Kenija
Pred leti sem imela priloznost preziveti dva dni v hotelu White Sand Hotel v Mombasi in naj povem, da je CUDOVITO. Hotelska restavracija je na prostem, zascitena samo s streho, ob mizah je speljan potocek z ribami, ki bi jih ponosno razkazovali tudi v akvariju, obroki so samopostrezni in naj povem, da je izbira ogromna in da je hrana zelo okusna. Hotelska posest je ograjena in zastrazena, cemur se glede na revscino, ki vlada izven hotelske ograde, sploh ni za cuditi. Plaza je prav tako last hotela, pescena, s palmami, opice, ki se prosto sprehajajo po posestvu pa so cisto vsakdanji pojav. Priporocljivo je, da do samega prihoda v hotel ne nosite nobenega nakita, se posebej ne uhanov, ker (posebej v pristaniscu) nekateri domacini prezijo na turiste in bodo brez pomislekov uhane strgali z usesa. Hotelske sobe so izredno ciste in krasno opremljene, kopalnica je npr. z dvema umivalnikoma, vsa v marmorju. Sama bi se, ce bi imela moznost, z veseljem se kdaj vrnila. Zal o samem mestu in nasplosno o sami Keniji, ne morem povedati nicesar, ker mi cas ni dopuscal, da bi si karkoli ogledala. Upam, da sem Vam vsaj malo pomagala in zelim Vam prijeten dopust-kjerkoli ze…
Prilagam povezavo, ce zelite videti, kako izgleda:
http://www.africanmeccasafaris.com/kenya/mombasa/northcoast/beachhotels/whitesandsgeneral.asp
Jaz pa imam malce drugačno mnenje o Keniji oziroma Mombasi kot Oxanna. Mi smo bili namreč na potovanju po Tanzaniji (safari) in Zanzibarju, ki smo ga zaključili v Mombasi (Kenija), ker smo imeli od tam polet nazaj. Safari in otok Zanzibar sta bila res nekaj prečudovitega in takoj bi šla še enkrat. Kar pa se tiče Mombase, pa smo bili kljub temu, da smo bili v hotelu visoke kategorije, nezadovoljni, saj res ni bila kaj posebnega. Vse skupaj je narejeno za masovni turizem, kljub palmam in opicam, ki pa so nevarne, saj ti lahko, če te ugrizne (v ustih ima namreč posebne bakterije) npr v roko, le to odrežejo. Pa tudi morje ni ne vem kaj. Nihče se v njem ni kopal. Plaža ni vredu (umazana), čeprav je peščena (če hočeš videti, kaj pomeni lepa peščena plaža, prekrasno morje in palme, se raje odloči za kakšne otoke (maldivi) ali podobno). Tako da, če misliš iti v Mombaso samo zaradi kopanja in sončenja, ti tega ne bi priporočila. Sicer pa so mnenja različna.