Keramični pekači
Imam ovalnega, za peko mesa, krompirja. In imam za peko pite, z valovitim robom. S prvim več kot zadovoljna, pri drugem pa minus, ker se keramika res dolgo ohlaja, pite iz pekača pa ne moreš ven spravit (pekač je tudi zelo dekorativen in je mišljeno, da pita notri ostane).
Kar se peke tiče, pa me je presenetil komentar v neki tuji kulinar. oddaji, kjer so ocenjevali pite – velik minus je bila peka v keramiki. Ravno zaradi počasnega segrevanja in počasnega ohlajanja.
Skratka, poskusi.
Tudi sama sem ljubiteljica keramičnih pekačev in jih imam kar nekaj saj so tako lepi, vendar te opozarjam, da je najbolj nevarno, največ mi jih je počilo, ker nisem bila pozorna in sem vzela pekač iz pečice in ga postavila na mokro mrzlo podlago!!!! in plenk je počl, potem je samo še za cvetlični lonček v katerega posadim kaktuse :)))! Vsekakor priporočam keramični pekač jaz v njih pečem rižev, gresov narastek, razne lazanje, ribe (imam en dober recept z zelenjavo), tudi druge zadeve lahko pečeš.
Imam pa tudi glinene pekače štirioglatega, ovalnega in okroglega, pri teh pa priporočam obvezno, da ga daste ojačit z žico, to dela še en gospod (upam, da še) v Komendi, potem je pa pri teh vseeno če poči, je še vedno uporaben, ker ne razpade.
Hvala.
Sem se odločila, da bom kar pravokotnega za krompir, meso …
Evo, takle bo http://www.homedesign.si/si/keramicni-pekac-isabelle-rose-v-rdeci-barvi-z-belimi-pikami-i6906.shtml
Drugič pa še za pite.