Kenguru – rezultati tekmovanja
Nekaj me zanima.. Letos imamo prvošolčka, zato mi še ni povsem znano, kako gre pri tekmovanju za Vegovo priznanje.. Ni mi čisto jasno, kje naj bi bilo objavljeno ali se je uvrstil na naslednjo stopnjo tekmovanja. Rezultati so že uradni, dopisano je osvojeno mesto in to, da prejme bronasto priznanje. Nič pa ne piše ali se je uvrstil v naslednjo stopnjo tekovanja ali ne. Predvidevam, da če bi se uvrstil, bi bila ta informacija dopisana, če pe ne, pa pač ne piše nič. Ali pravilno razmišljam?
Prosim če kdo ve ali naj bi otroci za bronasto priznanje dobili kakšno potrdilo (plaketo)? Lani je naš takrat 2.šolček namreč ni dobil.
Pa še eno vprašanje. Letos je bil slab, samo 15 točk od 50, Dosegel pa je 29.mesto od 37 tekmovalcev. Samo zanima me ali so tisti za njim lahko imeli isto število točk, ali pa obvezno manj? Rezultat mi ni bistven, saj se je sam odločil da bo tekmoval,matematiko ima sicer po ocenah 5, ampak logično mišljenje pa ne najbolje, poleg tega je otrok s p.p., zato rezultat sploh ni v ospredju.
malo me je samo presenetilo, da se je tako slabše odrezal kot lani, sicer pa sem videla naloge, pa je bila kakšna kar malo bolj težavna
za 3. razred!
Ni mi čisto jasno, kako je to mogoče…je otrok s posebnimi potrebami, pa ima same 5-ke????? kako , zakja pa ima potem sploh odločbo??
Včasih so imeli otroci s p.p. RES težave,se pravi, da so se ocene gibale od 1-2-3….na pa 5ke???
če je to tako fajn, d amu vsi pomagajo, da revež potem ima same 5-ke, potem pa RES ne potrebuje odločbe …kje pa ste dobili to odločbo??? bi šla še jaz za našega tja, da bi se potme vsi ukvarjali z nim in mu dajali petke…da se mu samozavest dvigne. ker takole se močno trdui, da piše 4….
Za 3. razred
Plaketo bi moral dobiti. Res pa je,da so jo naši dobili šele konec leta skupaj s spričevalom.
Glede točk oz. mesta; vsi, ki so bili uvrščeni za njim, so imeli manj točk, lahko pa je še kdo drug bil na istem mestu. Če imajo npr. 3 učenci isto št. točk, si “delijo mesto”, potem pa sta dve mesti fraj – kot v smučanju, če me razumeš
Nehajte iz tega kenguruja delat znanost.
Pač nekaterim ta princip leži, drugim ne, poleg tega za napačno rešeno nalogo dobijo minus točke, za nerešeno pa ne, torej nekdo lahko z manj znanja dejansko pokasira več točk.
Moj sin ima vsa leta matematiko čisto petko, mu gre dobro, na kenguruju pa vedno pogori. Drugi sin je povprečen matematik, pa je vsa leta dobil bronasto priznanje. Hm.
Nihče ga nikoli ne bo vprašal, naj pokaže priznanje za kenguruja v 2. razredu OŠ. Mogoče so ga po nesreči falili ali se je tista pohvala kje izgubila, kar ne bi bilo nič čudnega, če pa vsak dobi vsaj sedem različnih pohval. Resnično pomembne tekme, ki so tudi odraz znanja (ali pa tudi ne), se začnejo v 7. razredu. Do takrat pa dihajte, dokler še lahko, uživajte z otrokom tudi pri šolskih obveznostih, dokler so še obvladljive in zabavne.
Menda se jo da kupit, tako smo naredili mi :)) ha ha ha………ne nasedaj temu, saj toliko pametna pa menda si. Odločbo ima, ker ima določene primankljaje in ima predvsem težave pri drugih predmetih (recimo okolje, likovni, glasba) vse to je na meji med 2 in 3. Matematika je njegovo močno področje, mimogrede kaže tusi nekatere znake avtizma, ampak diagnoze še za to ne želimo.
Si zdaj potolažena? Svojega pa vozi kamor hočeš, kaj me briga, sama pravim naj se vsak za svoje briga.