Ker merkator zapira trgovine…….
lo, 23.05.2025 ob 16:57
3x na leto grem v Mercator in vedno je več prodajalk kot nas kupcev sicer vse lepo in naloženo ampak vse 2x dražje
Enako, Naj zaprejo!
Krasna priloznost za Jagra in posameznike. Na vasi naj se zberejo v krajevni skupnosti, nekdo odpre potujočo trgovino in vsi bi kupovali specarijo pri njemu, da ga podprejo. Starejši tej osebi, ko gre v nabavo dajo recepte za lekarno in še tam dobi kašen evro.
Ta podjetnik, pa bi lahko dobil kakšno subvencijo za zagon ambulantne prodaje. Če bi se vsi v vasi zmenili, bi zadeva funkcionirala.
Kar se tiče Mercatorja, sem prenehala masovno kupovati pri njih, ko so imeli tisti škandal z Modiano. Ker Hrvatom niso plačevali najemnine po več mesecev, so tudi Modiane zaprli (upam, da so vsaj prodajalkam plačevali plače). Potem berem, da se zapira Mercator tehnika, tudi prav. Baje so prodajalci iz Mercator tehnike šli delat v živilske trgovine. Od teh novic z Modiano nisem več hodila redno v Mercator.
Kar me je pa potem razjezilo, je bil pa ta kupon.
Najprej so imeli ob vikendih 25 % kupon na en izdelek. Potem so to prestavili na sredo in so ob petkih imeli 10 % na nakup nad 30 €.
Potem so to združili tako, da so imeli ob vikendih ali ali. Ali 25 % na en izdelek ali 10 % na nakup nad 30 €.
Potem so še to ukinili tako, da moraš zapraviti najmanj 5 € brez vključenega izdelka, na katerega boš dal 25 % popust ali zapraviti več kot 30 €, da lahko uveljavljaš 10 % popust na nakup nad 30 €, ampak mora biti skupni znesek s popustom za 10 % nad 30 €.
Z Mercatorjem sem opravila.
Meni je za merkator vseeno ker je pri meni že zdavnaj odpisan, je pa res sramota, da ubogim starejšim ženicam in mozakarjem zaprejo edino štacuno v vasi, do katere se pomatrajo sami in ni treba okoli prositi, če jim gre kdo kupiti kilo cukra in liter olja.
Tiste pike in kuponcke, naj si merkator vtakne…
Sramota za celo državo in občine, beri kravatarje.
Merc zapira male trgovine, ker v njih ni dovolj prodaje niti za plače zaposlenih, kaj šele drugih stroškov …
Konkurenca na trgovskem delu posla je ogromna — in nove trgovine imajo pač velike parkirne prostore – mi pa hodimo v nakupe z avti. Simp logika!! Mala trgovina mora imeti vsaj 6- 7 zaposlenih (2. izmeni!!) — prometa p komj z eno izmeno zaposlenih
skrajni čas da zaprejo vse trgovine.. ti leni zaposleni v merkatorju me že odbijajo več kot 10 let da ga sploh obiščem..kako pa so odvratni in leni ljudje v merkatorju to pa še nisem videl nikjer.. sama golazen..skrajni čas da vas skinejo sa kurca in postavijo na borzo tam kamor tudi spadate.. vse delavke in delavci merkatorja ker ste res en navaden gnoj..sedaj pa jok in stok da več neboste plačani za ne delo.. ja hrvata pa nebote jebali kot ste tukaj slovenčke.. skrajni čas je da to greznico zaprejo dol za vedno
Okvir, 23.05.2025 ob 21:28
Meni je za merkator vseeno ker je pri meni že zdavnaj odpisan, je pa res sramota, da ubogim starejšim ženicam in mozakarjem zaprejo edino štacuno v vasi, do katere se pomatrajo sami in ni treba okoli prositi, če jim gre kdo kupiti kilo cukra in liter olja.
Tiste pike in kuponcke, naj si merkator vtakne…
Sramota za celo državo in občine, beri kravatarje.
a zaradi teh 3 glist pa naj podjetnik crkne ali kako?? sami so se spravili živeti na selo in so vedeli kakšne bodo posledice..totalno je treba zapret merkator ker ti prodajalci so leni ko kuge in samo vlečejo denar za nič dela.. v vsako mesto kam prideš so v merkatorju eni navadni leni gnoji..in skrajni čas je da se je menjal lastnik in da je spoznal da je škoda denarja in časa za vas lena golazen… no pa boste le se dočakali vsi borze in socjalk..huraa
hahah, 25.05.2025 ob 00:21
a zaradi teh 3 glist pa naj podjetnik crkne ali kako?? sami so se spravili živeti na selo in so vedeli kakšne bodo posledice..totalno je treba zapret merkator ker ti prodajalci so leni ko kuge in samo vlečejo denar za nič dela.. v vsako mesto kam prideš so v merkatorju eni navadni leni gnoji..in skrajni čas je da se je menjal lastnik in da je spoznal da je škoda denarja in časa za vas lena golazen… no pa boste le se dočakali vsi borze in socjalk..huraa
Zaradi tega ena zguba kot si ti ne bo imela čisto nič več, kvečjemu manj.
Bog mona, 24.05.2025 ob 19:44
Merc zapira male trgovine, ker v njih ni dovolj prodaje niti za plače zaposlenih, kaj šele drugih stroškov …
Konkurenca na trgovskem delu posla je ogromna — in nove trgovine imajo pač velike parkirne prostore – mi pa hodimo v nakupe z avti. Simp logika!! Mala trgovina mora imeti vsaj 6- 7 zaposlenih (2. izmeni!!) — prometa p komj z eno izmeno zaposlenih
Poznam en Mercator v manjšem kraju. To je edina trgovina. Vedno je veliko kupcev. Kam pa naj gredo ljudje brez avta, starejši, otroci. Približno 1/3 prebivalcev se vozi v službo ven in mimogrede kje drugje kupijo. Ne predstavljam si, kako bodo ostali kupovali. Avtobus v večji kraj (25km) imajo 3x na dan. Tukaj je trgovina še kako potrebna in je tudi rentabilna. Večina je takih po manjših krajih. In- ravno te zapirajo !!
Vsi ste tako pametni,da kar glava peče. Z propadom Mercatorja boste lahko kupovali samo še v Lidlu pa Hoferju neko plastično hrano. Jaz v teh štacunah nimam pod milim bogom kaj kupit,razen sadja in zelenjave on Parkside orodja. Vse drugo…meso npr. za štiri člansko familijo s tremi dedci rabim tri paklce mesa ,ker so pakirani po tri svetlobno tanke šniclčke. Tud slučajno me ne pride ceneje. Tudi slovenskih in balkanskoh proizvodov več ne boste vidli v trgovinah,samo neko švabsko sranje od olja,cukra… Katastrofa je to zapiranje trgovin na vaseh.
Če sam tole bereš, 25.05.2025 ob 08:21
Vsi ste tako pametni,da kar glava peče. Z propadom Mercatorja boste lahko kupovali samo še v Lidlu pa Hoferju neko plastično hrano. Jaz v teh štacunah nimam pod milim bogom kaj kupit,razen sadja in zelenjave on Parkside orodja. Vse drugo…meso npr. za štiri člansko familijo s tremi dedci rabim tri paklce mesa ,ker so pakirani po tri svetlobno tanke šniclčke. Tud slučajno me ne pride ceneje. Tudi slovenskih in balkanskoh proizvodov več ne boste vidli v trgovinah,samo neko švabsko sranje od olja,cukra… Katastrofa je to zapiranje trgovin na vaseh.
Meni pa se ravno v Hofru zdi, da dobim največ bio izdelkov za ugodno ceno. Tudi sicer sem zadovoljna z njim, čeprav se je v zadnjem času prav tako poslabšal. Meso pa kupujem v Lidlu. Gre za meso z zeleno nalepko 100 % slovensko.
ne bo čisto držalo, 25.05.2025 ob 08:07
Poznam en Mercator v manjšem kraju. To je edina trgovina. Vedno je veliko kupcev. Kam pa naj gredo ljudje brez avta, starejši, otroci. Približno 1/3 prebivalcev se vozi v službo ven in mimogrede kje drugje kupijo. Ne predstavljam si, kako bodo ostali kupovali. Avtobus v večji kraj (25km) imajo 3x na dan. Tukaj je trgovina še kako potrebna in je tudi rentabilna. Večina je takih po manjših krajih. In- ravno te zapirajo !!
Ljudje po majhnih odročnih krajih ne zapravljajo dovolj, da bi se se splačalo imeti odprto trgovino. Če bi se splačalo, trgovine zagotovo ne bi zaprli. Mleko, jajca, zelenjava, sadje, meso, vino, sokovi, sirupi,…. vse to prinaša dobiček in prinese največ rednega prometa trgovini, ki z rednim prometom zagotavlja plače zaposlenim in plačilo obratovalnih stroškov.
vse domače, 25.05.2025 ob 12:02
Ljudje po majhnih odročnih krajih ne zapravljajo dovolj, da bi se se splačalo imeti odprto trgovino. Če bi se splačalo, trgovine zagotovo ne bi zaprli. Mleko, jajca, zelenjava, sadje, meso, vino, sokovi, sirupi,…. vse to prinaša dobiček in prinese največ rednega prometa trgovini, ki z rednim prometom zagotavlja plače zaposlenim in plačilo obratovalnih stroškov.
Edina trgovina v kraju, rentabilna ( kako pa drugače!). Ljudje sploh nimajo izbire, kupujejo tam, kjer lahko Verjamem, da trgovina posluje pozitivno. Za zapiranje so vzroki čisto drugje.