli lani.
Ne čisto tako, ampak:
Državnega tekmovanja se lahko udeležijo učenci od petega do devetega razreda glede na dosežke šolskega tekmovanja.
Na državno tekmovanje se uvrsti največ 250 tekmovalcev v vsaki tekmovalni skupini, ki so dosegli najboljši dosežek v državi.
Na državno tekmovanja se uvrstijo vsi prvouvrščeni tekmovalci v posamezni tekmovalni skupini na šoli, če so dosegli vsaj 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnih točk na šolskem tekmvanju.
Državnega tekmovanja se razen tekmovalcev iz prejšnjih dveh odstavkov tega člena udeležijo tudi tekmovalci, ki jih na osnovi tekmovalnih dosežkov minulih let vsako leto sproti izbere državna tekmovalna komisija.